عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه:
مشکلات نباید مانع دیدهشدن پیشرفتهای نظام شود
عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به دوران ننگین پهلوی، گفت: برخی مشکلات نباید مانع دیدهشدن پیشرفتهای نظام شود.
فریبرز پیرو در گفتگو با خبرنگار سیاسی اطلاعرسانی «مرصاد»؛ ضمن تبریک چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با وجود تمامی موانع و مشکلات، همچنان به مسیر پیشرفت و اقتدار خود ادامه داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: امروز شاهد یک هجمه رسانهای سنگین علیه جمهوری اسلامی هستیم، برخی سعی دارند ناکارآمدی این نظام را تبلیغ کنند، اما اگر بخواهیم کارآمدی یک نظام سیاسی، فرهنگی یا اجتماعی را ارزیابی کنیم، باید بر اساس معیارهای مشخص و اصولی این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: نخست باید اهداف و چشماندازهای یک نظام را بررسی کرد، سپس منابع و امکاناتی را که برای رسیدن به این اهداف در اختیار دارد، در نظر گرفت، در نهایت، باید موانعی را که در مسیر تحقق این اهداف قرار دارند، سنجید. بدون در نظر گرفتن این موانع، نمیتوان قضاوت درستی درباره کارآمدی یا ناکارآمدی یک نظام داشت.
موانع و چالشهای ۴۶ ساله جمهوری اسلامی
پیرو با اشاره به موانع جدی پیش روی جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون، خاطرنشان کرد: نظام اسلامی از همان ابتدا با چالشهای بزرگی مانند جنگ تحمیلی، تحریمهای گسترده، تهدیدهای بینالمللی و بحرانهای داخلی و خارجی روبهرو بوده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه افزود: جنگ هشتساله خسارتهای زیادی را به کشور تحمیل کرد و بلافاصله پس از آن، تحریمهای شدیدی علیه ایران اعمال شد که در هر مرحله شدیدتر و گستردهتر شدند این در حالی است که هر یک از این موانع، بهتنهایی میتوانست یک نظام سیاسی را از بین ببرد، اما جمهوری اسلامی با وجود تمام این چالشها، نهتنها پابرجا ماند، بلکه در بسیاری از حوزهها پیشرفت کرد.
وی گفت: اگر نظامی ناکارآمد باشد، چگونه میتواند ۴۶ سال استقلال، تمامیت ارضی و موجودیت خود را حفظ کند، چگونه ممکن است کشوری که ناکارآمد خوانده میشود، به قدرت اول منطقه تبدیل شده و در معادلات بینالمللی نقشی تعیینکننده ایفا کند.
پیرو با اشاره به رشد چشمگیر کشور در حوزههای علمی، اقتصادی و نظامی، اظهار داشت: امروز ایران از لحاظ قدرت دفاعی و نظامی در اوج اقتدار قرار دارد و این توان بازدارندگی، دشمنان را از هرگونه اقدام علیه کشور منصرف کرده است. همچنین، در حوزههای علمی و فناوری، جمهوری اسلامی جهشهای قابل توجهی داشته است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه رازی بیان کرد: بهعنوان مثال، ایران که پیش از انقلاب در رتبه ۵۶ تولید علم جهان قرار داشت، امروز به رتبه ۱۶ رسیده و در برخی حوزههای علمی، مانند نانوفناوری، زیستمولکولی و هوافضا، جزو کشورهای برتر جهان است.
وی ادامه داد: گزارشات سازمانهای بینالمللی نشان میدهند که ایران در شاخص توسعه انسانی ۶۰ پله ارتقا یافته و در رشد اقتصادی نیز جایگاه قابل توجهی دارد، همچنین، در حوزه انرژی هستهای، صنعت فولاد، حمل و نقل، زیرساختهای ارتباطی و بسیاری از عرصههای دیگر، جمهوری اسلامی پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
وابستگی ایران به پزشکان خارجی در زمان پهلوی
پیرو در پاسخ به این شبهه که اگر حکومت پهلوی ادامه پیدا میکرد، ایران به همین میزان پیشرفت میکرد، تصریح کرد: این استدلال کاملاً غلط است. بسیاری از کشورهایی که همزمان با ایران مسیر توسعه را آغاز کردند، همچنان دچار عقبماندگی هستند. اگر صرفاً گذر زمان عامل پیشرفت بود، چرا در دوران پهلوی ایران نیازمند پزشکان خارجی بود، اما امروز یکی از قطبهای پزشکی منطقه محسوب میشود؟
فقر گسترده در دوران پهلوی
وی گفت: چرا در آن دوران کشور فاقد بسیاری از زیرساختهای اساسی بود، اما امروز ایران در بسیاری از صنایع رتبههای برتر جهانی را کسب کرده است در دوران پهلوی ۴۶ درصد مردم زیر خط فقر زندگی میکردند در حالی که بیش از صدها هزار دلار برای برگزاری جشنهای ۲ هزار و ۵۰۰ ساله در کشور هزینه میشد.
پیرو اضافه کرد: اینکه برخی تلاش میکنند دستاوردهای جمهوری اسلامی را نادیده بگیرند و مشکلات موجود را بزرگنمایی کنند، نشاندهنده غرضورزی آنهاست، آری ما همچنان با کاستیهایی روبهرو هستیم، بهویژه در حوزه اقتصاد و معیشت، اما این مشکلات نباید باعث شود که پیشرفتهای کشور را نادیده بگیریم.
عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که با کار جهادی، تکیه بر توان داخلی و پیروی از منویات مقام معظم رهبری، میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و ایران اسلامی را به قلههای بالاتری از پیشرفت برسانیم.
وی گفت: امروز برخی جریانهای معاند تلاش میکنند سفره مردم را گروگان بگیرند و مشکلات معیشتی را بهانهای برای ضربهزدن به نظام قرار دهند، اما همانطور که جمهوری اسلامی تاکنون از بحرانهای بسیاری عبور کرده، در این عرصه نیز میتواند با برنامهریزی صحیح و مدیریت کارآمد، مشکلات موجود را برطرف کند.
انتهای خبر/