
محرومیت هنرمندان انقلابی کرمانشاه؛
آئین روز هنر انقلاب در کرمانشاه برگزار نشد
هنرمندان انقلابی استان کرمانشاه از عملکرد متولیان امر در این عرصه حتی ناتوانی در برگزاری آئین گرامیداشت روز هنر انقلاب اسلامی انتقاد کردند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ امسال نیز آئین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در سراسر ایران برگزار شد. در واقع بیستم تا بیست و هفتم فروردینماه هر سال، در تقویم ملی، با عنوان هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است. هفتهای که معمولاً با پاسداشت هنرمندان و فرهیختگان این عرصه همراه میشود.
سنت پسندیده نامگذاری روزهای هفته با هدف گرامیداشت مناسبتهای مهم اسلامی و ملی، یکی از کارهای بسیار خوبی است که در حد خود به ماندگار شدن خاطره وقایع ارزشمند کمک میکند. در فرهنگ اسلامی هم همواره به این مسئله مهم توجه شده است. در قرآن کریم، از این روزهای مبارک و عبرتآموز، تحت عنوان «ایاماللّه» یاد میشود و حتی در یک مورد، به حضرت موسی (ع) دستور یادآوری این روزها داده شده است.
این شیوه پسندیده، پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به صورت بسیار جدی دنبال شد که آثار و برکتهای فراوانی نیز در پی داشته است. از جمله پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز بهعنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد.
از آن جا که شهید سید مرتضی آوینی، تمام لحظههای عمر با برکت خود را بهویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزشها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و به حق در این راه خدمات ارزنده کمنظیری را در عرصههای گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت، سالروز شهادت این هنرمند فرزانه، بهعنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شده است.
شهید مرتضی آوینی روز جمعه بیستم فروردین ۱۳۷۲ هنگامی که برای تولید مجموعهای جدید از روایت فتح به فکه، منطقه عملیاتی والفجر مقدماتی به همراه گروه رفته بود، بر اثر انفجار مین به شهادت رسید. هرچند که فیلمهای روایت فتح تا آن زمان در میان مردم مشهور بود، اما تا آن زمان کسی نمیدانست که سازنده آنها کیست؛ چرا که در روایت فتح و نه در هیچ کدام در فیلمهایی که او کارگردانی و تدوین کرده بود، نام عوامل عنوان نمیشد و آوینی به تصمیم خود وفادار مانده بود.
شهید مرتضی آوینی تصمیم گرفته بود که دیگر چیزی که حدیث نفس باشد ننویسد و دیگر از خودش سخنی به بیان نیاورد.
حالا پس از سالها، عطر نام و یاد شهید سید مرتضی آوینی، در خاطر همه اهالی هنر و دوستداران ایران عزیز موج میزند. از سال ۱۳۹۳ هنرمندانی بهعنوان چهرههای سال در عرصه فرهنگ و هنر به صورت ملی و استانی، انتخاب میشوند. پیشکسوتان و جوانان جویای نامی که هنر را در راه اندیشه اسلامی به خدمت گرفتهاند و میتوان گفت: کارشان عبادتی هنرمندانه محسوب میشود.
در واقع هر فرصتی که باعث دیده شدن کارهای خوب شود، برای اهالی هنر، مغتنم است. این حرکتهای فرهنگی برای سالهای بعد و نسلهای آینده نویدبخش خواهد بود و این موضوع غیرقابل کتمان است.
میتوان گفت: این اتفاق نیک، از این منظر مهم است که فرد منتخب را مجموعه بزرگی از صاحبنظران در حوزه فرهنگ و هنر و ادب انتخاب میکنند که در جمعشان منتقدین و هنرمندان و نظریهپردازان هستند و این توفیق، رخدادی با اهمیت محسوب میشود از سوی دیگر، افتخار بزرگی است که هنرمندان با چهرههای انقلابی معرفی شده و مورد تجلیل قرار بگیرند.
البته جریان پاسداشت و تجلیل از دوستداران هنر انقلاب اسلامی و سربازان جنگ نرم علیه دشمنان این آب و خاک باید در همه روزهای سال دیده شده و شبکه به هم پیوسته آنها، برای تحقق اهداف انقلابی، مورد حمایت قرار گیرند. اینجاست که میتوان تداوم اثربخشی حضور آنها در جامعه را شاهد بود.
