حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 24 آبان 1403
رهبر معظم انقلاب:

انتخابات پرشور از ارکان اداره درست کشور است

انتخابات  پرشور از ارکان اداره درست کشور است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینکه انتخابات قوی و پرشور یکی از ارکان اداره درست کشور است، تاکید کردند: ما اگر بتوانیم به دنیا نشان دهیم که ملت در صحنه‌های مهم و تعیین کننده کشور حضور دارند کشور را نجات دادیم و پیش بردیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، جمعی از رأی‌اولی‌ها و خانواده‌های معظم شهدا، صبح امروز، چهارشنبه ۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با حضور در حسینیه امام خمینی رحمة الله علیه، با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. 

بخشی از مهمترین محورهای سخنان رهبر معظم انقلاب به‌شرح ذیل است: 

– انتخابات قوی و پرشور یکی از ارکان اداره درست کشور است، یکی از ارکان اصلی پیشرفت و رفع موانع پیشرفت است. 

– انتخابات باید پرشور و پرجمعیت باشد، زیرا حضور مردم پای صندوق رأی نشانه حضور مردم در صحنه‌های مهم اداره کشور است. 

– ما اگر بتوانیم به دنیا نشان دهیم که ملت در صحنه‌های مهم و تعیین‌کننده کشور حضور دارند کشور را نجات دادیم و پیش بردیم. 

– بعضی در داخل به انتخابات بی‌التفاتی می‌کنند، من احدی را متهم نمی‌کنم اما به همه یادآور می‌شوم ما باید به انتخابات از زاویه منافع ملی نگاه کنیم نه از زاویه‌های جناحی و گروهی. 

– اگر انتخابات ضعیف باشد همه ضرر می‌کنند، هر کسی که ایران، ملت و امنیت خود را دوست دارد بداند اگر انتخابات ضعیف برگزار شود هیچ‌کس سود نمی‌برد و همه ضربه می‌خورند. 

– کسانی ممکن است به‌هردلیلی نتوانند در انتخابات شرکت کنند، با آن‌ها حرفی نداریم، اما کسانی که اظهار بی‌میلی به انتخابات می‌کنند و دیگران را به‌عدم حضور تشویق می‌کنند، اینها قدری بیشتر فکر کنند، رأی ندادن هیچ دستاورد و فایده‌ای ندارد و مشکلی از کشور را حل نمی‌کند. 

اصلح کیست؟ هرکسی که در تقید به دین بهتر و جلوتر باشد، هرکسی که نسبت به استقلال کشور اصرار بیشتری داشته باشد، هرکسی که به مبارزه با فساد به‌طور جدی عقیده داشته باشد، هرکسی که نسبت به منافع ملی جدی‌تر است. 

– حالا مثلاً بنده که بخواهم رأی بدهم، خب، مثلاً فهرست تهران را می‌آورند فهرست‌های مختلفی هست همه را که آدم نمی‌شناسد، بعضی‌ها را انسان می‌شناسد بعضی‌ها را از این و آن می‌پرسد بعضی‌ها را به افرادی که معرفی کردند اطمینان میکند یک مثلاً فرض کنید که مجموعه‌ای را به‌عنوان نامزدهای مورد انتخاب انسان می‌نویسد اسم‌شان را به صندوق می‌اندازد، هر مقداری که ممکن هست در این زمینه بایستی دقّت کرد. 

– خودسوزی افسر آمریکا نتیجه فضاحت سیاست‌های غرب در ماجرای غزه است. کار فضاحت سیاستهای خلاف‌بشری آمریکا به جایی می‌رسد که افسر نیروی هوایی آمریکا خودش را آتش می‌زند، یعنی حتی برای آن جوانی که در آن فرهنگ تربیت شده، سنگین می‌آید و وجدانش آزرده می‌شود، البته به‌جای یک نفر، هزار نفر باید خودشان را آتش می‌زدند، غرق در فساد بودن نمی‌گذارد و یک نفر تصادفاً وجدانش بیدار شده و خودش را آتش زده است. فرهنگ غربی خودش را معرفی و عریان کرد و خودش را لو داد که چقدر فاسد و منحرف و ظالم است. امیدواریم خداوند متعال نصرت کامل به اسلام و مسلمین و فلسطین به‌خصوص غزه عنایت کند. 

