حالت تاریک
شنبه, 04 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
مجازات قانونی برای سرک‌کشیدن در تلفن دیگران
یک دانش‌آموخته حقوق کیفری مطرح کرد:

مجازات قانونی برای سرک‌کشیدن در تلفن دیگران

یک دانش‌آموخته حقوق کیفری گفت: مطابق ماده یک قانون جرائم رایانه‌ای، هرگونه ورود غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای که با تدابیر امنیتی حفاظت شده‌اند، جرم تلقی شده و برای آن مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

روح‌الله عادلی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به مفاد قانونی مرتبط با جرائم سایبری، نسبت به سرک‌کشیدن و دسترسی غیرمجاز به تلفن همراه و رایانه دیگران هشدار داد و اظهار داشت: مطابق ماده یک قانون جرائم رایانه‌ای، هرگونه ورود غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی که با تدابیر امنیتی حفاظت شده‌اند، جرم تلقی شده و برای آن مجازات‌هایی چون حبس، جزای نقدی یا هر دو در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس این ماده، اگر فردی بدون اجازه صاحب تلفن همراه یا رایانه و با عبور از رمز عبور یا سایر تدابیر امنیتی، وارد دستگاه وی شود، حتی در صورت مشاهده‌نکردن اطلاعات نیز مرتکب جرم شده و قابل پیگرد قانونی خواهد بود.

این دانش‌آموخته حقوق کیفری با بیان اینکه قانون‌گذار برای تحقق این جرم، دو شرط اصلی در نظر گرفته، توضیح داد: نخست آن‌که دسترسی باید بدون اذن مالک صورت گیرد؛ بنابراین اگر شخصی به‌طور داوطلبانه اجازه ورود به سامانه یا مشاهده داده‌ها را بدهد، جرمی محقق نخواهد شد. دوم آن‌که دستگاه یا داده مورد نظر، دارای سطوحی از حفاظت امنیتی مانند رمز عبور، اثر انگشت یا سایر روش‌های قفل باشد.

عادلی عنوان کرد: این ماده قانونی هم شامل دسترسی‌های فیزیکی در دنیای واقعی مانند باز کردن قفل تلفن همراه و هم شامل دسترسی‌های مجازی مانند هک‌کردن حساب‌ها یا فریب افراد برای دریافت رمز عبور است و قانون‌گذار میان روش‌های فنی و غیرفنی تفاوتی قائل نشده است.

وی افزود: صرف ورود به سامانه حفاظت‌شده بدون مجوز، حتی بدون مشاهده اطلاعات یا استفاده از داده‌ها، جرم محسوب می‌شود و فرد مرتکب، می‌تواند مورد تعقیب قضائی قرار گیرد.

عادلی در پایان توصیه کرد: مردم باید برای حفظ حریم شخصی خود، از تدابیر امنیتی کافی مانند رمزگذاری استفاده کنند و از در اختیار گذاشتن اطلاعات حساس خود به دیگران، به‌ویژه در فضای مجازی، خودداری کنند همچنین با توجه به فراگیر شدن استفاده از تلفن‌های هوشمند، افزایش آگاهی عمومی نسبت به قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی و جرائم سایبری، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!