![تعرفهگذاری پلکانی؛ راهکاری برای کاهش مصرف گاز](https://mersadnews.ir/public/default-image/default-730x400.png )
یک کارشناس انرژی مطرح کرد:
تعرفهگذاری پلکانی؛ راهکاری برای کاهش مصرف گاز
یک کارشناس انرژی با اشاره به راهکارهای کنترل مصرف گاز، تعرفهگذاری پلکانی را روشی مؤثر دانست و گفت: اصلاح الگوی مصرف و استانداردسازی تجهیزات میتواند از هدررفت انرژی جلوگیری کند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ محمدحسین علیزاده در اشاره به راهکارهای کنترل مصرف سوخت گفت: یکی از روشهای مؤثر در این زمینه، تعرفهگذاری پلکانی است که در بسیاری از کشورهای دنیا در حال اجراست.
وی ادامه داد: طبق این طرح، خانوادههای پرمصرف که سوخت بیشتری از حد استاندارد استفاده میکنند، باید هزینه مصرفشان را به نرخ آزاد بپردازند. در حال حاضر این طرح به عنوان یک راهکار موقت برای کنترل مصرف گاز به کار میرود و میتواند تا حدودی از افزایش مصرف جلوگیری کند.
این کارشناس انرژی تأکید کرد: در بسیاری از کشورها از مصرفکنندگان پرمصرف مالیات اضافی گرفته میشود، اما برخی از شهروندان ایرانی تصور میکنند که چون صاحب منابع انرژی هستیم، میتوانیم هر میزان که بخواهیم مصرف کنیم. این تفکر باید بهطور اصولی اصلاح شود.
وی افزود: برنامه اصلی دولت برای کنترل مصرف و جلوگیری از هدررفت سوخت، ایجاد زیرساختهای صرفهجویی است و قطعاً با فراهم کردن این زیرساختها، مردم نیز به مرور در مصرف گاز تجدید نظر خواهند کرد.
علیزاده اظهار کرد: بهطور کلی، بنده مسئولان را مقصر اصلی هدررفت بالای گاز خانگی میدانم. اگر وسایل گازسوز مانند بخاریها و اجاقگازها بهینه و استاندارد بودند، امروزه شاهد این میزان مصرف گاز در بخش خانگی نمیبودیم.
وی اضافه کرد: اولین عامل هدررفت گاز، نبود متولی واحد در بخش مصرف است. اگر چنین متولیای وجود داشت، وضعیت تولید وسایل گازسوز امروز اینگونه نبود. از سوی دیگر، خودروهایی که استفاده میکنیم نیز پرمصرف هستند و باید وضعیت تولید این خودروها نیز اصلاح شود.
این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: ساختمانسازی غیراستاندارد نیز یکی دیگر از عوامل هدررفت بالای انرژی است. به دلیلعدم توجه کافی به مسائل انرژی در صنعت ساخت و ساز کشور، در نهایت منازل گرمایی مناسب نداشته و مصرف گاز افزایش مییابد. به همین دلیل، بسیاری از مشترکان خانگی مجبور به افزایش مصرف گاز میشوند.
وی در پایان گفت: بنابراین، برای کنترل مصرف انرژی باید یک متولی مشخص وجود داشته باشد تا در کنار برنامهریزی برای تولید، وضعیت مصرف را نیز رصد کرده و در نهایت شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم.
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای خبر/