حالت تاریک
شنبه, 27 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
شوک اقتصادی قطعی‌های برق به بازار قصرشیرین
هرچه سنگ است ...؛

شوک اقتصادی قطعی‌های برق به بازار قصرشیرین

یکی از چالش‌های نوظهور در شهرستان مرزی قصرشیرین که از شاخصه‌های توسعه نیز به دور مانده قطعی‌های مکرر برق است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بازارها، از دیرباز نقشی کلیدی در اقتصاد محلی داشته‌اند. هر شهری، بسته به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های اقتصادی، بازارهایی دارد که محلی برای تأمین نیازهای مردم، گردش سرمایه و ایجاد اشتغال است. 

در قصرشیرین نیز، بازار نقش محوری در تأمین معیشت مردم ایفا می‌کند. بسیاری از کسبه، سال‌هاست که در این بازار فعالیت دارند و با تلاش مستمر، چرخ‌های اقتصاد محلی را به حرکت درمی‌آورند. 

در ماه‌های اخیر، مشکلات متعددی باعث رکود و نارضایتی بازاریان شده است. تورم، افزایش قیمت اجناس، کاهش قدرت خرید مردم و مهم‌تر از همه، قطعی مکرر برق، باعث شده که این بازار رونق خود را از دست بدهد.

وقتی خاموشی، بازار را تعطیل می‌کند

بازاری که باید مملو از مشتریان باشد، در تاریکی فرو رفته است. چراغ‌های خاموش، کارتخوان‌های از کار افتاده و مغازه‌هایی که به‌اجبار تعطیل می‌شوند؛ این صحنه‌ای است که این روزها در قصرشیرین بارها و بارها تکرار می‌شود. در حالی که بسیاری از اصناف برای جذب مشتری و جبران کاهش درآمد تلاش می‌کنند.

تورم، افزایش هزینه‌های اجاره و خرید کالا و کاهش قدرت خرید مردم، از یک‌سو بازار را تحت‌فشار قرار داده و از سوی دیگر، قطعی‌های بی‌برنامه برق، روند فعالیت اصناف را مختل کرده است. بسیاری از کسبه می‌گویند که این شرایط، نه‌تنها باعث کاهش فروش شده، بلکه مشتریان را نسبت به خرید دلسرد کرده است. 

اعتراض گسترده کسبه به قطعی‌های برنامه‌ریزی‌نشده

بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، برق معمولاً از ساعت ۱۶ به بعد، یعنی درست در اوج فعالیت اقتصادی، قطع می‌شود. برخی از اصناف، از جمله فروشگاه‌های مواد غذایی، خیاطان و آرایشگران، بیشترین آسیب را از این وضعیت دیده‌اند. هزینه‌های اضافی برای تأمین برق اضطراری از طریق ژنراتور نیز فشار مضاعفی بر دوش کسبه گذاشته است.

گلایه‌های کسبه قصرشیرینی‌

یکی از نانوایان قصرشیرینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: قطعی برق یعنی فلج شدن کار ما دستگاه‌های خمیرگیری و پهن‌کن از کار می‌افتند و بدون آن‌ها نان‌پختن غیرممکن می‌شود. 

 مرادی افزود: مشتری‌ها می‌آیند، اما وقتی می‌بینند نانی نیست، ناراضی و دست خالی برمی‌گردند.خمیری که آماده کرده‌ایم، اگر برق دیر بیاید، خراب می‌شود و ضرر زیادی به ما می‌زند. اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، باید دنبال راه‌ حلی باشیم.

صاحب یک هایپرمارکت نیز در این باره به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: هر بار که برق قطع می‌شود، فروش ما به شدت کاهش می‌یابد. یخچال‌ها خاموش می‌شوند و بسیاری از مواد غذایی مثل لبنیات و گوشت در معرض فساد قرار می‌گیرند. 

 غلامی ادامه داد: مشتری‌ها هم وقتی کارتخوان‌ها کار نمی‌کنند، خریدشان را نیمه‌کاره رها می‌کنند. حتی مغازه‌های اطراف هم از این وضعیت ناراضی‌اند. این قطعی‌ها اگر ادامه پیدا کند، مجبوریم هزینه‌های اضافی برای موتور برق بپردازیم که اصلاً به‌صرفه نیست

شرکت‌های توزیع شهرستان‌ها تنها موظف به اعلام برنامه‌های خاموشی‌اند

 رئیس اداره برق شهرستان قصرشیرین نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: مشکل ناترازی تولید و مصرف برق از مشکلات حال حاضر در سطح ملی است که تقریباً از ابتدای فصل تابستان، در بیشتر عناوین خبری و فضای مجازی درباره آن بحث می‌شود. 

میثم کوشکی افزود: خاموشی‌های اعمال‌شده در بیشتر مناطق کشور، حتی استان‌های جنوبی و گرمسیری، به دلیل جلوگیری از آسیب به نیروگاه‌های کشور (به اصطلاح Blackout شبکه برق کشور و خارج شدن نیروگاه‌ها از مدار) ناشی از افزایش مصرف نسبت به تولید و نوسانات فرکانس برق است.

وی ادامه داد: در ساعاتی که مصرف برق در کشور به حداکثر می‌رسد (ساعات گرم روز - پیک مصرف)، شبکه سراسری دچار مشکل شده و طبیعتاً در این ساعات لازم است خاموشی اضطراری اعمال شود. 

 کوشکی افزود: همه برنامه‌ریزی‌های خاموشی توسط دیسپاچینگ‌های ملی و منطقه‌ای و با رعایت جوانب امر انجام‌شده و شرکت‌های توزیع شهرستان‌ها تنها موظف به اعلام و اطلاع‌رسانی برنامه خاموشی به مشترکین هستند.

بررسی تأثیر خاموشی‌ها بر اقتصاد منطقه

علاوه بر کاهش درآمد مستقیم کسبه، قطعی‌های مکرر برق تأثیرات عمیق‌تری نیز دارد:

- افزایش هزینه‌های کسبه: برخی مغازه‌داران مجبور شده‌اند برای تأمین برق از موتور برق استفاده کنند که هزینه‌های بالایی به همراه دارد.

  • افت اعتماد مشتریان: مشتریانی که بارها با مغازه‌های تعطیل مواجه شده‌اند، ترجیح می‌دهند برای خریدهای خود به شهرهای مجاور مراجعه کنند.
  • افزایش بیکاری: کاهش درآمد اصناف باعث شده که برخی از آن‌ها مجبور به تعدیل نیرو شوند.

مقایسه با سایر شهرها

برخی شهرهای دیگر، که با مشکلات مشابهی روبه‌رو بوده‌اند، راهکارهای مختلفی را برای مدیریت قطعی‌های برق اتخاذ کرده‌اند. در برخی شهرها، خاموشی‌ها در ساعاتی از شب یا زمان‌های کم‌مصرف انجام می‌شود تا تأثیر اقتصادی آن کمتر شود. این در حالی است که در قصرشیرین، قطع برق دقیقاً در ساعات اوج خرید رخ می‌دهد که بیشترین آسیب را به بازار وارد می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ قطعی‌های مکرر برق، بازار قصرشیرین را با چالشی جدی مواجه کرده و معیشت بسیاری از اصناف را تهدید می‌کند. مسئولان باید هرچه سریع‌تر برای رفع این بحران اقدام کنند زیرا ادامه این روند، می‌تواند منجر به تعطیلی گسترده واحدهای صنفی و کاهش قابل‌ توجه رونق اقتصادی در منطقه شود.

گزارش به قلم امیرحسین قهرمانی؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.