
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه هشدار داد:
تبدیل سرابهای خشکشده کرمانشاه به کانون ریزگرد
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر، تالابها و سرابهای خشکشده در استان احتمالاً تبدیل به کانونهای داخلی گرد و غبار خواهند شد.
سعید دزفولینژاد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به وضعیت گرد و غبار در استان کرمانشاه، اظهار داشت: کانونهای داخلی گرد و غبار کشور به سه گروه تقسیم میشوند، در این میان، استان کرمانشاه جزو کانونهای غبارخیز قرار دارد که به دلیل وسعت و شدت گرد و غبار، اهمیت ویژهای در بررسی این پدیده دارد.
وی بیان کرد: این استان تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر قرار گرفته است که تأثیرات آن در بسیاری از مناطق مشاهده میشود.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در خصوص منبع گرد و غبار در کرمانشاه، اعلام کرد: هیچ کانون داخلی برای گرد و غبار در این استان شناسایی نشده است؛ در واقع، منبع عمده گرد و غبار این استان از خارج مرزهای ایران و عمدتاً از کشور عراق است.
وی تصریح کرد: بیابانهای جنوبی و غربی عراق و بخشهایی از سوریه، از منابع اصلی این پدیده هستند که به طور مستقیم روی کیفیت هوا و سلامت عمومی در کرمانشاه تأثیر میگذارند.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه همچنین اشاره کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر، تالابها و سرابهای خشکشده در استان احتمالاً تبدیل به کانونهای داخلی گرد و غبار خواهند شد.
وی تأکید کرد: این کانونها میتوانند ذرات ریزدانه را منتشر کرده و وضعیت گرد و غبار را بدتر کنند و در صورت ادامه روند خشکسالی، انتظار میرود که شدت این پدیده بیشتر شود.
دزفولینژاد به خسارات اقتصادی ناشی از گرد و غبار نیز اشاره کرد و گفت: کاهش جذب گردشگر، افت کیفیت و کمیت تولیدات دامی و کشاورزی و افزایش هزینههای درمانی تنها بخشی از این خسارات است.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: گرد و غبار به افزایش مصرف آب برای شستشوی ذرات معلق، تعطیلی واحدهای صنعتی، و بروز مشکلات در سیستمهای آبی و برقرسانی نیز منجر میشود.
وی همچنین به مشکلاتی نظیر افزایش تصادفات جادهای، لغو پروازها و افزایش هزینههای خانوار به دلیل مصرف ماسک و ملزومات پزشکی اشاره کرد و گفت: در این راستا، تلاشهای زیادی برای کاهش اثرات گرد و غبار و مدیریت بحرانهای ناشی از آن در حال انجام است اما این مسئله همچنان یکی از چالشهای اساسی استان کرمانشاه و مناطق غربی کشور به شمار میآید.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!