حالت تاریک
شنبه, 11 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
اقتصاد پایه کرمانشاه بر گردشگری استوار است
استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه:

اقتصاد پایه کرمانشاه بر گردشگری استوار است

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: گردشگری و خوراک‌شناسی، محور اقتصاد پایه کرمانشاه هستند و با خلاقیت فرهنگی می‌توان این شهر را به پایتخت فرهنگی آسیا تبدیل کرد.

سهراب دل‌انگیزان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: امروزه رقابت اصلی بر سر جلب توجه است و اقتصاد توجه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان، ظرفیت بالایی برای جذب نخبگان و سرمایه‌گذاران کلان دارد. 

وی افزود: برای موفقیت در بازارهای بین‌المللی، داشتن برند مکان ضروری است، این برند اعتبار و توانایی منطقه را در پذیرش مسئولیت‌های بزرگ و جلب اعتماد جامعه مخاطب نشان می‌دهد و پشتوانه تمامی برندهای دیگر است. 

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه تأکید کرد: حفظ و توسعه توانمندی‌ها در کرمانشاه اهمیت فراوانی دارد و دریافت مسئولیت‌های بین‌المللی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و بلندمدت حداقل پنج‌ساله است، بدون برنامه‌ریزی و مدیریت چارچوب‌مند، امکان پذیرش پرونده وجود ندارد. 

دل‌انگیزان درباره ظرفیت‌های فرهنگی کرمانشاه، گفت: تنوع خوراکی‌ها و داشته‌های فرهنگی این منطقه سرمایه بزرگی است که توان رقابت با سرمایه‌گذاری‌های کلان را دارد و نقش مهمی در اقتصاد پایه شهر ایفا می‌کند؛ اقتصاد پایه باعث ورود پول از خارج استان به منطقه می‌شود. 

وی عنوان کرد: گردشگری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حوزه‌های اقتصاد پایه، نقش کلیدی در رونق اقتصادی دارد؛ گردشگران پس از بازگشت از سفر، کرمانشاه را به سفرای فرهنگی معرفی می‌کنند و این تکرار گردشگری را به‌دنبال دارد. 

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه، اقتصاد پایه را اقتصادی ساده اما نیازمند پشتکار و خلاقیت معرفی کرد و افزود: گردشگری خلاق به‌ویژه نوع تجربه‌محور، جایگاه ویژه‌ای دارد که مردم برای تجربه کردن سفر می‌کنند و خوراک تجربه‌پذیر بخش مهمی از آن است. 

دل‌انگیزان تصریح کرد: گردشگران طبقه متوسط که هدف اصلی جذب ما هستند، به‌دنبال تجربه طعم‌ها و مزه‌های خاص‌اند و می‌توان با تحریک حس‌های آن‌ها ضریب جذب و تکرار سفر را افزایش داد؛ کرمانشاه ظرفیت بسیار بالایی در زمینه خوراک‌شناسی دارد. 

وی یادآور شد: کرمانشاه دارای داشته‌های فرهنگی متنوعی است که همه این بخش‌ها مکمل یکدیگر بوده و نباید از هم جدا شوند؛ حوزه خوراک‌شناسی نیز باید در کنار هنرهای دیگر دیده شود. 

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه اشاره کرد: یونسکو در چارچوب شهرهای خلاق تنها حوزه‌های فرهنگی خلاق مانند موسیقی، انیمیشن، فیلم، شعر، ادبیات و خوراک‌شناسی را شناسایی می‌کند تا رقابت مثبت میان کشورها برای معرفی داشته‌های فرهنگی ایجاد شود. 

دل‌انگیزان خاطرنشان کرد: طی ۲۰ سال اخیر، تنوع خلاقانه‌ای در تهیه و ارائه غذاهای کرمانشاهی ایجاد شده که گردشگران را ترغیب می‌کند تا دوباره به این شهر سفر کنند و این خلاقیت‌ها سهم مهمی در اقتصاد فرهنگی استان دارد. 

وی تأکید کرد: پروژه‌های فرهنگی و خلاقیت‌های فرهنگی باید در کنار پروژه‌های عمرانی دیده شوند تا کرمانشاه بتواند به‌عنوان پایتخت فرهنگی آسیایی مطرح شود و ظرفیت‌های خوراک‌شناسی و گسترونومی آن برجسته شود. 

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی درباره فعالیت‌های این دانشگاه، گفت: این دانشگاه از سال ۱۳۸۹ رشته اقتصاد شهری را راه‌اندازی و از سال ۱۳۹۳ مطالعات شهر خلاق را آغاز کرده است؛ همچنین در حوزه‌های شهر هوشمند، کارآفرینی و شهر یادگیرنده فعالیت دارد. 

دل‌انگیزان اذعان کرد: در چارچوب شهر خلاق بیش از ۱۳۰ شاخص وجود دارد که ۸۳ شاخص آن در کشورهای اسلامی شناسایی شده و این چارچوب بستر مناسبی برای جذب اقتصاد خلاق و پیشرفت صنایع فرهنگی است. 

وی درباره پروژه‌های خوراک‌شناسی، بیان کرد: مطالعات اولیه شامل دهکده و گذر خوراک‌شناسی است که ایده‌ای خلاقانه و بی‌نظیر در سطح جهانی به شمار می‌آید و شورای شهر کرمانشاه آن را تصویب کرده است. 

استادتمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه در پایان گفت: چندین گذر خوراک‌شناسی پررونق در کرمانشاه فعالیت می‌کنند و بقیه در حال توسعه هستند که ظرفیت‌های جدیدی برای معرفی کرمانشاه در یونسکو فراهم و سایر شهرها را به تحقیقات جدید ترغیب می‌کند. 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!