حالت تاریک
جمعه, 03 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
استاد کزازی پاسدار زبان فارسی است
رئیس گروه فرهنگی اداره‌کل ارشاد اسلامی کرمانشاه:

استاد کزازی پاسدار زبان فارسی است

رئیس گروه فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به دو دهه پارسی‌گویی استاد میر جلال‌الدین کزازی در گفتار و نوشتار، گفت: استاد کزازی پاسدار زبان فارسی و سرمایه فرهنگی کرمانشاه است.

پیمان جسری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکی از برجسته‌ترین چهره‌‌های فرهنگی استان کرمانشاه استاد میر جلال‌الدین کزازی است؛ وی، نویسنده، پژوهشگر، شاهنامه‌پژوه و استاد دانشگاه است که سال‌ها عمر خود را صرف پاسداشت زبان و فرهنگ ایرانی کرده است.

وی گفت: استاد میر جلال‌الدین کزازی در ۲۸ دی‌ماه سال ۱۳۲۷ در شهر کرمانشاه دیده به جهان گشود. دوران ابتدایی و دبیرستان را در همین شهر سپری کرد و سپس برای ادامه تحصیل به تهران رفت.

رئیس گروه فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: استاد کزازی در سال ۱۳۷۰ موفق به اخذ درجه دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد و از آن زمان تاکنون در دانشگاه‌ها و مراکز علمی به تدریس، پژوهش و تولید آثار علمی و ادبی پرداخته است.

وی تصریح کرد: استاد کزازی بیش از دو دهه است که با اراده‌ای مثال‌زدنی، در گفتار و نوشتار خود از واژگان غیرفارسی استفاده نمی‌کند و همواره در پی پالایش زبان فارسی بوده است. او باور دارد که جهان ایرانی تنها در زبان فارسی به‌طور کامل و اصیل تجلی پیدا می‌کند‌.

جسری ادامه داد: استاد کزازی تاکنون ده‌ها جلد کتاب در زمینه تاریخ، ادبیات و اسطوره‌پژوهی تألیف کرده، آثار ادبی جهان را به فارسی برگردانده و حدود ۳۰۰ مقاله علمی و فرهنگی به رشته تحریر درآورده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۴ از استاد کزازی به عنوان چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران زمین تجلیل شد؛ افتخاری که نشان‌دهنده جایگاه والای او در سپهر علمی و ادبی کشور است.

رئیس گروه فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه یادآور شد: علاوه بر فعالیت‌های دانشگاهی و پژوهشی، استاد کزازی دستی در شعر دارد و در کنار نثر فاخر خود، اشعاری سروده که برگرفته از اندیشه‌های عمیق فرهنگی و ملی اوست.

جسری خاطرنشان کرد: استاد میر جلال‌الدین کزازی بدون تردید یکی از سرمایه‌های ماندگار استان کرمانشاه و از مفاخر ادبی ایران است که آثار و اندیشه‌های او همواره الهام‌بخش نسل‌های آینده خواهد بود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!