Sorry, the video player failed to load. (Error Code: ۱۰۰۰۱۳) 

– این صندوق رأی، این انتخابات آسان به میان کشور ما و ملت ما نیامده، از این حرف‌ها نبود، از این خبرها نبود، یک مدتی که استبداد مطلق بود بعد هم که ظاهر انتخابات وجود داشت انتخابات فقط ظاهری بود، هیچ باطنی نداشت یعنی لیست‌ها را در دربار و حتی در سفارتخانه‌های خارجی بعضاً تنظیم می‌کردند. 

– این‌که مردم بروند با انگیزه، با شناخت، با ایمان، با توقع، با امید بروند پای صندوق رأی بیندازند، این آسان به دست نیامده، خیلی برای این کار مجاهدت شده در این کشور، حالا شروع مجاهدات البته از بعد از مشروطه به این طرف است لکن حرکت عمده‌ی مجاهدات و مبارزات در نهضت امام بزرگوار و نهضت اسلامی است که مردم پشت‌سر امام قرار گرفتند و این راه را طی کردند. 

– اگر انتخابات قوی بود، منتخب هم قوی خواهد بود. اگر ما در انتخابات مجلس حضور قوی داشته باشیم مجلس قوی کارهای بزرگ می‌تواند انجام بدهد، قدمهای بلند می‌تواند بردارد، بنابراین انتخابات قوی نتیجه‌اش پیشرفت کشور است، نتیجه‌اش سود بردن کشور است، برداشتن مشکلات کشور است. 

– بعضی‌ها بودند شاید حالا هم باشند، میگویند «آقا، یک عده‌ای در انتخاباتی برگزار بشود یک جمعی از مردم شرکت کنند بعد هم یک حکومتی سر کار بیاید یا یک دولتی یا یک مجلسی کارهای خودش را انجام بدهد.»، ما معتقدیم نه؛ باید انتخابات انتخابات پرشور باشد، باید پرجمعیت باشد. 

– دولتهایی هستند در دنیا که چهارچشمی مراقب مسائل کشورند، مراقب مسائل ایرانند. آمریکا، سیاستهای غالب بر اروپا، سیاستهای صهیونیستها، سیاستهای سرمایه‌داران و کمپانی‌داران بزرگ دنیا، این سیاست‌ها متوجه ایرانند، می‌خواهند ببینند اینجا چه خبر است، این ناظران سیاسی از همه بیشتر از حضور مردم میترسند، از قدرت مردمی بیمناکند و ملاحظه می‌کنند، چرا؟ چون قدرت مردمی را دیده‌اند، دیده‌اند که اگر این ملت در صحنه حضور پیدا بکند، حتماً بر مشکل غلبه پیدا میکند. 

– معجزه‌ی حضور ملت ایران در صحنه را دشمنان ملت ایران دیدند، لذا از حضور مردم ملاحظه می‌کنند، حالا می‌خواهند ببینند آیا مردم حضور دارند یا نه، این پشتوانه‌ی امنیت ملی ماست، قدرت ملی پشتوانه‌ی امنیت ملی است، اگر دشمن احساس کند شما توانایی ندارید، ملت ایران قدرتی ندارد، همه نوع امنیت شما را تهدید خواهد کرد. 

– امنیت ملی همه چیز است، اگر امنیت نباشد، هیچ چیز نیست. دشمن با قدرت ملی ما مخالف است، پس هر چیزی که نشانه‌ی قدرت ملی است، با آن مخالفت می‌کنند از جمله با انتخابات. 

