مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور خبر داد:
۲۰ هزار زندانی شاغل در زندانها
مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: پرداختی به زندانیان شاغل در کارگاهها تا مهر ماه امسال بیش از ۳۹۰ میلیارد ریال رسیده است که افزایش ۵۸ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
ناصر جعفرقلی، مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: تعداد زندانیانی که در داخل زندان شاغل هستند (در داخل کارگاههای بنیاد و اطراف زندان) بیش از ۲۰ هزار نفر است که این آمار تا پایان مهر ماه است و با مقایسه مهر ماه سال گذشته که تعدادشان بیش از ۱۸ هزار نفر بود، حدود ۱۰ درصد رشد در اشتغال کارگاهی در هفت ماهه نخست امسال صورت گرفته است.
۲۰ هزار زندانی شاغل در زندانها
جعفرقلی بیان کرد: تعداد زندانیانی که در بیرون از زندان به عنوان اعزام بهکار (رأی باز) مشغول به فعالیت در شرکتها، سازمانها، ارگانهای طرف قرارداد با بنیاد تعاون زندانیان هستند، نزدیک به ۱۹ هزار نفر است که در مقایسه با مهرماه سال گذشته (بیش از ۱۴ هزار نفر اشتغال) معادل ۳۳ درصد رشد داشته است.
وی افزود: برای ایجاد اشتغال تا انتهای سال ۱۴۰۳، باید به پیش بینی حدود ۴۵ هزار نفر زندانی در حال کار و فعالیت در بنیاد امیدوار باشیم که به تلاش و کوشش کارکنان این سازمان و یاری خداوند متعال، انشاالله این عدد را محقق خواهیم کرد.
ایجاد کارگاههای صنایع دستی و صنایع مونتاژ در زندانها
جعفرقلی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط و وضعیت زندانها، ایجاد چه مشاغل و صنایعی در زندانها مدنظر قرار گرفته، تصریح کرد: عمده صنایعی که در این مدت مدنظر بودند: ایجاد کارگاههای صنایع دستی و صنایع مونتاژ است. با فضای کم داخل زندان و با مشارکت بخش تولیدی – صنعتی کشور برای ایجاد اشتغال به سمت ایجاد کارگاههای صنعتی و مونتاژ در زندانها حرکت کردیم.
اشتغال آفرینی بنیاد تعاون زندانیان در ۲۰ رشته
وی افزود: به طور کلی بنیاد در ۲۰ نوع رشته فعالیت میکند از جمله: صنایع فلزی، پوشاک، قالی بافی، سراجی، صنایع دستی و دیگر حوزهها. البته ناگفته نماند برای ایجاد اشتغال پایدار و رشد دستمزد زندانیان راهی جز صنعتی شدن و ایجاد کارگاههای سود ده با مشارکت بخش خصوصی نداریم و باید در این راه، بخش صنعت کشور را با خود همراه کنیم.
راهاندازی دو کارخانه تولید آئینه برقی خودرو و تولید رینگ اتومبیل تا پایان سال
جعفرقلی بیان کرد: بنیاد تعاون زندانیان این امکان را دارد که در صورت مراجعه و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای زندانیان، به آنها مکان احداث سوله و امکان تأمین نیروی انسانی ارائه کند. در صورت همکاری بخشهای مرتبط قصد داریم حداقل دو کارخانه با مشارکت بخش خصوصی راهاندازی کنیم. احداث و راهاندازی دو کارخانه تولید آئینه برقی خودرو ۲- کارخانه تولید رینگ اتومبیل در دستورکار است.
وی خاطرنشان کرد: بنیاد با نمایندگی استان اصفهان در نمایشگاه ملی صنایع دستی که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شده بود شرکت کرد که استقبال خوبی نیز از طرف مردم و تجار از غرفه بنیاد صورت گرفت.
جعفرقلی افزود: محصولات صنایع دستی مانند قلم زنی، خاتم کاری، حکاکی، فیروزه کوبی، مس از تولیدات زندانیان در غرفه به نمایش و فروش گذاشته شد. جلالی دهکردی معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از غرفه بنیاد بازدید کرد و غرفه را به رئیس جمهور و وزیر میراث فرهنگی نیز معرفی کرد که آنها نیز از محصولات ارائه شده زندانیان بازدید کردند.
