حالت تاریک
دوشنبه, 06 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
شجاعت و فداکاری سردار شهید «صفر خوشروان»
معراجی‌های کرمانشاه؛

شجاعت و فداکاری سردار شهید «صفر خوشروان»

سردار شهید «صفر خوشروان»، فرمانده دلاور سپاه در جبهه‌های گیلانغرب، با شجاعت و ایثارگری‌های کم‌نظیر خود در طول جنگ تحمیلی، نقش بی‌بدیلی در دفاع از میهن ایفا کرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سردار شهید صفر خوشروان فرمانده دلاور سپاه در جبهه‌های گیلانغرب، در سال ۱۳۳۴ در روستای «نیان و قیلان»، از توابع دهستان ویژنان شهرستان گیلانغرب به دنیا آمد. وی اولین فرزند خانواده بود و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در زادگاه خود گذراند. سپس برای ادامه تحصیل به قصرشیرین رفت و در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ دیپلم در رشته تجربی شد. 

او در دوران تحصیل همیشه جزو شاگردان ممتاز بود و علاوه بر دروس، به ورزش و هنر نیز علاقه داشت. خوشروان در نقاشی، خطاطی و طراحی بسیار ماهر بود و در ساخت وسایل دستی نیز استعداد زیادی داشت. بعد از اتمام تحصیلات، به امید یافتن شغل مناسب به شهر اراک رفت. در آنجا با توجه به مهارتش در زبان‌های انگلیسی و عربی، به عنوان تکنسین و مترجم در یک کارخانه صنعتی مشغول به کار شد. 

پس از دو سال، شهید خوشروان به گیلانغرب بازگشت تا به خدمت سربازی اعزام شود. به پادگان کوهدشت در استان لرستان فرستاده شد و بلافاصله پس از صدور دستور از سوی رهبر انقلاب، به همراه سلاح و مهمات از خدمت سربازی فرار کرده و به عراق گریخت. او که تحت تعقیب قرار داشت، در عراق توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد و به ساواک تحویل داده شد. اما هنگام انتقال به دادگاه نظامی، توسط مردم آزاد شد و به صفوف انقلابیون پیوست. 

پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی، شهید خوشروان با همکاران خود سپاه پاسداران گیلانغرب را تشکیل داد و فرماندهی جبهه‌های حساس و استراتژیک این منطقه را بر عهده گرفت. مناطقی چون آوزین، چغالوند، چرمیان و شیاکوه تحت فرماندهی او قرار گرفت و در این جبهه‌ها با مدیریت بی‌نظیر خود، نقش مهمی ایفا کرد. 

شهید خوشروان به شجاعت و فداکاری‌هایش شهرت داشت. یکی از افتخاراتش خنثی‌سازی بیش از هزار مین در یک روز بود که رکوردی بی‌سابقه به شمار می‌رفت. او در روز ۳۱ خرداد ۶۱ در جریان برخورد با مین تله در محور آوزین به شهادت رسید. 

این دلاور گیلانغربی در تمام مراحل زندگی، از سخت‌ترین مسئولیت‌ها استقبال می‌کرد و همیشه با دلگرمی و آرامش خاطر به وظایفش عمل می‌کرد. او در طول جنگ چهار بار مجروح شد اما هر بار پس از مداوا، به جبهه برگشت. فداکاری‌ها و ایثارگری‌های شهید خوشروان هیچ‌گاه از یاد نخواهد رفت. 

فرازی از وصیت‌نامه شهید خوشروان: 

«از شما می‌خواهم که احترام به پدر و مادر را همواره رعایت کنید و با دوستان و آشنایان خوش‌رفتار باشید. ادامه‌دهنده راه شهدا باشید، با تقوا زندگی کنید و هرگز از یاری برادران رزمنده در پشت جبهه غافل نشوید.» 

گل‌اندام خوشروان مادر شهید، درباره او می‌گوید: «صفر از همان کودکی کارهایی می‌کرد که دیگران از انجام آن عاجز بودند. او در ساخت کارهای دستی بسیار ماهر بود و اخلاقش بسیار پسندیده و چهره‌اش جذاب بود.» 

مظفر خوشروان، برادر شهید، می‌گوید: «شهید خوشروان دلی بزرگ داشت و همیشه در عملیات‌ها جلوتر از دیگران حرکت می‌کرد. او حقوق کمی که دریافت می‌کرد، تماماً در میان فقرا و نیازمندان تقسیم می‌کرد.» 

در دوران جنگ تحمیلی، گیلانغرب بیش از ۱۵۰ بار هدف بمباران هوایی دشمن قرار گرفت و نتیجه آن، تخریب کامل شهر و ۳۰ روستای منطقه بود. این شهرستان، با ۱۲ هزار رزمنده، ۷۵۰ شهید، بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ جانباز و ۱۳۳ آزاده، افتخارهای زیادی را به میهن تقدیم کرد.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.