![درصدد فراهمآوری ظرفیت برای نصب نیروگاههای کرمانشاهیم](https://mersadnews.ir/public/default-image/default-730x400.png )
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب:
درصدد فراهمآوری ظرفیت برای نصب نیروگاههای کرمانشاهیم
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب با بیان اینکه یکی از راههای اصلی برونرفت از وضعیت ناترازی اقتصادی حمایت از نیروگاههای تجدیدپذیر است، گفت: درصدد فراهمآوری ظرفیت برای نصب نیروگاههای کرمانشاه هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ جعفر الفتینیا، ظهر امروز پنجشنبه در آئین افتتاحیه نیروگاه خورشیدی سمنگان اظهار داشت: یکی از راههای اصلی برونرفت از وضعیت ناترازی اقتصادی حمایت از نیروگاههای تجدیدپذیر است.
وی افزود: استان ما با توجه به پتانسیلهای زیادی که دارد، از جمله تابش مناسب انرژی خورشیدی، جزو استانهای پیشرو در این زمینه بهشمار میآید، البته باید توجه داشت که با محدودیتهایی در زمینهای قابل استفاده برای نصب نیروگاهها مواجه هستیم، به دلیل سختی زمینشناسی و شرایط توپوگرافی منطقه.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب در ادامه افزود: نیروگاه خورشیدی ۱/۷ مگاواتی سَمَنگان شهرستان صحنه با سرمایهگذاری ۲۷ میلیارد تومانی بخش خصوصی و تسهیلات ۱۸ میلیارد تومانی (در مجموع ۴۵ میلیارد تومان) در زمینی مساحت ۲/۵ هکتار در روستای سمنگان علیا احداث شده است.
الفتینیا خاطرنشان کرد: در این نیروگاه بیش از ۲۷۰۰ قطعه پنل خورشیدی نصب شده که پیش بینی میشود سالانه حدود ۱۵ میلیارد تومان برای سرمایهگذار آن آورده داشته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب ادامه داد: با توجه به این شرایط، کارگروههای مختلفی بهویژه کارگروه تجدیدپذیر با دبیری شرکت برق منطقهای تشکیل شدهاند و جلسات مستمری برگزار میشود.
وی گفت: هدف ما این است که قبل از پیک مصرف سال آینده، ظرفیت مناسب برای نصب نیروگاهها را در استان فراهم کنیم، نیروگاه خورشیدی کرمانشاه، با ظرفیت نزدیک به ۱۰ مگاوات، تا پیش از پیک به مدار خواهد آمد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب افزود: همچنین، برخی از صنایع در قالب ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان مکلف به نصب نیروگاه خورشیدی هستند و زمینهایی به آنها معرفی شده است.
وی همچنین بر لزوم توجه به ظرفیت صادراتی نیروگاههای تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: تمام مشوقها و تسهیلاتی که برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده، میتواند به آنها کمک کند تا برق خود را در بازار بورس انرژی عرضه کنند و از قیمتهای بالاتری برخوردار شوند. علاوه بر این، صنایع میتوانند قراردادهای دوجانبه با مصرفکنندگان خانگی نیز ببندند.
الفتینیا خاطرنشان کرد: در خصوص مشترکین خانگی، برنامههایی داریم که بهویژه در دورههای مدیریت مصرف، معافیتهایی برای آنها در نظر گرفته شود، به عنوان مثال، مشترکین خانگی که نیروگاه خورشیدی نصب کنند، معاف از دورههای مدیریت مصرف خواهند بود و همچنین میتوانند با قرارداد خرید تضمینی بیستساله، از درآمدزایی پایدار بهرهمند شوند.
وی در ادامه گفت: زمینهای مستعد برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در مناطق مختلف استان شناسایی شده است، مناطقی مانند غرب استان، سومار، نفتشهر، قصرشیرین و سرپلذهاب بهدلیل وجود ظرفیتهای مناسب و نزدیکی به شبکه انتقال برق، از جمله مناطقی هستند که میتوانند گزینههای مناسبی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر باشند.
الفتینیا در پایان تأکید کرد: امروز بخش دولتی تنها تسهیلگر در مباحث اولیه از جمله صدور مجوزها و تأمین زمین است، بخش عمده داستان به عهده سرمایهگذاران است که باید پیشقدم شوند تا بتوانیم به هدفگذاریهای خود برسیم.
انتهای خبر/