حالت تاریک
پنج‌شنبه, 16 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ساخت فیلم‌های دفاع مقدس ضرورتی انکارناپذیر است
به بهانه اکران فیلم سینمایی پیشمرگ؛

ساخت فیلم‌های دفاع مقدس ضرورتی انکارناپذیر است

با توجه به اهمیت غیرقابل انکار تبیین دستاوردهای دوران دفاع مقدس، ساخت فیلم‌های مرتبط با این حوزه امری ضروری است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ رسانه‌ها نقش مهمی در زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا و انتقال فرهنگ ایثار و مقاومت به نسل‌های آینده دارند. ساخت فیلم‌های تأثیرگذار در حوزه دفاع مقدس و معرفی زندگی و رشادت‌های شهیدان، نه‌تنها ادای دینی به این قهرمانان ملی است، بلکه فرصتی برای آشنایی عموم مردم با ارزش‌های والای آن‌ها محسوب می‌شود. سینما و مستندسازی، با بهره‌گیری از روایت‌های جذاب، بازیگری قوی و فضاسازی واقع‌گرایانه، می‌توانند ابعاد انسانی و حماسی این شخصیت‌ها را به تصویر بکشند و تأثیری عمیق بر مخاطب بگذارند. چنین آثاری، علاوه بر بُعد هنری، رسالتی فرهنگی و تاریخی دارند و به تقویت هویت ملی و ارزش‌های معنوی جامعه کمک می‌کنند.

فیلم سینمایی «پیشمرگ» روایتی تأثیرگذار از فداکاری و مقاومت است که به زندگی و مبارزات پیشمرگان از جمله شهید قهاری در برابر دشمنان می‌پردازد. این فیلم با بهره‌گیری از فضاسازی واقع‌گرایانه، شخصیت‌پردازی قوی و روایت احساسی، تلاش می‌کند تا بخش مهمی از تاریخ و هویت مقاومت را به تصویر بکشد. کارگردان با دقت به جزئیات، حس همدلی و افتخار را در مخاطب برمی‌انگیزد و او را به سفری در دل رشادت و ایثار می‌برد.

علاوه بر جنبه‌های داستانی، «پیشمرگ» از لحاظ فنی نیز اثری قابل توجه است. فیلمبرداری چشم‌نواز، استفاده از نورپردازی متناسب با حال و هوای صحنه‌ها و موسیقی تأثیرگذار، همگی در خدمت القای حس واقع‌گرایی و عمق عاطفی فیلم هستند. این اثر سینمایی نه‌تنها ادای دینی به مبارزان آزادی است، بلکه فرصتی برای تماشاگران فراهم می‌آورد تا با زوایای کمتر دیده‌شده‌ای از تاریخ و فرهنگ مقاومت آشنا شوند.

تأکید بر ضرورت تولید آثار فرهنگی درباره شهدای کرمانشاه

جمال برفی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به اهمیت تولید فیلم‌هایی درباره شهدا و قهرمانان دفاع مقدس، بر لزوم توجه بیشتر به این حوزه تأکید کرد.

سینما در حوزه ایثار کم‌کاری کرده است

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: در حوزه ایثار، به‌ویژه درباره شهدا و فرماندهان جنگ، کم‌کاری شده است. هر چقدر تولیدات سینمایی، تئاتر، موسیقی و دیگر آثار فرهنگی در این زمینه افزایش یابد، اقدامی مبارک خواهد بود. بسیاری از معرفی این قهرمانان بر عهده بازماندگان آن‌هاست و اگر آن‌ها روزی جان خود را برای حفظ کشور فدا کردند، وظیفه ما این است که پیام و بشارت‌های آن‌ها را به نسل آینده منتقل کنیم.

وی تأکید کرد: سینما، تئاتر، موسیقی و کتاب، هرکدام رسالتی در این زمینه دارند، اما متأسفانه تا امروز به این موضوع کم‌توجهی شده است. درحالی‌که کشورهای غربی درباره سربازان خود، که شاید یک‌هزارم رشادت‌های رزمندگان ما را نداشته‌اند، آثار متعددی تولید کرده‌اند، ما در معرفی قهرمانان‌مان کوتاهی کرده‌ایم و باید با شدت و سرعت بیشتری در این مسیر گام برداریم.

برفی ادامه داد: اگر شهید همت امروز در سطح کشور شناخته‌شده است، بخش عمده‌ای از آن به دلیل فعالیت‌هایی است که در استان اصفهان برای معرفی ایشان انجام شد. متأسفانه در کرمانشاه درباره رشادت‌های فرماندهان‌مان، مردم مظلوم این استان که زیر بمباران و موشک‌باران مقاومت کردند و بسیاری از سرداران شهید، آن‌گونه که باید، کار رسانه‌ای انجام نشده است.

برفی با اشاره به شهدای کرمانشاه خاطرنشان کرد: شهید قهاری بخش عمده‌ای از مأموریت‌های خود را در طول جنگ در استان کرمانشاه انجام داد. همچنین فیلمی درباره شهید صیاد ساخته شد و شهید صیاد شیرازی نیز به همین ترتیب مورد توجه قرار گرفت. ما هم در کرمانشاه باید مسئولیت خود را در این زمینه بپذیریم و تلاش کنیم تا شهدای این استان را بهتر معرفی کنیم.

وی در پایان گفت: من خود را مدیون این شهدا می‌دانم و معتقدم که باید درباره شهدای کرمانشاه، فرماندهان و بزرگان این استان، چه آن‌هایی که به شهادت رسیده‌اند و چه آن‌ها که همچنان در قید حیات هستند، آثار فرهنگی و هنری بیشتری تولید شود. این یک رسالت بر دوش مسئولان فرهنگی و هنری استان است.

