حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
مسئول اجرایی طرح نفس در کرمانشاه مطرح کرد:

ثبت هر ساعت یک سقط جنین در کرمانشاه

ثبت هر ساعت یک سقط جنین در کرمانشاه

مسئول اجرایی طرح نفس در کرمانشاه با تأکید بر اینکه اهمیت زنگ خطر سقط جنین باید در جامعه برجسته شود، گفت: هر ساعت یک سقط جنین در کرمانشاه ثبت می‌شود.

 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مریم موحد عصر امروز دوشنبه در نشست خبری که در جمع خبرنگاران در دفتر بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه برگزار شد، با تأکید بر اینکه اهمیت زنگ خطر سقط جنین باید در جامعه برجسته شود، اظهار داشت: سقط جنین نوعی قتل به‌ شمار می‌آید زیرا فردی که مرتکب این کار می‌شود یک موجود زنده را از بین می‌برد و این کار حتی از زمان اعراب جاهلیت که پدران، فرزندان خود را زنده به‌گور می‌کردند بدتر است.

مسئول اجرایی طرح نفس در کرمانشاه افزود: در زمان جاهلیت پدران پس از تولد نوزادان اگر فرزند دختر بود او را زنده به‌ گور می‌کردند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود سونوگرافی و نیز با وجود اطلاع از جنسیت جنین چه پسر باشد و چه دختر، برخی اقدام به قتل جنین می‌کنند.

وی گفت: هنگامی که نطفه منعقد می‌شود خداوند از همان ابتدا در آن روح قرار می‌دهد و از چهار ماهگی جسم او شروع به شکل گرفتن می‌کند پس روح حتی قبل از جسم در نطفه وجود دارد به همین دلیل در آیات و روایات بر حرمت جنین بسیار تأکید شده است.

موحد با تأکید بر حرام بودن قتل نفس و سقط جنین به اندازه تبعاتی که در پی دارد، یعنی بحران جمعیت، مهم است، تصریح کرد: طرح نفس در ابتدا برای جلوگیری از قتل جنین و سپس به منظور پایداری جمعیت طرح‌ریزی شده است.

این کارشناس مامایی ادامه داد: طرح نفس بسیج جامعه پزشکی در فروردین‌ماه سال یک‌هزار و ۴۰۲ در استان کلید خورد، هدف اصلی از این طرح کار همه‌جانبه برای نجات فرزندان سقط جنایی است.

وی گفت: از تمام سقط‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد ۹۵ درصد سقط جنایی، ۳ درصد سقط درمانی و دو درصد سقط خود به خودی است در واقع ۹۵ درصد از سقط‌هایی که در کشور رخ می‌دهد سقط جنایی و به عبارتی قتل جنینی است. 

این کارشناس مامایی اذعان داشت: طبق آمارها روزانه به طور میانگین یک‌هزار جنین در کشور سقط می‌شود، در استان کرمانشاه نیز طبق آمارها رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ سقط در روز انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این عمل در واقع یک قتل خاموش است، گفت: بسیاری از افرادی که مرتکب این گناه بزرگ می‌شوند در واقع جنین را به مثابه یک شیء در نظر می‌گیرند که رسانه‌های غربی در قبح‌شکنی سقط جنین تأثیرگذار بوده‌اند. 

وی گفت: پنج راهبرد اصلی در طرح نفس وجود دارد که اولین آنها فرهنگ‌سازی است، در گام اول باید مادران را به صورت اغنایی برای انجام ندادن سقط و نگه‌داشتن جنین متقاعد کرد. 

موحد افزود: دومین راهبرد حمایت‌کردن و مشاوره دادن به مادرانی است که قصد سقط جنین دارند و راهبرد سوم ارائه خدمات مختلف به کسانی است که بارداری مشروع داشته‌اند و کسانی که به صورت نامشروع باردار شده‌اند در این طرح گنجانده نمی‌شوند. 

موحد ادامه داد: طرح نفس ظرفیت کوچکی دارد اما نیازمند یک کار گسترده و اجرایی است بنابراین در راهبرد چهارم تمام ارگان‌ها و نهادهای دیگر نیز باید در فرهنگ‌سازی، حمایت و مشاوره در این طرح مشارکت و همراهی کنند تا نتایج مطلوب‌تری به دست آید. 

وی ادامه داد: در راهبرد پنجم طرح نفس تنها به عنوان یک مرکز حمایت مالی معرفی نمی‌شود و بنابراین تنها مادرانی که به دلیل مشکل مالی تصمیم به سقط جنین دارند مشمول این طرح نمی‌شوند بلکه تمام مادران دیگر نیز که به دلایل غیر مالی هم‌چون دلایل فرهنگی، عقیدتی و روحی می‌خواهد اقدام به این کار کنند در این طرح می‌گنجند. 

موحد افزود: در واقع راهبرد پنجم صیانت از مرکز نفس به عنوان یک مرکز فرهنگی است و نه به عنوان مرکزی که صرفاً به ارائه خدمات و حمایت‌های مالی می‌پردازد بنابراین تمام مادرانی که قصد سقط دارند بهتر است به این مرکز ارجاع داده شوند.

 وی گفت: مرکز نفس در پیش‌برد اهداف خود اقدام به شبکه‌سازی و همکاری با بسیاری از افراد، گروه‌ها و مراکز می‌کند که از آن جمله می‌توان این موارد را نام برد: متخصصان زنان، ماماها، مراقبان سلامت، بهورزان، داروخانه‌ها، عطاری‌ها و تمام مکان‌های ارجاع مادران. 

موحد خاطرنشان کرد: این مشاوره‌ها یا به صورت کار فرهنگی، روان‌شناسی، عقیدتی و یا به شکل ارائه خدمات مالی و بهداشتی مادران را به سمت انصراف از سقط جنین سوق می‌دهند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.