حالت تاریک
یکشنبه, 07 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
طرح نَفَس؛ نجات‌دهنده جان مادر و جنین‌
مجری طرح نفس در کرمانشاه مطرح کرد:

طرح نَفَس؛ نجات‌دهنده جان مادر و جنین‌

مجری طرح نَفَس در استان کرمانشاه این طرح را نجات‌دهنده جان مادر و جنین دانست و گفت: از ابتدای طرح تاکنون ۱۶۵ جنین از مرگ نجات پیدا کرده‌اند.

مریم موحد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: تعداد افرادی که از ابتدای اجرای طرح نَفَس (نجات فرزندان از سقط جنین) در سال‌های اخیر اقدام به انصراف از این عمل کرده‌اند، به ۱۶۵ نفر می‌رسد.

مجری طرح نَفَس در استان کرمانشاه افزود: همچنین، در هفته‌های اخیر، هفتاد و هشتمین نوزاد به‌دنیا آمده است که نشان‌دهنده ادامه روند موفقیت‌آمیز این طرح است.

وی گفت: آمار جهانی نشان می‌دهد مادرانی که از روش‌های پیشگیرانه بارداری استفاده می‌کنند ۳۰ تا ۵۰ درصد باردار می‌شوند بنابراین لازم است هشدارهای پزشکی و اجتماعی، عوارض جسمی و روانی سقط جنین را جدی بگیرند.

موحد خاطرنشان کرد: این آمار همچنین می‌تواند نشان‌دهنده تهدیدات فزاینده‌ای در مسیر سلامت مادران و جنین‌ها تلقی شود. 

هشدار به توزیع‌کنندگان قرص‌های سقط جنین

وی در ادامه گفت: در شرایط کنونی، برخی افراد اقدام به توزیع غیرقانونی قرص‌های سقط جنین می‌کنند و این عمل را به‌عنوان راه‌حل ساده و سریع برای مشکلات ناخواسته تلقی می‌کنند. 

موحد تصریح کرد: این افراد باید بدانند که با توزیع این قرص‌ها و تسهیل سقط جنین، در واقع دست به عملی قتل‌آمیز می‌زنند، جنین‌ها در این فرآیند به‌طور غیرقانونی و بی‌رحمانه کشته می‌شوند و این عمل نه تنها بر جنین بلکه بر سلامت جسمی و روانی مادر نیز اثرات جبران‌ناپذیری دارد.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که در این مسیر به سودجویی مشغول هستند، باید از عواقب قانونی و انسانی عمل خود آگاه شوند و بدانند که به نوعی شریک در جرم قتل جنین‌ها هستند.

موحد گفت: سقط جنین می‌تواند عوارض جسمی متعددی برای مادران به همراه داشته باشد از جمله این عوارض، به‌صورت خونریزی‌های غیرقابل کنترل تا عفونت ها است که ممکن است در برخی موارد، پارگی دهانه رحم و آسیب‌ به روده‌ها و مثانه وارد کند و حتی منجر به مرگ مادر شود.

وی بیان کرد: از دیگر عوارض جدی و دیررس سقط جنین، ناباروری دائمی، حاملگی خارج از رحم، جفت سر راهی، سقط‌های مکرر در آینده است که برای بسیاری از زنان به یک نگرانی جدی تبدیل می‌شود.

عوارض روحی و روانی، از افسردگی تا خودکشی

موحد افزود: عوارض روحی و روانی ناشی از سقط جنین، از همان زمان سقط ایجاد می‌شود و تا مدت‌های طولانی به‌ویژه برای مادرانی که به‌طور مکرر دچار این عمل می‌شوند، اثرات بسیار سنگین‌تری به همراه دارد. 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مادران پس از سقط جنین با احساسات شدید پشیمانی، افسردگی و اضطراب، اختلال خواب مواجه می‌شوند، تحقیقات نشان داده است که ۴۰ درصد از مادرانی که سقط جنین می‌کنند، دچار مشکلات روانی و روحی می‌شوند که نیاز به درمان‌های تخصصی دارند.

موحد تصریح کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این مادران به‌دلیل شدت مشکلات روانی و عاطفی ۶ برابر بیشتر از دیگر مادران دست به خودکشی می‌زنند که این آمار در مقایسه با آمار خودکشی در میان جمعیت عمومی بسیار بالاتر است و نشان‌دهنده تأثیرات منفی و ماندگار روانی این عمل بر مادران است.

وی گفت: در پی این گزارش‌ها و آمارهای هشداردهنده، لازم است تا گروه‌های فعال در حوزه سلامت مادران توجه ویژه‌ای به این مسأله داشته باشند علاوه بر آن، نظارت‌های دقیق‌تری بر توزیع داروها و قرص‌های سقط جنین باید اعمال شود تا از دسترسی غیرقانونی به این مواد جلوگیری به عمل آید.

موحد افزود: همچنین، اهمیت آموزش‌های پیشگیرانه برای مادران و زنان در معرض خطر بسیار بالاست، ارائه مشاوره‌های روان‌شناسی و پزشکی برای افرادی که در معرض سقط جنین قرار دارند، می‌تواند به کاهش عوارض و مشکلات ناشی از آن کمک کند.

وی تأکید کرد: سقط جنین عمدی نه تنها یک عمل قبیح است، بلکه باید از جنبه‌های انسانی و اخلاقی آن نیز به‌طور جدی و شفاف برخورد شود، تبعات جسمی و روانی این عمل، برای مادران و جامعه پیامدهایی بسیار سنگین به همراه دارد که باید با اقدامات پیشگیرانه، مشاوره و نظارت‌های دقیق به حداقل برسد.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.