ضرورت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان

سعید بهشتی‌راد در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بر لزوم شناساندن فرماندهان دفاع مقدس به نسل جوان تأکید کرد و اظهار داشت: ما فرماندهان بسیار ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس در استان کرمانشاه داشته‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به شهید سعید قهاری اشاره  کرد که از فرماندهان برجسته ما، توسط گروه تروریستی پژاک به شهادت رسید.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه، افزود: فرماندهان دفاع مقدس نقش مهمی در دفاع از کشور داشته‌اند و معرفی شخصیت‌های ارزشمند آن دوران، یک ضرورت است، انتقال این فرهنگ به نسل جوان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است، چرا که این نسل باید با رشادت‌های شهدا و فرماندهان آشنا شوند.

بهشتی‌راد با تأکید بر اهمیت استفاده از ابزارهای مؤثر برای معرفی این شخصیت‌ها ادامه داد: بهترین راه انتقال فرهنگ ایثار و شهادت، تولید آثار هنری مانند فیلم سینمایی، سریال و مستند است. زیرا تأثیرگذاری حس دیداری در این قالب‌ها بسیار بیشتر از سایر روش‌ها مانند سخنرانی است.

وی خاطرنشان کرد: شهید سعید قهاری‌سعید از چهره‌های ماندگار انقلاب اسلامی است که در وقایع برجسته‌ای همچون حماسه پاوه و همراهی با مصطفی چمران نقش‌آفرینی کرد، او در عملیات‌های مختلف نظامی با فرماندهان بزرگی مانند احمد متوسلیان و احمد کاظمی همکاری داشت و در نهایت در سال ۱۳۸۵ به شهادت رسید.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه تأکید کرد: انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و شناساندن رشادت‌های فرماندهان دفاع مقدس به نسل‌های آینده، امری حیاتی و مؤثر است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

لزوم توجه بیشتر سینما به فرهنگ ایثار و شهادت

رسول جنتی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بر اهمیت نقش سینما در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و خواستار تولید آثار بیشتری در این حوزه شد.

مسئول قرارگاه رسانه‌ای بسیج غرب با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که «بهترین و شیواترین راه انتقال فرهنگ، هنر است»، افزود: هنر سینما نیز از این قاعده مستثنی نیست و به عنوان یکی از تأثیرگذارترین ابزارهای انتقال فرهنگ، می‌تواند نقش مهمی در ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت ایفا کند.

وی گفت: از دهه ۶۰ و ۷۰ که اوج تولید سریال‌های دفاع مقدس در تلویزیون بود، تاکنون ما هنوز نتوانسته‌ایم آن‌طور که باید و شاید حق مطلب را در خصوص ایثار، رشادت و شهادت ادا کنیم. به همین دلیل، ضروری است که هر ساله حداقل یک فیلم سینمایی با موضوع دفاع مقدس، فرهنگ جهاد و ایثار تولید و در جشنواره‌های مختلف، از جمله جشنواره فیلم فجر، ارائه شود.

جنتی با اشاره به فیلم «پیشمرگ» خاطرنشان کرد: این اثر یکی از آثار فاخر سینمایی است که با محوریت پیشمرگ‌های کُرد مسلمان ساخته شده است؛ رزمندگانی که در دفاع از انقلاب و میهن، جان خود را فدا کردند و در این راه به شهادت رسیدند، جانباز شدند یا به اسارت دشمن درآمدند.

وی تصریح کرد: یکی از ابزارهای مهم حمایت از این نوع آثار، رسانه است. اگر تبلیغات و معرفی مناسبی برای فیلم‌های دفاع مقدس صورت نگیرد، احتمال دارد استقبال مخاطبان از این آثار کمتر شود. 

مسئول قرارگاه رسانه‌ای بسیج غرب عنوان کرد: خوشبختانه مجموعه سپاه استان، معاونت فرهنگی، بخش رسانه و مرکز آفرینش در تلاش هستند تا فیلم «پیشمرگ» را به خوبی ترویج کنند.

جنتی افزود: برنامه‌ریزی شده است که این فیلم در سالن اصلی سینما آزادی کرمانشاه و همچنین در شهرستان‌های مختلف این استان که فاقد سینما هستند، به نمایش درآید. علاوه بر این، امکان اکران آن در سالن‌های آمفی‌تئاتر و حتی روستاهای منطقه اورامانات نیز در حال بررسی است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با این اقدامات، بتوانیم بخشی از دین خود را به رشادت‌های رزمندگان و شهدا ادا کنیم و فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل‌های آینده منتقل سازد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ساخت فیلم‌های سینمایی و مستندهای مرتبط با رشادت شهدا، ابزاری قدرتمند برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار و مقاومت است. رسانه‌ها، به‌ویژه سینما، با روایت‌های تأثیرگذار و مستندهای واقع‌گرایانه، می‌توانند نسل‌های جدید را با ارزش‌های دفاع مقدس و فداکاری‌های شهیدان آشنا کنند. فیلم‌هایی مانند پیشمرگ نشان می‌دهند که چگونه هنر سینما می‌تواند تاریخ را روایت کند و الهام‌بخش باشد لذا چنین آثاری، علاوه بر بُعد هنری، رسالتی فرهنگی و تاریخی دارند و به تقویت هویت ملی و ارزش‌های معنوی جامعه کمک می‌کنند.

گفتنی است؛ فیلم پیشمرگ اثر «علی غفاری» به برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ می‌پردازد که هم‌زمان با ایام دهه فجر به روی صحنه نقره‌ای نمایش رفت و مورد استقبال خیل عظیم شهروندان قرار گرفت.

تولید این اثر با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس انجام شده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.