حالت تاریک
سه‌شنبه, 23 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
صادرات نخود؛ تاثیری در افزایش قیمت ندارد
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه:

صادرات نخود؛ تاثیری در افزایش قیمت ندارد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه افزایش قیمت حبوبات را ناشی از نرخ ارز و تورم دانسته و گفت: صادرات تاثیری بر این افزایش قیمت ندارد. بیشتر حبوبات، با مازاد تولید روبه‌رو هستند و صادرات آن‌ها محدود است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ناصر مرادی با اشاره به دلایل اصلی افزایش قیمت حبوبات، افزایش نرخ ارز را یکی از مهم‌ترین عوامل برشمرد و اظهار داشت: بخش قابل توجهی از اقلام حبوبات مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود و برای تأمین آن به ارز نیاز داریم؛ افزایش نرخ ارز موجب بالا رفتن قیمت حبوبات شده است. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲، ارزی که برای واردات حبوبات اختصاص می‌یافت، ارز ترجیحی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما از سال ۱۴۰۳، ارز تخصیصی به ارز نیمایی تغییر یافت؛ نرخ ارز نیمایی ابتدا بین ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان بود و به تدریج افزایش پیدا کرد. 

وی ادامه داد: سپس تغییراتی در قانون ایجاد شد و مقرر شد ارز مورد نیاز برای واردات حبوبات از ارز توافقی تأمین شود؛ نرخ ارز توافقی ابتدا ۵۵ هزار تومان بود که اکنون به حدود ۷۰ هزار تومان رسیده است. 

به گفته مرادی، در شرایطی که نرخ ارز اختصاصی به واردات حبوبات از ۲۸ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان افزایش یافته است، انتظار نمی‌رود که قیمت حبوبات ثابت بماند. 

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه همچنین بیان کرد: تأمین ارز برای واردات حبوبات به سختی انجام می‌شود و این امر روند واردات را کند کرده است؛ واردکنندگان باید ۷۰ تا ۸۰ روز برای دریافت ارز توافقی منتظر بمانند. 

تورم، عامل دیگر افزایش قیمت حبوبات

وی یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت حبوبات را نرخ تورم دانست و تصریح کرد: وقتی قیمت همه کالاها و خدمات متناسب با نرخ تورم بالا می‌رود، طبیعی است که قیمت محصولات کشاورزی نیز افزایش یابد. 

مرادی افزود: کشاورزان به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، از جمله دستمزد و سایر هزینه‌ها، مجبور به افزایش قیمت محصولات خود هستند و نمی‌توان انتظار داشت که محصولی که برای تولید آن زحمت کشیده‌اند، با قیمت پایین عرضه شود. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه تأکید کرد: وقتی قیمت یک محصول برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد، کشاورزان تمایلی به تولید آن محصول نخواهند داشت. 

سهمیه‌بندی واردات حبوبات باید برداشته شود

مرادی به عامل دیگری که بر قیمت حبوبات اثرگذار است، اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۳ وزارت جهاد کشاورزی واردات حبوبات را سهمیه‌بندی کرده است و شرکت‌های واردکننده برای هر فصل سهمیه مشخصی دارند. 

وی معتقد است که این سهمیه‌بندی باعث کاهش عرضه حبوبات نسبت به سال‌های گذشته شده و این‌عدم تطابق با تقاضای موجود، یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت حبوبات است. 

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بر لزوم برداشتن این محدودیت‌ها تأکید کرد و گفت: در صورتی که این سهمیه‌بندی برداشته شود، واردکنندگان قادر خواهند بود بازار را اشباع کنند و در نتیجه قیمت‌ها تعدیل شود. 

صادرات، عامل افزایش قیمت حبوبات نیست

مرادی در خصوص تأثیر صادرات بر قیمت حبوبات، اظهار داشت: به غیر از نخود آبگوشتی که با مازاد تولید مواجه هستیم، بیشتر حبوبات اصلاً صادر نمی‌شود، بنابراین صادرات نمی‌تواند عامل افزایش قیمت آن‌ها باشد. 

وی افزود: نخود آبگوشتی یکی از محصولات عمده‌ای است که صادر می‌شود، ولی برای این محصول نیز به دلیل مازاد تولید، ناچار به صادرات هستیم. در برخی سال‌ها که صادرات نداشتیم، دولت مجبور به خرید تضمینی نخود از کشاورزان شد. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه تأکید کرد: نباید هر بار که قیمت محصولی افزایش می‌یابد، انگشت اتهام را به سمت صادرات گرفت.

 وی در پایان گفت: صادرات موتور محرک تولید است و بدون آن، بسیاری از کشاورزان انگیزه‌ای برای کشت محصولاتی همچون نخود نخواهند داشت.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!