حالت تاریک
پنج‌شنبه, 06 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
خطر در کمین گونه‌های کمیاب زاگرس‌نشین است
فصل کل‌مستی بلای جان کل و بز زاگرس؛

خطر در کمین گونه‌های کمیاب زاگرس‌نشین است

به‌دنبال فرا رسیدن فصل کل‌مستی با وجود شکارچیان بی‌رحم خطر انقراض در کمین گونه‌های کمیاب کل و بز در کوه‌های زاگرس است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ منطقه هورامان با کوه‌های سر به فلک‌کشیده زیست جاندارانی همچون پلنگ، خرس قهوه‌ای، کل و بز، شوکا، خوک، کفتار و بسیاری جانداران و پرندگان دیگر است.

این منطقه با وجود جاندارانی همچون کل و بز محلی برای شکار این گونه ارزشمند و با هدف تأمين مقداری مایحتاج زندگی مردم هورامان در قدیم‌الایام بوده است.

از آنجایی که زیست این گونه کمیاب در صخره‌های سخت زاگرس بوده و به‌عنوان سلطان صخره نیز از آن یاد می‌شود، شکار آن برای انسان‌ها و یا حیوانات درنده‌ای چون پلنگ به راحتی نبوده است، علاوه بر آن هوش و زیرکی این گونه جانوری به گونه‌ای است که محیط اطراف زیستگاه خود را با کوچکترین اتفاقی مورد توجه قرار می‌دهد.

اما پاشنه آشیل کل و بز را می‌توان در زمان‌هایی که این گونه ارزشمند به تولید مثل روی بیاورد، محدود کرد. به طوری که در این زمان به محیط اطراف خود کاملاً بی‌توجه بوده و مورد شکار شکارچیان قرار می‌گیرد.

کل و بز، نگین صخره‌های اورامان

علی صدیقی‌پور در این رابطه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛  اظهار داشت: هرساله فصل کل‌مستی با فرا رسیدن آخرین ماه پاییز تا اوایل زمستان در سطح زیستگاه‌های بکر منطقه شروع می‌شود که اصطلاحاً در این منطقه این فصل را فصل کله هرز می‌نامند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه افزود: در این ایام این گونه‌های جانوری ارزشمند با توجه به سرشت ذاتی و غریزی خود نسبت به محیط پیرامون خود و به امنیت خود و گله‌های همراه خود بی‌توجه می‌شوند.

وی ادامه داد: همین امر راه را برای ورود شکارچیان به منطقه یا زیستگاه‌های آن‌ها به‌منظور کشتن‌شان فراهم می‌کند و آسیب‌پذیری آن‌ها را افزایش می‌دهد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه با بیان اینکه این گونه‌های جانوری نگین صخره‌های اورامان است، گفت: اکنون جمعیت کل و بز در این منطقه به شدت کاهش یافته است و شکار آن به هر طریقی، جرم محسوب شده و متخلفان طبق قوانین شکار و صید تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

صدیقی‌پور گفت: همچنین طبق قوانین شکار و صید حمل سلاح و تیراندازی تحت هر عنوان بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست در مناطق شکار ممنوع و حفاظت شده و زیستگاه‌های حساس منطقه ممنوع است و متخلفان از این امر نیز به جرم شکار غیرمجاز یا شروع به شکار به مراجع قضائی معرفی خواهند شد. 

وی در پایان گفت: از همه مردم  عزیز و دوستداران حفاظت محیط‌ زیست منطقه که در این ایام با حساسیت خاصی ما را در انجام حفاظت از حیات وحش منطقه یاری می‌رسانند کمال تشکر و قدردانی را داریم و تقاضامندیم برای حفاظت از حیات وحش و جلوگیری از شکار حیوانات وحشی خصوصاً در این ایام کل‌مستی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان  را یاری کنند.

 

اشد مجازات برای شکارچیان کل و بز کوهی در پاوه

هادی نظری نیز در این باره در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: شکار این گونه ارزشمند در منطقه، جرم محسوب می‌شود و متخلفان و شکارچیان غیرمجاز پس از شناسایی سازمان محیط زیست، با تشکیل پرونده‌ای برای اعمال قانون به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاوه افزود: این گونه‌های جانوری در خطر انقراض و یا در شرف انقراض هستند و اگر امروز محدودیت‌هایی را برای شکارچیان غیرمجاز در شهرستان اعمال نکنیم، در سال‌های آتی این جانداران را نداریم.

وی افزود: قانونگذار جریمه‌های سنگینی را علاوه بر در نظر گرفتن حبس برای متخلفان در نظر گرفته است و برخورد قاطع و اشد مجازات برای این شکارچیان غیرمجاز وجود دارد.

فرهنگ‌سازی عامل مهمی در جلوگیری از شکار بی‌رویه کل و بز

فرهاد محمدی از شهروندان پاوه و از دوستداران محیط زیست شهرستان نیز به خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: متاسفانه فصل کل‌مستی، فرصتی برای سوءاستفاده شکارچیان غیرمجاز به‌منظور شکار این گونه‌های ارزشمند در شهرستان فراهم کرده است.

وی افزود: در زمانی که این جانداران نسبت به محیط اطراف خود بی‌توجه هستند این شکارچیان اقدام به شکار آن‌ها می‌کنند در حالی که کل و بز در بقیه ایام سال با تیزبینی و هوشیاری کامل به راحتی شکار نمی‌شوند.

محمدی گفت: فرهنگ‌سازی عامل مهمی در جلوگیری از شکار بی‌رویه این گونه ارزشمند جانوری است که باید در بین مردم فرهنگ حفظ این جانداران نهادینه شود.

 

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از