حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بر باد رفتن شیرینی سفر به جاده‌های جوانرود
خطر در کمین است؛

بر باد رفتن شیرینی سفر به جاده‌های جوانرود

تصادفات جاده‌ای از معضلات جوامع امروزی است که سالانه به مرگ، جراحات و آثار منفی اقتصادی و اجتماعی گسترده منجر می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ شهرستان جوانرود به دلیل نزدیکی با مرز و داشتن بازارچه مرزی يكی از مناطق خريد در منطقه غرب كشور محسوب می‌شود و هرساله شهروندان زیادی از نقاط مختلف کشور به این شهرستان مسافرت می‌کنند اما متاسفانه سالانه و بیشتر با شروع فصل بارندگی شاهد تصادفات زیادی  در جاده‌های منتهی به این شهرستان هستیم.

عوامل انسانی و محیطی؛ دلایل اصلی تصادفات

عوامل مختلفی منجر به وقوع تصادفات در این جاده می‌شوند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم: عوامل انسانی از جمله بی‌احتیاطی رانندگان، سرعت غیرمجاز، نداشتن تمرکز و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی و آگاه نبودن به فرهنگ رانندگی بعضی رانندگان و یا عوامل محیطی مانند شرایط جوی، ایمن نبودن سطح جاده‌ها و کیفیت آسفالت.

از این رو به غیر از این عوامل یکی از مهم‌ترین عوامل مهم در تصادفات سال‌های گذشته در منطقه اورامانات به خصوص جاده‌های جوانرود زیرساخت‌های نامناسب جاده‌های مواصلاتی و ایمن نبودن جاده‌های این مسیر است که سالانه منجر به کشته شدن تعداد زیادی از همشهریان می‌شود.

جاده عایشه دول؛ مسیری تفریحی اما پرخطر

یکی از جاده‌های منتهی به جوانرود جاده «عایشه دول» از مناطق تفریحی و گردشگری شهرستان جوانرود است و جاده‌ای فرعی که از وسط جنگل‌های این منطقه، شهرستان جوانرود را به شهرستان پاوه متصل می‌کند، این جاده باریک و دو طرفه در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده و یکی از جاده‌های فرعی پرتردد با شیب نسبتاً زیاد است که بیشترین خطر را برای مسافرانی که سالانه به این مسیر سفر می‌کنند و ناآگاه هستند به‌دنبال دارد و جان مسافران و همشهریان را تهدید می‌کند، نیاز است برای این جاده اقداماتی از جمله عریض شدن راه و افزایش لاین صورت گیرد تا جوابگوی حجم بالای تردد‌ها باشد.

خدامرادی ساکن روستای عایشه دول گفت: جاده عایشه دول جاده‌ای باریک و با آسفالت نامناسب در بعضی قسمت‌های جاده همراه با چاله است که متاسفانه باعث افزایش خطرات تصادف در این جاده می‌شود.

جاده کلاش؛ روایتی از حوادث تلخ و ناگوار

یکی دیگر از جاده‌های پر تردد و خطرناک، مسیر جوانرود به بخش کلاشی است که از مسیر روستای گنداب تا بانی‌لوان به دلیل ناهمواری‌های زیاد، پیچ‌های خطرناک و غیر ایمن، ریزش کوه و سنگ در زمستان سالانه منجر به تصادف یا حوادث می‌شود.

آقای محمودی ساکن روستای دولتا به تصادفات وحشتناک این جاده اشاره کرد و گفت: رانندگان این روستاها مسیر جوانرود به کلاش را روزانه طی می‌کنند و در فصل زمستان به خصوص با خطرات بسیاری در اين جاده مواجه هستند یکی از اتفاقات تلخ این مسیر کشته شدن ۷ نفر در یک روز در جاده کلاش بود که به دلیل نبود گاردریل ماشین در پیچ خطرناک از دره به پایین افتاد و همه سرنشینان آن کشته شدند و یک مورد دیگر کشته شدن پسر و پدر در همین پیج خطرناک بود که آن‌ها نیز به دلیل عدم دید کافی و لغزنده بودن جاده به پایین دره سقوط کردند.

