حالت تاریک
دوشنبه, 30 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
امام سجاد (ع) آموزگار زندگی سالم و معنوی
کارشناس مذهبی مطرح کرد:

امام سجاد (ع) آموزگار زندگی سالم و معنوی

کارشناس مذهبی گفت: امام سجاد (ع) در عرصه‌های مختلف زندگی، به‌طور مؤثر و عملی، در راستای تحقق اهداف بلند قیام عاشورا تلاش کرده و توانستند این قیام را از دست تحریفات و نسیان نجات دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین کرمی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام زین‌العابدین (ع) درباره نقش امام سجاد علیه‌السلام در زنده نگه‌داشتن قیام عاشورا اظهار داشت: امام سجاد (ع)، چهارمین امام شیعیان، در تاریخ اسلام به عنوان پرچمدار بزرگ حفظ میراث عاشورا شناخته می‌شوند. 

وی افزود: امام سجاد (ع) که پس از قیام عاشورا و شهادت امام حسین (ع)، تنها بازمانده خاندان پیامبر از آن واقعه بودند، نقش کلیدی در زنده نگه‌داشتن یاد و پیام عاشورا ایفا کردند. 

این طلبه و کارشناس مذهبی در توصیف نقش امام زین‌العابدین (ع) در دوران اسارت و پس از آن، گفت: نقش امام سجاد (ع) در دوران اسارت و پس از آن در کنار تلاش‌های ایشان برای اصلاحات اجتماعی و دینی، سبب شد تا قیام عاشورا از تحریف و فراموشی نجات یابد.

وی در ادامه افزود: امام سجاد (ع)، به‌ویژه با دعاهای عمیق و آموزه‌های مذهبی خود که در «صحیفه سجادیه» آمده، با زبانی ساده و بی‌تکلف، رسالت عاشورا را برای مردم تبیین کرد. 

کرمی توضیح داد: دعاها و سخنان گهربار امام، که امروزه در میان مسلمانان برای دعا و ارتباط با خداوند به صورت گسترده خوانده می‌شود، همان‌طور که در دعای ۱۴ صحیفه سجادیه آمده است، آموزه‌های عمیقی در مورد تقوا، صبر، توکل و مقاومت در برابر مشکلات اجتماعی دارد. 

وی تصریح کرد: در این دعای مبارک، امام سجاد (ع) از خداوند طلب می‌کنند که انسان‌ها را در برابر تله‌های دنیوی محفوظ بدارد و آن‌ها را از فتنه‌ها و انحرافات فکری حفظ کند که این موضوع به طور خاص در دنیای امروز که پر از دسیسه‌های فکری و فساد اجتماعی است، بسیار حائز اهمیت است.

کرمی گفت: امام سجاد (ع) با تأکید بر تقوا، دیانت و پایداری در برابر ظلم، همگان را به پیروی از اصول عاشورا و نهضت امام حسین (ع) دعوت می‌کردند و این کلمات و آموزه‌ها در فضای حاکمیتی که به شدت مخالف اهل بیت (ع) و آموزه‌هایشان بود، مانند چراغی در تاریکی درخشید.

کرمی همچنین به ویژگی‌های اخلاقی امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های بارز امام سجاد (ع)، توجه ویژه ایشان به خانواده و جامعه بود؛ ایشان به خوبی می‌دانستند که برای تحقق اهداف بلند عاشورا، باید در ابتدا بنیان‌های اخلاقی و خانوادگی تقویت شوند. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام سجاد (ع) در یکی از توصیه‌های خود به زندگی آرام و بدون اضطراب اشاره می‌کنند و می‌فرمایند: «خانواده‌ات را در نعمت و آسایش قرار بده تا خدا از تو راضی شود»؛ این سخن از امام سجاد علیه‌السلام نه‌تنها به‌عنوان یک توصیه اخلاقی در زندگی فردی و خانوادگی مطرح می‌شود، بلکه برای کسانی که در تلاش‌اند تا راه امام حسین (ع) را دنبال کنند، اهمیت فراوانی دارد.

وی در ادامه افزود: امام سجاد (ع) در مسیری که در پی قیام عاشورا دنبال می‌کردند، بر تبری از گناهکاران و افراد فاسد تأکید داشتند؛ ایشان می‌فرمودند: «از دوستی با گنهکار بپرهیز که تو را برای یک لقمه نان می‌فروشد»؛ این جمله نشان‌دهنده بصیرت امام در دنیای پر از فساد و فریب است که در آن افراد به راحتی در برابر دنیا و منافع زودگذر دست از اصول اخلاقی خود می‌کشند. 

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) با این توصیه‌ها به طور مستقیم از پیروان عاشورا می‌خواستند تا همیشه مراقب هم‌نشینان و رفتارهای خود باشند و هیچ‌گاه از اصول انسانیت عقب‌نشینی نکنند.

کرمی در ادامه به زُهد و ساده‌زیستی امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: در زمینه ارتباط با دیگران، امام سجاد (ع) فرموده‌اند: «از زندگی و اموال دیگران قطع طمع کن تا تمام خوبی‌های دنیا و آخرت نصیبت شود»؛  این سخن حاکی از سادگی و زهد امام در زندگی بود، که از انحرافات دنیوی پرهیز می‌کردند و همگان را به دوری از مال و منال و توجه به معنویات و اخلاقیاتی که در راه حسین (ع) است، ترغیب می‌کردند.

وی به اهمیت کلام و زبان در زندگی مسلمانان اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین آموزه‌های امام سجاد (ع) که در زندگی روزمره همگان قابل استفاده است، مربوط به کنترل زبان و گفتار انسان است که ایشان در این خصوص فرموده‌اند: «زبانت را حفظ کن که باعث نجات و رستگاری‌ات می‌شود».

کرمی تصریح کرد: در واقع، سخن امام سجاد (ع) تأکیدی بر اهمیت کلام و زبان در ایجاد فضای معنوی و اخلاقی و به‌ویژه در راستای تحقق اهداف قیام عاشورا است.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امام زین‌العابدین (عظ) می‌دانستند که از طریق زبان، می‌توان مردم را به بیداری و آگاهی رساند و تبیین، مهم‌ترین وسیله برای حفظ یاد و هدف امام حسین (ع) در دل‌ها و ذهن‌ها است.

کرمی تأکید کرد: با در نظر گرفتن آموزه‌ها و راهکارهایی که امام سجاد (ع) در عرصه‌های مختلف زندگی ارائه می‌دادند، باید گفت که ایشان به طور مؤثر و عملی، در راستای تحقق اهداف بلند قیام عاشورا تلاش کرده و توانستند این قیام را از دست تحریفات و نسیان نجات دهند.

وی توضیح داد: این تأکید بر اخلاق، دیانت، مقاومت در برابر ظلم و فساد اجتماعی، باعث شده تا نهضت عاشورا همچنان در دل‌های مسلمانان زنده بماند و در گذر زمان، نسل‌های جدید نیز از آن بهره‌مند شوند.

این کارشناس مذهبی در جمع‌بندی سخنان خود گفت: امید و تلاش برای زندگی سالم معنوی که امام سجاد (ع) در طول حیات خود دنبال می‌کردند، امروز نیز باید الگوی ما در برابر مشکلات و چالش‌های روزگار باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!