حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
زن روستایی که زندگی را دوباره ساخت
روایت کارآفرینی یک بانوی معلول؛

زن روستایی که زندگی را دوباره ساخت

زن توان‌یاب روستای گذرکجین همدان، پس از ورشکستگی و خیانت شریکش، از دل ناامیدی برخاست؛وی با اراده و توکل، صندوق اشتغالی راه‌اندازی کرد که امروز زندگی ۱۸۰ نفر را دگرگون کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سکینه شکری شهروان زنی است با روحی بزرگ‌تر از قامتش. دختری روستایی با معلولیتی جسمی که از کودکی، به همت پدری آگاه، آموخته بود روی پای خودش بایستد و برای زندگی بجنگد. 

در سال ۱۳۸۵، او مدیریت کارگاه قالیبافی‌ای را بر عهده داشت که ۴۸ بافنده در آن مشغول به کار بودند. اما درست در اوج شکوفایی، شریک زندگی و کارش که ۱۰ سال رفاقت با او داشت، با سرمایه ۱۳۰ میلیون تومانی کارگاه ناپدید شد. چک‌ها برگشت خورد، بدهی‌ها سر به فلک کشید و شکری بازداشت شد. دادگاه بدهی‌ها را قسط‌بندی کرد، اما او نه منبع درآمدی داشت و نه پشتوانه‌ای. پدر بیمار، دو خواهر در آستانه ازدواج و برادری که سرباز بود، مسئولیت‌هایی سنگین بر دوش او گذاشته بودند. 

در آن روزهای تار، شکری به مشهد رفت و سه روز در حرم امام رضا (ع) ماند. از ته دل گلایه کرد، حتی خودش می‌گوید شاید بی‌ادبانه سخن گفته باشد. روز سوم، مردی غریبه نزد او آمد و پرسید چرا این‌طور با امام رضا حرف می‌زند. شکری که در نهایت استیصال بود، گفت: «من با امام رضای خودم صحبت می‌کنم، کاری به کارم نداشته باش!» اما مرد آرام و مهربان گفت: «شاید وسیله‌ای باشم برای رفع گرفتاری‌هایت… بگو چه شده؟» 

شکری که نه تنها دل‌خسته، بلکه از ناحیه یک دست و دو پا هم فلج بود، تمام ماجرا را تعریف کرد. مرد، که بعدها مشخص شد حاج قاسم عرب، شیعه‌ای اهل سوریه و بعدها شهید مدافع حرم است، خانه‌اش را به مدت یک سال در اختیار او گذاشت تا زائران مشهد را اسکان دهد و از این راه درآمدی کسب کند. 

همین جرقه، مسیری تازه برای شکری گشود، وی شروع به آوردن زائر به مشهد کرد و با درآمد حاصل از آن، توانست بدهی‌هایش را تسویه کند. او حتی عهد بست تنها تا پایان بازپرداخت‌ها از این مسیر بهره ببرد. 

پس از این موفقیت، پنجاه هزار تومان برایش باقی ماند. در حالی که برخی برای دریافت پول نزدش می‌آمدند، او دریافت که کمک مالی مستقیم، می‌تواند وابستگی ایجاد کند. تا اینکه زنی نیازمند که فن بافندگی بلد بود، به او مراجعه کرد. شکری برایش کاموا و ابزار تهیه کرد و در ازای کار، مزد پرداخت. این شروعی بود برای چیزی بزرگ‌تر. 

پس از پنج سال تلاش، صندوق اشتغال روستای گذرکجین با پوشش ۱۸۰ نیروی کار از سه منطقه فعال شد. این صندوق اکنون بیش از ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه دارد و به ۱۲۰ نفر وام پرداخت کرده است. اعضا ماهیانه ۱۰ هزار تومان حق عضویت می‌پردازند و بسته به مهارت‌شان، وام‌هایی تا سقف ۴۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. نکته جالب اینکه در این سال‌ها حتی یک مورد تعویق در پرداخت نداشته‌اند. 

در این مجموعه، مهارت‌هایی چون قالیبافی، جوراب‌بافی، صنایع دستی، ساخت تور، تولید عرقیجات، پرورش بوقلمون، عروسک‌سازی، میناکاری و نگین‌کوبی آموزش داده می‌شود. حتی طرحی نوآورانه برای استفاده از قالی‌های مستعمل در ساخت دکورهای هنری اجرا شده که فروش چشمگیری داشته است. 

شکری حالا نه فقط مدیری مدبر، بلکه الگوی زنی است که از دل ویرانی امید آفرید. خودش تعریف می‌کند از مردی که معتاد بود و زنش اقدام به خودکشی کرده بود. با کمک صندوق، آن مرد گاوی خرید، حالا ۱۰ گاو دارد و روزانه بیش از یک‌میلیون تومان از تولید کره درآمد کسب می‌کند. 

سکینه شکری نه تنها زندگی خود را ساخت، بلکه صدها زندگی دیگر را نیز دگرگون کرد، بدون اینکه از سود کارها برای خودش سهمی بردارد. او هنوز هم نمایشگاه برگزار می‌کند، محصولات را بازاریابی می‌کند و همواره به دنبال راهی برای رشد دیگران است.

منبع: مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!