* مشروح بیانات حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار امروز به‌شرح ذیل است: 

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز، چهارشنبه، در دیدار هزاران نفر از رأی‌اولی‌ها و جمعی از خانواده‌های مکرّم شهیدان، حضور پرشور و قوی ملت را در انتخابات، تجلی قدرت ملّی، تضمین‌کننده امنیت ملّی و مأیوس‌کننده دشمنانِ چشم‌دوخته به ایران خواندند و با برشمردن ویژگی‌های نامزد اصلح تأکید کردند انتخابات پرشور، زمینه‌ساز رفع مشکلات، پیشرفت ایران و از ارکان اداره صحیح کشور است و هر کسی ایران، جمهوری اسلامی، انقلاب، قدرت ملی و پیشرفت را دوست دارد روز جمعه به‌پای صندوق رأی بیاید. 

ایشان نسل جوان بعد از انقلاب را بسیار بیشتر از جوانان قبل، اهل تحقیق و استدلال و منطق و راستی‌آزمایی دانستند و افزودند: جوانان عزیز بدانند که صندوق واقعی رأی و حضور باانگیزه، باشناخت، باتوقع و امیدوارانه مردم در انتخابات، آسان به دست نیامده و حاصل مجاهدت‌ها و فداکاری‌های طولانی ملت در مبارزه با استبداد و رژیم طاغوت است. 

رهبر انقلاب با اشاره به نوشته‌های برخی عناصر طاغوت درباره ظاهری بودن انتخاباتِ قبل از انقلاب گفتند: همان‌طور که آن‌ها هم معترف شده‌اند، لیست برندگان انتخابات از قبل در دربار و حتی گاهی در برخی سفارت‌خانه‌های خارجی بسته می‌شد و باید همین لیست از صندوق‌ها در می‌آمد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به حاکمیت گروه‌های دیکتاتور بعد از انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب شوروی سابق افزودند: امام خمینی (ره) با اعتماد کامل به مردم و اهمیت دادن به صندوق انتخابات، تنها حدود ۵۰ روز پس از پیروزی انقلاب، نوع حکومت را به همه‌پرسی گذاشتند تا ملت به‌عنوان صاحبان کشور و انقلاب، تصمیم‌گیر همه مسائل مهم شوند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: بعد از همه‌پرسی ۱۲ فروردین ۵۸، در همان سال اول انقلاب، ۴ انتخابات و همه‌پرسی دیگر هم برگزار شد تا ارکان کشور با خواست و آرای ملت شکل و جهت بگیرد. 

ایشان با نفی و رد دیدگاهی که معتقد به شرکت قوی مردم در انتخابات نیست و می‌گوید انتخابات با حضور جمعی برگزار شود و مجلس و دولتی هم روی کار بیایند، تأکید کردند: اما ما می‌گوییم انتخابات باید پرشور باشد زیرا حضور پرشور مردم، نشانه حضور ملت در صحنه‌های مهم اداره کشور و ثروت بزرگی برای ایران است. 

رهبر انقلاب با اشاره به محسوس شدن نشانه‌های شور و نشاط انتخاباتی در سراسر کشور، حضور ملت در صحنه را معجزه‌آفرین خواندند و با اشاره به دشمنان خبیثی که چهارچشمی مراقب ایران عزیز و انتخابات روز جمعه هستند گفتند: آمریکا، سیاست‌های اغلب اروپایی‌ها، صهیونیست‌های خبیث، سرمایه‌داران و کمپانی‌های بزرگی که با انگیزه‌ها و به‌دلایل گوناگون با دقت مسائل ایران را پیگیری می‌کنند، بیش از هر چیز دیگری از حضور مردم در انتخابات و قدرت مردمی ایران بیمناک‌اند. 

ایشان افزودند: دشمنان دیده‌اند که همین قدرت مردمی تعیین‌کننده، رژیم طاغوت مورد حمایت آمریکا و انگلیس را از بین برد و در جنگ تحمیلی صدام را با وجود حامیان غربی و شرقی و منطقه‌ای‌اش، ذلیل و خاک‌نشین کرد، به همین علت انتخابات مظهر به رخ کشیدن قدرت ملی کشور است. 

