شیوه جدید دورزنی نانوایان هرسینی؛
استفاده از ویتامین c بهجای بهبوددهنده نان
در برخی از نانواییها از قرصهای ویتأمین c بهجای بهبود دهندههای نان استفاده میکنند این در حالی است که استفاده از خود بهبود دهندهها در داخل آرد برای افزایش کیفیت نان از سوی اداره بهداشت و درمان تخلف عنوان شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ در جدیدترین نوع خلاقیت پخت نان در شهرستان هرسین شاهد استفاده برخی از نانواییها از قرصهای ویتأمین c بهجای بهبود دهندههای نان هستیم و این در حالی است که استفاده از خود بهبود دهندهها در داخل آرد برای افزایش کیفیت نان از سوی اداره بهداشت و درمان شهرستان تخلف عنوان شده است.
قوت غالب مردم ایران نان است و این در حالی است که کیفیت نانهای مصرفی در کشور، هنوز آن طور که باید، نتوانستهاند انتظارات متخصصین تغذیه را برای دسترسی به نان سالم و کامل، برآورده سازند.
بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان در گرو بهداشت فردی و محیطی، تجهیزات کار، مواد غذایی، کیفیت گندم اعم از داخلی و وارداتی، آرد مصرفی خصوصاً از نوع گلوتن، نمک مصرفی، شیوه تخمیر آرد و اجتناب از استفاده از جوش شیرین و سایر مواد غیرمجاز است.
ارزش تغذیهای نان مستقیماً در سلامت افراد تأثیر دارد و در صورتی که نان سالم در اختیار افراد جامعه نباشد، با افزایش بیماریها مواجه خواهیم بود.
مدتی است که کیفیت بد پخت نان در شهرستان هرسین جای خود را به کیفیت بد آرد داده که این موضوع باعث گلهمندی مردم از وضعیت موجود شده است، هر چند که مسئولان مربوطه هر کدام تقصیر را گردن دیگری میاندازند ولی در این بین این مردم هستند که مثل همیشه از این وضعیت آسیب میبینند.
البته این موضوع صدای صاحبان خبازیها را هم در آورده است و در واقع آنها نیز به صف مدعیان و معترضان به پایین بودن کیفیت آرد پیوستهاند و معتقدند هیچ صاحب نانوایی دوست ندارد نان بیکیفیت دست مردم دهد و برای برونرفت از این وضعیت به هر وسیلهای متوسل میشوند.
استفاده از قرص ویتامین c بهدلیل بیکیفیتی آرد است
جلیل حیدری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ ضمن تأیید این مطالب، اظهار داشت: موضوع استفاده برخی از خبازیها از قرصهای ویتأمین c درست است و این بهدلیل کیفیت بد آرد خبازیها و تلاش برای افزایش کیفیت نان است.
رئیس اتحادیه خبازان شهرستان هرسین عنوان کرد: متأسفانه مدتی است که آردی که از شرکتهای متولی در سطح استان برای طبخ در نانواییهای شهرستان هرسین توزیع میشود کیفیت مناسب را برای پخت ندارد و در واقع از گلتون کافی برخوردار نیست.
وی تصریح کرد: گلتون مادهای است که باعث کش آمدن خمیر میشود و از وا رفتن خمیر جلوگیری میکند، متأسفانه چند ماهی است که به دلیل کاهش این ماده در آردهای مصرفی نانواییها، پخت نان در هرسین وضعیت مناسبی ندارد و این موضوع موجب نارضایتی مردم شده است.
حیدری اظهار داشت: در حال حاضر میزان گلتون در آرد خبازیهای شهرستان هرسین حدود ۸ تا ۹ درصد است که این میزان از حد نرمال خیلی پایینتر است.
تعداد انگشت شماری از نانواییها از ماده پروتئینی استفاده میکنند
مصطفی کیانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: باید ارگانهای متولی و بهخصوص سازمان غله فکری به حال رفع این مشکل بیکیفیتی آرد کنند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان هرسین عنوان کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته برای تولید آرد باید گندمهای تحویلی به سیلوها برای تهیه آرد ۶ ماه استراحت داشته باشند تا بتوانند آرد با کیفیت و مطلوبی تهیه شود و لذا علیرغم اینکه این میزان زمان برای استراحت گندم مقدور نیست کارخانجات آرد باید افزودنیهایی به اسم گلتون به این آرد اضافه کنند که بتوانند نان مطلوبی به مردم دهند.
وی تصریح کرد: متأسفانه این مواد افزودنی به آردهای تولید شده بسیار پایین است و این موضوع باعث شده به علت به صرفه نبودن این ماده پروتئینی تعداد انگشتشماری از نانواییها از آن استفاده میکنند و برخیها هم از افزودنیهایی همچون بهبود دهندههای نان و خمیر استفاده میکنند که هم قیمت آن گران است و برخی دیگر هم از قرصهای ویتأمین c برای افزایش کیفیت نان استفاده میکنند.
کیانی اظهار داشت: با این اوصاف حل اصل مسأله همچنان باقی میماند، ما ۱۴ کارخانه تولید آرد در استان کرمانشاه داریم و نانواییهای ما مجبور هستند از کارخانههای نزدیک به شهرستان هرسین خرید کنند و این امکان هم وجود دارد که کیفیت آرد کارخانجات دیگر هم بهتر باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان هرسین افزود: سعی ما بر این است که با بازدید از نانواییها وضعیت کیفیت نان در هرسین بهتر شود و این مشکلات تا حدودی کاهش پیدا کند.
هیچگونه افزودنی در بحث آرد و نان توصیه نمیشود
پرویز حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ در خصوص استفاده برخی از خبازیهای شهرستان هرسین از قرصهای ویتأمین c اظهار داشت: هیچگونه دستورالعملی مبنی بر استفاده از قرصهای ویتأمینه به جای بهبود دهنده در آرد خبازیها، وجود ندارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان هرسین عنوان کرد: پیرو نامهای که از استان ابلاغ شد و به تبع آن به ادارات، ارگانهای متولی، اتاق اصناف و اتحادیه خبازان در شهرستان اطلاعرسانی شده، آمده است که با توجه به اینکه برخی از کارخانجات تولید آرد در استان به همراه آرد تحویلی به خبازیها موادی تحت عنوان بهبود دهنده تحویل خبازیها میدهند از این کار جلوگیری شود.
حسینی خاطرنشان خاطرنشان کرد: از لحاظ بهداشتی هیچگونه افزودنی در بحث آرد و نان توصیه نمیشود و اگر همکاران بهداشت محیط ما مواردی از این قبیل مشاهده کنند با خبازیهای متخلف با قاطعیت برخورد خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ در کنار بازرسی و نظارتهای سر زدهای که از نانواییها توسط مسئولان برای بهبود وضعیت پخت نان صورت میگیرد به نظر میرسد باید نیم نگاهی هم به کیفیت بد آردهای مصرفی خبازیها در شهرستان هرسین داشت و امید میرود که این قوت غالب مردم بهطور بهداشتی و بهصورت با کیفیت و بدون استفاده از افزودنیهای غیرمجاز، به دست مردم برسد.
انتهای خبر/