حالت تاریک
چهارشنبه, 27 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کشف ۸۰۰ میلیارد قاچاق در کرمانشاه
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه خبر داد:

کشف ۸۰۰ میلیارد قاچاق در کرمانشاه

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه از کشف بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از روابط عمومی گمرک استان کرمانشاه؛ رضا نیک‌روش از کشف ۸۰۰ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و ۷۹۴ هزار ریال کالای قاچاق در گمرکات استان طی سال ۱۴۰۳ خبر داد. 

وی عمده کالاهای قاچاق کشف‌شده را شامل گاز ال‌پی‌جی، قیر، گازوئیل، نوشیدنی رانی خارجی، مازوت، کود شیمیایی و کامپاند عنوان کرد. 

تردد بیش از نیم میلیون کامیون صادراتی از مرزهای استان

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به حجم بالای تردد کامیون‌های صادراتی در مرزهای کرمانشاه افزود: طی سال گذشته، ۵۶۱ هزار و ۲۸۱ دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی از طریق گمرکات استان، بیش از ۷ میلیون و ۸۹۵ هزار تن کالا را به کشور عراق صادر کردند. 

نیک‌روش تصریح کرد: در این میان، گمرک پرویزخان با ثبت تردد ۲۵۰ هزار و ۹۹۰ کامیون، بیشترین سهم را از تردد کامیون‌های صادراتی به خود اختصاص داده است. پس از آن، گمرک خسروی با ۹۹ هزار و ۶۶۹ دستگاه در رتبه دوم قرار دارد. 

بر اساس آمار ارائه‌شده، سهم گمرک سومار از این تعداد، ۸۸ هزار و ۳۳۱ کامیون و گمرک شیخ‌صله ۴۶ هزار و ۱۷۲ کامیون بوده است؛ همچنین از گمرک شوشمی نیز ۳۵ هزار و ۷۷ کامیون کالاهای صادراتی را به عراق منتقل کرده‌اند. 

صادرات بیش از ۳ میلیارد دلار کالا از گمرکات استان

به گفته سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه، ارزش کالاهای صادرشده توسط این کامیون‌ها بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۸۷ میلیون دلار بوده است، عمده اقلام صادراتی شامل میلگرد و آهن‌آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره‌بار، سنگ‌های ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف بوده‌اند. 

فعالیت ۵ گمرک رسمی در کرمانشاه

استان کرمانشاه با دارا بودن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق، دو مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال دارد و سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار کالا از این مسیرها به عراق صادر می‌شود. 

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب استان با جمعیتی بالغ بر ۲۷ هزار نفر، ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد، در این منطقه دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی قرار گرفته‌اند که مبادلات اقتصادی و تجاری با اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از طریق آن‌ها انجام می‌شود. 

مرز رسمی خسروی که در گذشته بخشی از مسیر تاریخی راه ابریشم بوده، به‌عنوان بزرگترین پایانه زمینی بین‌المللی خاورمیانه شناخته می‌شود و مسیر ارتباطی اصلی به سمت بغداد و از آنجا به سوریه و بندر حلب در دریای مدیترانه محسوب می‌شود. 

این مرز به دلیل نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق، از جمله بغداد (۱۹۰ کیلومتر)، نجف (۳۸۰ کیلومتر)، کربلا (۳۰۰ کیلومتر)، کاظمین (۲۰۳ کیلومتر) و سامرا (۳۲۶ کیلومتر)، به یکی از مهم‌ترین مسیرهای تردد زائران ایرانی و عراقی تبدیل شده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!