حالت تاریک
Logo
سه‌شنبه, 15 آبان 1403

تصور کنید که اگر نبود خبرنگاری

تصور کنید که اگر نبود خبرنگاری

وقتی سخن از خبر، خبرنگار و روزش به میان می‌آید به ناگاه مهم‌ترین وقایع روزها و سال‌ها در ذهن انسان مرور می‌شود، وقایع مهمی که با نوک قلم و لنز دوربین خبرنگاران در ذهن ما هک و ماندگار شده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ کانون انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران سراسر کشور به مناسبت روز خبرنگار در پیامی آمده است: با این حساب باید کمی در آن تعریف از خبر که می‌گوید «خبر چیزی است که به محض تولد می‌میرد» تجدید نظر کرد و گفت: خبر با لحاظ عنصر اهمیت و جذابیت، به واقع چیزی است که به محض تولد برای مدت‌های طولانی در ذهن مخاطب خود می‌نشیند و با هر بار یادآوی آن پیش چشمانش قرار می‌گیرد و همین اخبار است که تبدیل به خاطرات، شخصیت و هویت یک فرد، یک گروه و یک ملت می‌شود. 

این حکایت از وجود عنصری دیگر در خبر است به نام «ماندگاری» که این عنصر ضامن امتداد حیات اخبار مهم زندگی در ذهن و قلب افراد و ملت‌ها و سازنده تاریخ، هویت و شخصیت آن‌ها است. 

اگر بخواهیم کمی متناسب با رویدادها و قایع روز به خبر و خبرنگار بنگریم، اکنون بهترین مثال‌ها درباره اینکه اخبار هویت و شخصیت ملل را از گذشته تاکنون و از اکنون تا آینده، شکل می‌دهند پیش روی ماست. 

امروز خبرها هستند که می‌گویند مردم فلسطین در حال مقاومت در برابر سنگدل‌ترین جنایتکاران تاریخ‌اند. 

امروز خبرها هستند که می‌گویند رژیم غاصب صهیونیستی مرزهای جنایت را درنوردیده و در شمایل آدمی سبوعیت را به انتهای خود رسانیده است. 

و امروز خبرها هستند که ایران را به عنوان حامی مظلوم و آمریکا و همپیمانانش را به عنوان شریک ظالم در افکار عمومی جهان معرفی و تثبیت کرده‌اند. 

این همه را خبرنگاران مقابل دیدگان جهانیان به تصویر می‌کشند و از سویی بر برگهای تاریخ شرافت و مقاومت و از سویی دیگر بر برگهای تاریخ شقاوت بشریت می‌افزایند و مرز بین حق و باطل را در طول زندگی بشر ترسیم می‌کنند. 

تصور کنید اگر نبودند خبرنگاران حاضر در میدان نبرد نابرابر غزه و اسرائیل، آیا امروز مقاومت مظلومانه مردم غزه و جنایت‌پیشگی رژیم غاصب صهیونیستی تبدیل به گزاره‌ای مسلم و عینی برای جهانیان می‌شد؟ 

احساسات امروز ما نسبت به این ملت مظلوم ناشی از همین اخباری است که خبرنگاران جان بر کف غزه – که تاکنون بیش از ۱۵۰ شهید تقدیم اسلام و مقاومت کرده‌اند – برای جهان مخابره می‌کنند. پس آیا خبرهای آن‌ها به محض تولد می‌میرند؟ 

پاسخ این سؤال روشن است: خیر، نه تنها نمی‌میرند بلکه علاوه بر زنده نگه داشتن تاریخ پر فراز و نشیب بشریت و افزودن بر اوراق آن، موجب زنده و بیدار شدن چشم‌ها، گوش‌ها ودل‌هایی می‌شوند که تاکنون خفته بودند و نتیجه آن است که عده قابل توجهی حتی در دانشگاه‌های آمریکا به جبهه مقاومت پیوسته و در طرف درست تاریخ ایستاده‌اند. 

در این مثال، اخبار خبرنگاران نه تنها در لابه‌لای اوراق تاریخ و اذهان بشر زنده می‌مانند بلکه ملتی و حقوقش را و تکلیف فراموش شده لزوم حمایت سایر ملل از آن‌ها را نیز زنده می‌کنند، و مهم‌تر از همه این اندیشه را در ذهن بشر زنده و بارور می‌کند که باید برای پایان دادن به ظلم و نابرابری در جهان چاره‌ای اساسی اندیشید. همه این زنده شدن‌ها در رهگذر خبر و خبرنگاری اتفاق می‌افتد و تصور کنید که اگر نبود خبرنگاری…

البته در دنیای کنونی این سکه روی دیگری هم دارد و آن جایی است که خبر دروغ و خبرنگار دروغگو می‌شود، آنجاست که خبر جلوتر از هر موشک و جنگنده‌ای شلیک و راه ویرانی و خونریزی را سوریه و عراق و لبنان و یمن و فلسطین برای ظالمان عالم هموار می‌کند. به همین دلیل است که قرآن کریم خبرگیری از منابع فاسق را منع کرده و آن را نیازمند بررسی دانسته است. 

امروز رخدادهای مهمی در داخل و خارج از کشور ما در جریان است که مواجهه صادقانه خبرنگاران را می‌طلبد. کشور ما علاوه بر تحمیلات کینه‌توزانه دشمنان خارجی مثل تحریم و ترور و کارشکنی در امور مهم کشور، در داخل نیز با چالش‌هایی در مدیریت عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مواجه است و خبرنگاران می‌توانند با حضور مجاهدانه و دغدغه‌مند خود در هر یک از این عرصه‌ها، ضمن روشنگری از واقعیات موجود و بیان شفاف مسائل، جریانی از اخبار و تولیدات رسانه‌ای را رقم بزنند که نتیجه آن موفقیت در غلبه بر مشکلات و ساختن کشور باشد. و تصور کنید اگر در این میدان نباشد خبرنگاری…

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از