عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی کرمانشاه مطرح کرد:
زنگ خطر جمعیتی در کرمانشاه
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه گفت: کاهش نرخ باروری در کرمانشاه به ۱/۳۱ فرزند و افزایش سن ازدواج و تجرد قطعی، زنگ خطری برای آینده جمعیتی این استان است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بهگفته ساجده واعظزاده، میانگین نرخ باروری در کشور ۱/۶ فرزند به ازای هر زن است، اما این رقم در استان کرمانشاه به ۱.۳۱ کاهش یافته است.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: برای حفظ جمعیت پایدار، نرخ باروری باید ۲/۱ فرزند بهازای هر زن باشد و این کاهش شدید باروری در کرمانشاه، خطر افزایش سالمندی را به همراه دارد.
وی همچنین افزایش سن ازدواج را از عوامل کلیدی کاهش فرزندآوری عنوان کرد و افزود: سن ازدواج در کرمانشاه طی چند دهه اخیر با سرعت بیشتری نسبت به میانگین کشوری افزایش یافته است، بهطور مشخص، سن ازدواج مردان و زنان در این استان که در سال ۱۳۷۵ به ترتیب ۲۵/۷ و ۲۲/۳ سال بود، در سال ۱۳۹۵ به ۲۸/۷ و ۲۴/۷ سال رسیده است.
واعظزاده تأکید کرد: رشد میزان تجرد قطعی نیز بر کاهش فرزندآوری تأثیر منفی داشته است؛ بر اساس آمار، میزان تجرد قطعی مردان در شهر کرمانشاه از ۲/۱ درصد در سال ۱۳۶۵ به ۲۸/۵ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است، این شاخص برای زنان جهش بیشتری داشته و از ۱/۳ درصد به ۵/۴ درصد رسیده است که نشاندهنده افزایش چشمگیر تجرد قطعی در میان زنان است.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/