وی بیان کرد: جلساتی با حضور مدیران ستادی بنیاد و مسئولین از سازمان زندانها و نهادهای دیگر نیز در غرفه بنیاد تعاون زندانیان به منظور توسعه مراکز تولید صنایع دستی در زندانها برگزار شد. گردشگرانی از کشورهای چین و روسیه از غرفه خریدهایی داشتند.
ایجاد کارگاههای متوسط و بزرگ با مشارکت بخش خصوصی
وی در پاسخ به اینکه با مدیریت جدید در بنیاد تعاون زندانیان در سال جاری، چه سیاستهایی در دستورکار قرار گرفته است، عنوان کرد: تغییر سیاست از کارگاههای کوچک به سمت کارگاههای متوسط و بزرگ با مشارکت بخش خصوصی است. معمولاً سیاستهای کلی بنیاد که از ابتدای سال تدوین و تعیین میشود در دستورکار قرار میگیرد، اما در سال جاری مشارکت در ایجاد کارگاهها با بخش خصوصی در دستورکار قرار گرفته است که امیدواریم به نتایج مطلوبی در این زمینه برسیم و این روش کارایی لازم را داشته باشد.
جعفرقلی در ادامه بیان کرد: مهمترین نکته موجود در تقویت عملکرد و روندهای جاری در بنیاد تعاون زندانیان، تقویت بخش مدیریت در بخشهای داخلی و خارجی است چراکه به لحاظ توانایی اقتصادی و فنی در کشور پتانسیلهای خوبی وجود دارد که اگر ساماندهی امور در داخل و خارج از بنیاد تقویت و بهبود یابد، با افزایش بهره وری و بهبود عملکرد در سایر نقاط زیر مجموعه مواجه خواهیم بود. کاهش هزینههای غیر ضروری و زائد؛ فعال سازی ظرفیتهای موجود و افزایش بهره وری فعالیتهای فعلی و برنامه ریزی استراتژیک اقتصادی شامل تولید پایدار، برنامه ریزی زنجیره تولید و زنجیره تأمین.
افزایش ۵۸ درصدی دستمزد زندانیان
وی با اشاره به دستمزد پرداختی به زندانیان نسبت به سال گذشته گفت: تا مهر ماه سال گذشته مبلغ پرداختی به زندانیان شاغل در کارگاههای بنیاد در سطح زندانهای کشور حدود ۲۳۰ میلیارد ریال بوده و امسال تا مهرماه این مبلغ به بیش از ۳۹۰ میلیارد ریال رسیده است که افزایش ۵۸ درصدی را نشان میدهد.
جعفرقلی بیان کرد: در بخش اعزام بهکار نیز تا مهرماه سال گذشته مبلغ حدود ۵۰۰ میلیارد ریال و در زمان مشابه امسال این مبلغ رشد ۹۰ درصدی داشته و به حدود ۹۵۰ میلیارد ریال رسیده است که عدد قابل ملاحظهای است.
وی بیان کرد: کل رقم پرداختی در سال ۱۴۰۲ بابت حقوق و دستمزد به زندانیان ۸ هزار ۵۵۰ میلیارد ریال بوده است که این عدد در ۶ ماهه نخست امسال به ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسیده است و پیش بینی میشود که تا آخر سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق و دستمزد پرداختی به زندانیان برسیم.
جعفرقلی بیان کرد: رشد حقوق و دستمزد زندانیان بهطور کلی در مقایسه مهرماه امسال به زمان مشابه سال گذشته رشد ۶۰ درصدی داشته است که این عدد نشان دهنده رشد اشتغال، افزایش تولید، صنعتی شدن کارگاهها در بنیاد و همچنین تلاش و کوشش پرسنل زحمت کش و خدوم بنیاد است که نتیجه ارزشمندی را نمایان میکند.
وی در تشریح افتتاح کارگاهها تصریح کرد: در تمامی استانها تقریباً با رشد راه اندازی و افتتاح کارگاههای تولیدی مواجه هستیم و فقط تعداد کمی از استانها نتوانستهاند توسعه ایجاد کنند؛ در استانهایی از جمله خوزستان، قم، گلستان، خراسان جنوبی رشد بیشتری را شاهد بودیم و در این زمینه پررنگتر حاضر شدهاند.
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای خبر/