ایشان حضور قوی مردم در انتخابات را تجلی قدرت ملی و قدرت ملی را تضمین‌کننده امنیت ملی خواندند و گفتند: بدون امنیت ملی، هیچ چیز وجود نخواهد داشت و دشمن اگر در زمینه قدرت ملی ضعفی در ایرانیان ببیند از زوایای مختلف، امنیت ملی را تهدید خواهد کرد. 

رهبر انقلاب مخالفت‌خوانی دشمنان را از فروردین امسال، نشانه نگرانی آن‌ها از حضور ملت در انتخابات دانستند و گفتند: بدخواهان ماه‌هاست که در رادیوتلویزیون‌ها و در فضای مجازی سعی می‌کنند مردم را از حضور و اثربخشی انتخابات مأیوس کنند. 

ایشان با اشاره به بی‌التفاتی برخی در داخل به انتخابات افزودند: احدی را متهم نمی‌کنیم اما به همه یادآور می‌شویم که باید به انتخابات از زاویه امنیت ملی و نه گروهی و جناحی نگاه کرد و هرکس کشور و ملت و امنیت ملی را دوست دارد بداند که اگر انتخابات ضعیف برگزار شود همه ضرر می‌کنند و هیچ‌کس سودی نخواهد برد. 

رهبر انقلاب، دستاورد مهم انتخابات قوی و پرشور را انتخاب افراد قوی، تشکیل مجلس قوی و در نتیجه رفع مشکلات و پیشرفت کشور خواندند و افزودند: مجلس قوی، قادر به انجام کارهای بزرگ و برداشتن گام‌های بلند خواهد بود همچنان که انتخابات قوی و پرشور ریاست‌جمهوری، دست رئیس‌جمهور را برای انجام کارهای بزرگ باز می‌کند. 

ایشان رشد سیاسی شرکت‌کنندگان به‌خصوص جوانان را دستاورد دیگرِ انتخابات دانستند و گفتند: رشد سیاسی و افزایش قدرت تحلیل جوانان در خلال انتخابات، بسیار ارزشمند است چرا که باعث شناخت دشمن و شیوه‌ها و اقدامات او و در نتیجه شناخت راههای مقابله و خنثی کردن توطئه‌های بدخواهان خواهد شد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان خطاب به آحاد مردم تأکید کردند: بدانید انداختن رأی در صندوق که کاری آسان است نتایج بزرگی در پی دارد بنابراین از این فرصت باید استفاده کرد. 

ایشان با یادآوری باور و اعتقاد خود به نقش پیشران و پیشروی جوانان در میدان‌های مختلف، نقشی‌آفرینی و شوق‌انگیزی آن‌ها در میدان انتخابات را نیز ضروری دانستند و گفتند: جوان‌ها، هم در انتخابات شرکت کنند هم با استدلال و بیان منطقی، پدران و مادران و اطرافیان خود را به شرکت در انتخابات تشویق کنند. 

رهبر انقلاب با تأکید براینکه «ما با افرادی که به‌هردلیلی واقعاً قادر به شرکت در انتخابات نیستند، حرفی نداریم.»، در مورد کسانی که نسبت به انتخابات اظهار بی‌میلی می‌کنند، گفتند: اما متأسفانه برخی افراد نسبت به انتخابات اظهار بی‌میلی می‌کنند و دیگران را نیز به شرکت نکردن در انتخابات تشویق می‌کنند، به‌نظر من این افراد بهتر است قدری فکر کنند. 

