حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کمبود پزشک جدی‌ترین چالش پزشکی قانونی در کرمانشاه
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه مطرح کرد:

کمبود پزشک جدی‌ترین چالش پزشکی قانونی در کرمانشاه

مدیر‌کل پزشکی قانونی استان کرمانشاه از کمبود پزشک‌ معتمد به‌عنوان مهم‌ترین مشکل این اداره یاد کرد و گفت: در حال حاضر ۲۷ پزشک، شامل۲۰ پزشک رسمی، قراردادی و پیمانی، سه پزشک طرحی و چهار پزشک معاضدتی در حال خدمت‌رسانی به مردم استان هستند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بهتاش خانی‌آباد ظهر امروز شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران که در سالن کنفرانس اداره‌کل پزشکی قانونی کرمانشاه برگزار شد، ضمن بیان گستردگی فعالیت‌های این سازمان، اظهار داشت: در تصور عموم، وظیفه اصلی پزشکی قانونی تنها بررسی اجساد است؛ اما واقعیت آن است که این تصور ناقص است؛ تنها پنج درصد از حجم کار ما به کالبدشکافی اختصاص دارد و ۹۵ درصد باقی‌مانده شامل معاینات سرپایی، آزمایش‌های تخصصی و تشکیل کمیسیون‌های پزشکی است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با افزود: در حال حاضر یکی از معضلات این سازمان، نبود پزشک کافی و بومی است که بخشی از آن به دلیل ترس از محیط کاری است و دغدغه مشکلات روحی است.

وی گفت: پزشکان که ارکان اصلی این سازمان هستند، به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارتند از: رسمی، پیمانی، قراردادی و معاضدتی.

این مسئول گفت: در حال حاضر ۲۷ پزشک، شامل۲۰ پزشک رسمی، قراردادی و پیمانی، سه پزشک طرحی و چهار پزشک معاضدتی در حال خدمت‌رسانی به مردم استان هستند.

خانی‌آباد با اشاره به کمبود ۱۰ پزشک در استان، تصریح کرد: هر شهرستانی باید دو پزشک داشته باشد در حالیکه اکنون در هر شهرستان یک پزشک مشغول به خدمت است.

وی در ادامه به ارائه آمار خدمات ارائه شده پرداخت و افزود: در سال گذشته، تعداد معاینات سرپایی به ۴۸ هزار و ۳۰۳ نفر رسید و ۱۲ هزار و ۴۰۷ مورد معاینه جسد نیز انجام شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه ادامه داد: در ۶ ماهه اول سال جاری تعداد ۹۳ مورد مجوز سقط صادر شده و برای ۲۹ مورد مجوز صادر نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول امسال ۳۹۲ مصدوم حوادث کار به پزشکی قانونی مراجعه کردند و همچنین در این مدت تعداد ۲۲ مورد فوتی ناشی از حوادث کار نیز داشتیم که تعداد آن نسبت به سال قبل تغییری نکرده است.

خانی‌آباد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پرداخت و اعلام کرد: در ۶ ماهه نخست سال جاری، هشت نفر بر اثر استنشاق این گاز سمی جان خود را از دست داده‌اند؛ این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۷ نفر بود، کاهش یافته است.

این مسئول در ادامه گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۲۰ نفر فوتی بر اثر حادثه سوختگی داشتیم که نسبت مدت مشابه سال قبل که ۲۰ نفر بوده افزایش داشته است.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پزشکی قانونی در استان، احداث سوله بحران است که به تازگی سند مالکیت آن دریافت شده و پس از نقشه‌برداری باید بودجه آن تعیین شود که طبق برآوردهای اولیه به ۲۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.