استان کرمانشاه نیز سالهاست هنرمندانی متعهد و دلسوز در عرصههای مختلف در دامان خود پرورانده است. هنرمندانی که بدون هیچ چشمداشتی، در حال جهاد فرهنگی هستند. حال سئوال اینجاست که چه میزان در راه اعتلای فرهنگ و هنر انقلابی تلاش شده است؟ چه میزان انجمنهای هنری در این زمینه فعال هستند؟ آئینهای تجلیل از نخبگان، پیشکسوتان و جوانان تلاشگر متعهد به چه میزان برگزار شده است؟ آیا حرکتهای پیشران در عرصه فرهنگی در استان کرمانشاه انجام میشود؟
خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ برای یافتن پاسخ این سئوالات با برخی از هنرمندان متعد و جوان کرمانشاهی همراه شده است.
تلاشگران متعهد کرمانشاهی در اقلیت قرار دارند
صیاد خالیگران از فعالان حوزه هنرهای نمایشی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ با گلایه از نبود حمایت از سوی دستگاههای فرهنگی، هنرمندان انقلابی در این استان را فراموششدگان همیشگی خواند.
وی افزود: بدون تعارف، در اجتماعات و انجمنهای ادبی استان کرمانشاه، تلاشگران متعهد در اقلیت قرار دارند و در تصمیمسازیها و رویدادهای هنری، محجور هستند و این اتفاق به واسطه جریانی نامیمون است که در سالهای گذشته ریشه دارد.
خالیگران با اشاره به اینکه هیچ مراسمی از سوی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز هنر انقلاب اسلامی انجام نشده است، بیان کرد: متاسفانه مافیای عجیبی در بسیاری از دستگاههای فرهنگی ایجاد شده است که جوانان علاقهمند و حتی پیشکسوتان دلسوز این حوزه را به حاشیه کشانده است.
وی همچنین گفت: ظرفیتهای زیادی در فضای ایثار و شهادت، مقاومت، مرزداری و... در این استان داریم که با حمایت ویژه مسئولان از هنرمندان انقلابی، میتوان به صورت ویژه اثربخشی آثار آنها را شاهد بود. بهعنوان مثال: در جشنواره تئاتر فجر میتوان با همراهی انجمنهای هنرهای نمایشی، تولیدات فاخری در این زمینه ارائه داد.
تعطیلی جلسات هنری در کرمانشاه
کیومرث سلطانآبادی هم در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ از شرایط نامطلوب برگزاری نشستهای ادبی و حتی انجمنهای رشتههای دیگر خبر داد و اظهار داشت: به اندازهای این جلسههای هنری نامنظم برگزار شده یا تعطیل هستند که هیچ انگیزهای برای فعالان این حوزه وجود ندارد.
این شاعر هماستانی، پیشنهاد کرد: باید با تکیه بر تجربه پیشکسوتان هنرمند، در رشد و پویایی آنها نقشآفرینی کرد. در این زمینه میتوان با اجرای برنامههای متنوع، به در راستای اهداف انقلاب اسلامی، قدم برداشت.
هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی در کرمانشاه گمناماند
زهرا حسینآبادی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ ضمن تشکر از پیگیری ما از فعالیتهای هنری خود، اظهار داشت: سالهاست در عرصه میناکاری در حال تلاش است، هنری که چند قرن قدمت دارد و از اصیلترین صنایع دستی ایران زمین محسوب میشود.
این هنرمند کرمانشاهی تصریح کرد: به صورت ویژه، هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی، خیلی شناخته شده نیستند و افراد متعهد در این رشته هنری، بیشتر در گمنامی به سر میبرند.
حسینآبادی پیشنهاد داد: مانند برخی از رشتههای هنری دیگر، برنامههای عمومی و نمایشگاهی برای معرفی این هنرمندان و عرضه توانمندیهای آنها تدارک دیده شود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ با بررسیهای به عمل آمده به چند پرسش اساسی رسیدیم که مخاطب ویژه آن مدیران ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هستند؛ چرا هیچ آئین تجلیلی در روز هنر انقلاب اسلامی برگزار نشد؟ چرا برنامه خاصی برای حمایت از هنرمندان انقلابی وجود ندارد؟ دلیل برگزاری نامناسب نشستها و جلسات انجمنهای هنری چیست؟ برای شاخص کردن و معرفی هنرمندان انقلابی چه برنامههایی دارید؟ در حوزه تجلیل، الگوبرداری و استفاده از ظرفیت پیشکسوتان متعهد هنری، چه برنامههایی دارید؟ منتظر پاسخگویی عزیزان از ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه خواهیم ماند.
گزارش به قلم حامد شبابی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!