ایشان خطاب به این‌گونه افراد افزودند: رأی‌ندادن هیچ فایده و نتیجه‌ای ندارد اما حداقل در رأی دادن احتمال فایده وجود دارد اگرچه ما معتقدیم رأی دادن حتماً فایده و دستاورد دارد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین یک اثر عینی رأی‌ندادن گفتند: رأی‌ندادن هیچ مشکلی را از کشور حل نمی‌کند ضمن اینکه برای خود فرد هم ضرر دارد چون اگر رأی ندهید، دیگران رأی می‌دهند و فردی را که شما مایل به انتخاب او نیستید انتخاب می‌شود در صورتی که شما با رأی خود می‌توانستید جلوی انتخاب این فرد را بگیرید. 

رهبر انقلاب در تبیین ملاک‌های نامزدهای اصلح، نامزدهای تأییدشده در شورای نگهبان و دستگاه‌های نظارتی را صالح خواندند و گفتند: اصلح کسی است که در تقیّد به دین و عمل و تشرّع دینی بهتر و جلوتر باشد، به استقلال کشور و وابسته نشدن به قدرت‌ها اصرار بیشتری داشته باشد، به مبارزه با فساد عقیده جدی داشته باشد، و نسبت به منافع ملی جدی‌تر باشد یعنی منافع ملی و اسباب عزت و آسایش و پیشرفت‌کشور را بر منافع شخصی و تعصبات جناحی ترجیح دهد. 

ایشان راه شناخت اصلح و تطبیق این ملاک‌ها با نامزدهای انتخابات را مطالعه، تحقیق، دقت در اظهارات و شنیدن از افراد مطلع و آگاه، و مشورت با آنان خواندند و گفتند: این، کاری سخت و نشدنی نیست، مثلاً در تهران فهرست‌های مختلفی وجود دارد که برخی را می‌شناسیم، بعضی را از دیگران پرس‌وجو می‌کنیم و برخی را هم به افرادی که معرفی کرده‌اند اعتماد می‌کنیم و نامشان را در برگه رأی می‌نویسیم، بنابراین هر مقداری که ممکن است باید در این زمینه تلاش کرد. 

ایشان ابراز امیدواری کردند خداوند برای ملت ایران انتخاباتی مطلوب و شایسته مقدّر فرماید. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی از سخنانشان، مسئله غزه را مسئله اساسی دنیای اسلام برشمردند و گفتند: مسئله غزه، اسلام را به دنیا معرفی کرد و معلوم شد که اسلام و عامل دین، باعث اقتدار و مقاومت و تسلیم نشدن مردم در مقابل این‌همه بمباران و فاجعه‌آفرینی صهیونیست‌ها است، این مسئله حقیقت فرهنگ و تمدن غربی را هم به جهانیان نشان داد و مشخص شد که سیاستمداران برآمده از این فرهنگ حتی حاضر به اعتراف به اقدام صهیونیست‌ها در نسل‌کشی فلسطینی‌ها نیستند و با وجود برخی حرف‌ها، در عمل با وتوی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، جلوی توقف جنایت‌ها را می‌گیرند. 

ایشان خودسوزی افسر نیروی هوایی آمریکا در اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی را نشانه اوج رسوایی و فضاحت سیاست‌های خلاف‌بشری آمریکا و فرهنگ فاسد و ظالم غربی دانستند و گفتند: حتی این فرد که در فرهنگ غربی پرورش یافته بود، عمق فضاحت این فرهنگ را درک کرد. ایشان ابراز امیدواری کردند: خداوند به اسلام و مسلمین و فلسطین به‌خصوص غزه نصرت کامل عطا کند. 

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ماه‌های شعبان و رمضان و ضرورت تلاش برای نزدیکی به خداوند متعال اشاره کردند و افزودند: ایام باقی‌مانده از ماه شعبان و بعد از آن ماه رمضان فرصت مغتنمی برای دعا، مناجات و تقویت ارتباط با پروردگار است و توصیه من به‌خصوص به جوانان که دارای دل‌های پاک و زلال هستند این است که از دعاهای واردشده از ائمه اطهار (ع)، استغفار و صلوات غفلت نکنند زیرا این ادعیه متضمن معارف و مضامین عالی است و انس شما را با خالق هستی افزایش می‌دهد.

 

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از