حالت تاریک
یکشنبه, 14 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
لفاظی‌های ضد ایرانی اخیر ترامپ
یادداشت؛

لفاظی‌های ضد ایرانی اخیر ترامپ

بی‌خبری در خصوص زمان برگزاری دور جدید مذاکرات در کنار لفاظی‌های اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، سئوالات زیادی را در ذهن تحلیلگران و ناظران سیاسی به وجود آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که هنوز تاریخ مشخصی برای دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران که به میانجیگری عمان برگزار می‌شود، وجود ندارد.

این در حالی است که سه دور مذاکرات پیشین میان ایران و آمریکا تاکنون در راستای حل و فصل مسائل هسته‌ای ایران برگزار شده است، اما این بی‌خبری در خصوص زمان برگزاری دور جدید مذاکرات در کنار لفاظی‌های اخیر رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، سئوالات زیادی را در ذهن تحلیلگران و ناظران سیاسی به وجود آورده است.

طبق بیانیه‌ای که روز گذشته از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، واشنگتن به طور رسمی تأیید نکرده که در دور چهارم مذاکرات با  جمهوری اسلامی ایران مشارکت خواهد داشت؛ این بیانیه ضمن اشاره به ادامه مذاکرات، تأکید کرده است که تاریخ دقیق برگزاری این دور از مذاکرات هنوز مشخص نشده است.

این اعلام وزارت خارجه آمریکا پس از اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، منتشر شد، ترامپ به تازگی در یک سخنرانی تهدید کرد که هر کشوری که از ایران نفت خریداری کند، اجازه نخواهد داشت که با آمریکا تجارت کند. 

این اظهارات که به نوعی از لفاظی‌های ضد ایرانی ترامپ به شمار می‌رود، موجب واکنش‌های مختلفی از سوی سیاستمداران و تحلیلگران در سطح بین‌المللی شده است.

ناظران معتقدند که این لفاظی‌ها به ویژه در شرایطی که مذاکرات هسته‌ای در حال انجام است، می‌تواند موجب ایجاد تنش‌های بیشتر میان دو کشور شود و بر روند مذاکرات تاثیر بگذارد.

تحلیلگران سیاسی پیش‌بینی می‌کنند که این سخنان ترامپ ممکن است به تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به توافق هسته‌ای آسیب بزند و فضای مذاکره را پیچیده‌تر کند.

در این میان، نگرانی‌ها از ادامه فشارهای آمریکا بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، افزایش یافته است؛ بسیاری از کشورها به ویژه در منطقه آسیا و اروپا که روابط تجاری خوبی با ایران دارند، از تهدیدات ترامپ نگران شده‌اند و ممکن است برای ادامه روابط خود با ایران با مشکلات جدیدی مواجه شوند.

در این شرایط، کارشناسان سیاست خارجی بر این باورند که واشنگتن باید در راستای تقویت دیپلماسی و گفتگوهای هسته‌ای خود با ایران تلاش بیشتری داشته باشد و از اتخاذ مواضع تند و تهدیدآمیز علیه ایران خودداری کند، به ویژه که گفتگوهای هسته‌ای به عنوان تنها مسیر ممکن برای حل و فصل اختلافات هسته‌ای باقی مانده‌اند.

با این حال، برخی از تحلیلگران تاکید دارند که ترامپ به احتمال زیاد به دنبال استفاده از لفاظی‌های تند برای تقویت موقعیت سیاسی خود در داخل کشور است و ممکن است این اظهارات جنبه تبلیغاتی داشته باشد. این تحلیلگران معتقدند که لفاظی‌های ترامپ بیشتر به منظور تقویت جایگاه خود در برابر رقبای سیاسی داخلی و حفظ حمایت جناح‌های خاص در آمریکا صورت می‌گیرد.

در عین حال، توجه به این نکته ضروری است که بر خلاف سخنان ترامپ، بسیاری از مقامات آمریکایی و بین‌المللی بر این باورند که تنها از طریق مذاکره و گفتگوهای دیپلماتیک می‌توان به حل و فصل بحران‌های موجود میان ایران و آمریکا دست یافت. 

در این راستا، گفتگوهای غیرمستقیم در قالب مذاکرات هسته‌ای می‌توانند به عنوان یک فرصت مهم برای کاهش تنش‌ها و پیشگیری از افزایش تنش‌های نظامی عمل کنند.

در ادامه، برخی از تحلیلگران اقتصادی نیز پیش‌بینی می‌کنند که فشارهای اقتصادی و تجاری آمریکا می‌تواند به آسیب‌های اقتصادی برای کشورهایی که با ایران روابط تجاری دارند، منجر شود.


این تحلیلگران همچنین بر این نکته تأکید می‌کنند که فشارهای آمریکا ممکن است باعث کاهش تعاملات تجاری بین‌المللی شود و این موضوع می‌تواند تأثیری منفی بر روابط اقتصادی جهانی داشته باشد.

در حالی که آمریکا به لفاظی‌های ضد ایرانی خود ادامه می‌دهد، انتظار می‌رود که در آینده‌ای نزدیک، دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای با ایران برگزار شود. 

اگرچه تاریخ دقیق برگزاری این مذاکرات هنوز مشخص نیست، اما آنچه واضح است این است که روابط ایران و آمریکا در حال حاضر در یک پیچیدگی خاص قرار دارد و هر تحولی در این زمینه می‌تواند تأثيرات زیادی بر روند مذاکرات و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشد.

در مجموع، لفاظی‌های اخیر ترامپ در حالی صورت می‌گیرد که مذاکرات هسته‌ای با ایران همچنان ادامه دارد و این اظهارات می‌تواند به پیچیده‌تر شدن مسائل هسته‌ای و همچنین روابط بین‌المللی منجر شود. 

در این شرایط، جامعه بین‌المللی و به ویژه کشورهای درگیر در مذاکرات هسته‌ای باید تلاش بیشتری برای پیشبرد روند دیپلماتیک و جلوگیری از تشدید تنش‌ها داشته باشند.

آیا لفاظی‌های ترامپ مانع از پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای خواهند شد یا صرفاً استعمال داخلی در مقابل رقبای سیاسی است؟ این سئوالی است که در روزهای آینده پاسخ آن برای بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی روشن خواهد شد.

نویسنده: مجتبی جنگلی‌نیا؛ فعال رسانه‌ای

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!