حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 23 آبان 1403
استقبال از کتب دفاع مقدس نیازمند تبلیغات‌ است
نویسنده حوزه دفاع مقدس:

استقبال از کتب دفاع مقدس نیازمند تبلیغات‌ است

نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: آثار مکتوب حوزه دفاع مقدس در کنار گردآوری و تدوین، نیازمند تبلیغ و توزیع هستند، زیرا یکی از مشکلاتی که این حوزه می‌تواند با آن روبه‌رو شود کاهش مخاطبان در سال‌های آینده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با توجه به اینکه در آستانه برگزاری اجلاسیه بزرگ کنگره ملی ۹ هزار و ۸۰۰ شهید استان کرمانشاه هستیم به گفتگو با آرزو حسین‌پناه از محققان و نویسندگان کرمانشاهی در حوزه دفاع مقدس، نشسته‌ایم که شرح آن در ادامه می‌آید.

مرصادنیوز: از خودتان بگویید و آثارتان را معرفی کنید.

حسین‌پناه: آرزو حسین‌پناه هستم کارشناس ارشد ادبیات پایداری، از سال ۱۴۰۰ در اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه فعالیت می‌کنم و در حوزه تاریخ شفاهی، تدوین کتاب‌های اسنادی و همچنین تدوین و ارزیابی صوری مقالات دانشنامه استانی با این اداره‌کل همکاری دارم.

هفت عنوان کتاب چاپ شده دارم که عبارتند از: تاریخ شفاهی «ناجی حیات»، که در سال ۱۴۰۱ به چاپ رسید، کتاب سه جلدی «اسناد تحرکات مرزی» که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ منتشر شد و شامل اسنادی در خصوص تحرکات ارتش بعث عراق پیش از آغاز رسمی جنگ تحمیلی است.

پژوهش «بازتاب حملات هوایی به شهرها در داستان‌های دفاع مقدس: پناهگاه بی‌پناه چراغ‌های روشن شهر و پزشک پرواز»، از جمله پژوهش‌های بسیار مهمی است که در سال ۱۴۰۱ به چاپ رسید و در سال ۱۴۰۲ نیز توسط کوروش عبدی این کتاب پژوهشی به زبان انگلیسی ترجمه شد؛ کتاب‌ «نقش و جایگاه دانشگاه رازی» و «اسناد بسیج مستضعفین عشایری غرب کشور»، از جمله کتاب‌هایی هستند که بنده در تدوین آن‌ها نقش داشتم. 

تدوین و ارزیابی صوری حدود ۵۰ مدخل کارگروه نظامی دانشنامه دفاع مقدس استان کرمانشاه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، مسئولیت دبیرخانه دائمی «کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت» و «جایزه ادبی یوسف (داستان کوتاه)» در دو سال متوالی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، از دیگر فعالیت‌های پژوهشی و اجرایی بنده هستند.

مرصادنیوز: در حوزه دفاع مقدس استان کرمانشاه وضعیت نویسندگی را چگونه می‌بینید؟

حسین‌پناه: ادبیات دفاع مقدس امروزه همچون درخت تناوری در فرهنگ ایران اسلامی است و در چهار دهه اخیر آثار قابل توجهی به چاپ رسیده که باعث افتخار هستند؛ نویسندگان دفاع مقدس باید ویژگی‌ها و تخصص لازم را داشته باشند نویسندگانی که اخیرا به این حوزه وارد شدند می‌خواهند نقشی ایفا کنند و اثری تولید کنند در حالی که این افراد در جبهه نبوده‌اند و وضعیت جنگ را درک نکرده‌اند، در نتیجه باید از طریق مصاحبه و مطالعه در این خصوص آگاهی لازم را کسب کنند، لذا یکی از مواردی که در نگارش کتاب‌های دفاع مقدس بسیار ارزشمند است، اشخاص گوینده هستند؛ به این صورت که از طریق مصاحبه با اشخاص و یا از طریق اسنادی که در اداره‌کل نگهداری می‌شوند، می‌توان این اطلاعات را کسب کرد.

 نویسندگی در این حوزه دفاع مقدس علاوه بر علاقه، نیازمند اشراف کامل اطلاعاتی است و بدون داشتن اطلاعات درباره زمان و مکان عملیات یا رخداد و اسنادی که در آن زمان نوشته شده‌اند، نمی‌توان نویسنده خوبی بود در نتیجه باید اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کرد، امیدوارم نویسندگان کرمانشاهی نیز برای غنی بودن اثر، اطلاعات خود را در حوزه دفاع مقدس بیشتر کنند.

مرصادنیوز: مشکلات پیش رو نویسندگان حوزه دفاع مقدس چیست؟

حسین‌پناه: دفاع مقدس یکی از گزینه‌هایی است که در سال‌های اخیر به طور جدی نویسندگان جوان به آن توجه داشته و با پرداختن به جزئیات جنگ تحمیلی از زبان اشخاصی که در این صحنه حضور داشتند با استقبال گسترده مخاطبان و دوست‌داران کتاب روبه‌رو بوده است، آثار مکتوب حوزه دفاع مقدس در کنار گردآوری و تدوین نیازمند تبلیغ و توزیع هستند، زیرا یکی از مشکلاتی که این حوزه می‌تواند با آن روبه‌رو شود کاهش مخاطبان در سال‌های آینده است، در نتیجه باید به تبلیغ و انتشار حداکثری کتاب‌ها بپردازند و این گونه است که نویسندگان به فعالیت بیشتر در این حوزه ترغیب خواهند شد؛ اگر کتاب‌ها چاپ شوند و مخاطبان بیشتری غیر از مخاطبان خاص خود داشته باشند، نویسندگان بیشتری به این حوزه وارد می‌شوند.

مرصادنیوز: نویسندگی در حوزه دفاع مقدس چه تأثیراتی دارد؟

حسین‌پناه: از جمله تأثیرات نویسندگی در حوزه دفاع مقدس نخست تقویت حس وطن‌دوستی و دفاع از سرزمین در میان جوانان و نوجوانان است، دوم بزرگداشت نام و یاد افرادی است که شجاعانه با تمام وجود در مقابل دشمن بعثی ایستادگی کردند، این جان‌فشانی‌ها تأثیر مثبتی در روحیه نویسندگان جوان دارد.

نویسندگان با واکاوی جنگ هشت ساله و مسائل پیرامونِ شهدا و رزمندگان، با اشخاصی در قشرهای مختلف آشنا می‌شوند که می‌توانند الگوی مناسبی در زندگی شخصی‌شان باشند از جمله شهید سعید یداللهی که نمونه جوانی مرفه بود، اما بی‌درد نبود با وجود اینکه در آمریکا دانشجوی مهندسی مکانیک بود اما عاشق ولایت شد؛ لذا این روحیات بر نویسندگان و جوانان تأثیر مثبت فراوانی خواهد داشت.

مرصادنیوز: در پایان چه پیامی برای نویسندگان حوزه دفاع مقدس دارید؟

حسین‌پناه: ما نویسندگان رسالتمان این است که با پیروی از سیره و راه شهدا و الگوپذیری از آن‌ها آگاهی خود را افزایش دهیم و بتوانیم خدمت‌گذار واقعی و انقلابی برای نظام مقدس و ایران اسلامی‌مان باشیم و با ثبت و ضبط حماسه‌ دلیرمردان و شیرزنان ایران اسلامی دین خود را به شهدا ادا کنیم.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از