وی ادامه داد: همواره به دلیل منطقه کوهستانی این مسیر شاهد انسداد جاده در طول زمستان به علت ریزش هستیم که با تلاش راهداری شهرستان این انسدادها رفع می‌شود اما این مانند درمانی موقت است و باید چاره اساسی اندیشیده شود خوشبختانه سال‌های اخیر تلاش برای ایمن‌سازی جاده افزایش یافته و با ایجاد تپه‌های خاکی و عریض کردن جاده شاهد کاهش تصادفات هستیم و امید است که تا ایمن‌سازی کامل این جاده دست از تلاش برداشته نشود.

کانی‌گوهر به دشت گلاله؛ مسیری زیبا اما مرگبار

جاده کانی‌گوهر به دشت گلاله روستای چمنزار نیز از جاده‌های خطرناک به سمت جوانرود است که منجر به کشته شدن و تصادفات هم‌وطنان می‌شود که در زمستان به خطرناکترین حالت ممکن می‌رسد و در چند ماه اخیر با همت نماینده اورامانات و مسئولان تلاش برای روکش آسفالت و ایمن‌سازی جاده در حال انجام است. 

آقای ویسی یکی از ساکنان این روستا می‌گوید: این جاده به دلیل کوهستانی بودن و صعب‌العبور بودن مسیری پر خطر برای مردم است هم مسیر تردد ماشین‌های سنگین و سبک است و هم مسیری زیبا برای گردشگرانی به این مسیر سفر می‌کنند اما خطر تصادفات در این مسیر در فصل زمستان بیشتر می‌شود.

از نقاط حادثه‌خیز دیگر جوانرود در فصل زمستان جاده بیاشوش و صفی‌آباد است که همزمان با شروع فصل زمستان جاده پر پیچ و خم آن لغزنده می‌شود و در سال‌های گذشته باعث تصادفات زیادی شده است.

قبادی یکی از ساکنان روستای بیاشوش گفت: این جاده علاوه بر نبود اصطکاک آسفالت به دلیل سائیدگی زیاد لاستیک باعث لغزندگی شدید آن در بعضی مناطق شده و همچنین جاده در نزدیکی روستا قرار دارد و خطرات زیادی را برای مردم و پیاده‌روها دارد و بارها باعث خارج شدن خودروها از جاده اصلی یا تصادف آن‌ها با دیگر وسائل نقلیه شده است.

اقدامات انجام‌شده برای ایمن‌سازی جاده‌ها

در این مدت اخير اقدامات برای تعريض این جاده‌ها و نصب حفاظ و تابلو، روکش آسفالت گرم، تعمیرات و شناسایی نقاط حادثه‌خيز و ایمن‌سازی آن شروع شده و شاهد پیشرفت چشم‌گیری در ایمن‌سازی جاده‌ها هستیم اما در سفر به اين منطقه همچنان می‌توان نقاط حادثه‌خيز، چاله‌های فراوان، پيچ‌های خطرناك، آسفالت و زيرسازی نامناسب و پست و بلندی در سطح جاده‌ها را مشاهده كرد.


اما اغلب حوادث جاده‌ای به‌دنبال بی‌احتیاطی و رعایت نکردن قوانین اتفاق می‌افتد، کاهش تصادفات جاده‌ای نیازمند همکاری تمامی بخش‌های جامعه از جمله دولت، رانندگان و عموم مردم منطقه است و با رعایت نکات ایمنی و فرهنگ‌سازی مناسب در میان رانندگان، می‌توانیم این حوادث را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم و جاده‌های ایمن‌تری برای همه فراهم کنیم.

گزارش به قلم محمودخانی؛ فعال رسانه‌ای

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.