حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 23 آبان 1403
پشت پرده ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا

پشت پرده ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا

آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند که ایران در مسیر برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور دخالت می‌کند، ادعایی که هیچ سندی ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ کمتر از سه ماه به انتخابات آمریکا زمان مانده و حاشیه‌های این انتخابات شرایط سختی را برای دولت کنونی این کشور و مسئولان آمریکایی ایجاد کرده است؛ از آشکار شدن دروغ‌ها و کاستی‌های عمیق در حکومت آمریکا و مشکلات داخلی این کشور تا داستان‌های مربوط به جنگ اوکراین و حمایت همه‌جانبه آمریکایی‌ها از صهیونیست‌ها در نوار غزه و کشتار مردم بی‌گناه در فلسطین؛ این موارد بخشی از چالش‌های آمریکایی‌ها در زمان فعلی نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری آن‌ها است.

با خداحافظی بایدن از حضور در ادامه مسیر انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخاب کامالا هریس دو رگه و سیاهپوست به نظر می‌رسید که حاشیه‌های داخلی انتخابات آمریکا را بکاهد، اما آمریکایی‌ها باز هم مانند سال‌های اخیر سعی در عوض کردن بازی آن هم با استفاده از قدرت رسانه‌ای خود و انتشار دروغ برای بهبود شرایط خود هستند، دروغی مانند دخالت ایران در انتخابات ریاست جمهوری‌شان و حتی ترور ترامپ، دروغ‌هایی که البته هیچ‌گاه مدرکی دال بر درست بودن آن‌ها ارائه نشده و تنها به مطرح کردنشان اکتفا کرده‌اند.

دادستان کل آمریکا اخیرا در اظهاراتی مدعی شدت گرفتن «حملات ایران برای تاثیرگذاری» بر کارزار‌های انتخاباتی آمریکا شد. او در سخنان خود با طرح اتهاماتی علیه ایران، روسیه و چین ابتدا به روسیه حمله‌ور شد و گفت: حلقه درونی پوتین به شرکت‌های روابط عمومی روسی دستور داده تا اطلاعات نادرست را به عنوان بخشی از برنامه تأثیرگذاری بر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا تبلیغ کنند. شبکه آر تی و کارکنان آن طرحی را برای شرکت مستقر در تنسی برای انتشار محتوای مطلوب برای دولت روسیه اجرا کردند.

مریک گارلند همچنین با اتخاذ موضعی علیه سه کشور چین، روسیه و ایران مدعی شد و گفت: ما در برابر تهاجم و تلاش‌های روسیه، چین یا هر بازیگر خارجی دیگری همچون ایران که در پی مداخله در انتخابات ما هستند بی واکنش باقی نخواهیم ماند و بی‌امان با آن کشور‌ها مقابله خواهیم کرد. وی در آخر، بدون ارائه هرگونه سندی گفت: در برابر تلاش‌های تهاجمی فزاینده ایران برای تأثیرگذاری بر کارزار‌های ریاست جمهوری ۲۰۲۴ هشدار می‌دهم.

همچنین، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) در گزارشی اعلام کرد: در حال انجام تحقیقات درباره ادعا‌های ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ مبنی بر هک اسناد او توسط ایران است. در همین راستا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل، ادعا‌ها درباره نقش تهران در هک کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا را رد و تأکید کرد: دولت ایران هیچ هدف و انگیزه‌ای برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارد. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده تهران هیچ هدف و انگیزه‌ای برای دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ندارد؛ چرا که موضوع انتخابات آمریکا مسئله داخلی در این کشور است.

پیش از ادعای هک و سرقت برخی از مکاتبات داخلی ستاد انتخاباتی ترامپ، مقام‌های اطلاعاتی آمریکا درباره ترور ترامپ و نیز برهم زدن انتخابات و تأثیرگذاری منفی تهران بر کمپین‌های انتخاباتی این نامزد حزب جمهوری‌خواه، اتهاماتی را به جمهوری اسلامی ایران زده بودند.

نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا در بیانیه خود به طور رسمی ایران را عامل عملیات هک و انتشار اطلاعات ستاد انتخاباتی ترامپ دانسته‌اند که این ستاد در اوایل ماه جاری میلادی خبر آن را علنی کرد. این تاکتیک‌ها مشابه نفوذ روسیه به کمیته ملی دموکرات‌ها در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ بوده و تنها بخشی از تلاش‌های ایران برای نفوذ در انتخابات آمریکا در کنار یک کمپین گسترده‌تر انتشار اطلاعات غلط با هدف پاشیدن بذر اختلاف در میان رأی‌‌دهندگان آمریکایی است.

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره ادعای آمریکایی‌ها در ارتباط با دخالت ایران در انتخابات این کشور اظهار کرد: در همه دنیا این گونه است که دادستان مقام قضائی بوده، بنابراین اظهاراتش بر مبنای موثر سیاسی نیست و باید بر اساس مستندات حرف بزند و باید مستندات وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر ادعایی مطرح می‌شود باید مدرک وجود داشته باشد، نمی‌دانیم که این دادستان آمریکا مدارک دارد یا خیر؟ اگر دارد باید ارائه دهد و اگر ندارد باید فرض را بر این گذاشت که بدون مدرک می‌گوید.

وی افزود: دفتر ایران در سازمان ملل در نیویورک عنوان کرد اگر مدرکی دارند دال بر این که ایران دخالت می‌کند و یا این که ادعا کردند ایران پشت قضیه ترور ناموفق ترامپ بوده باید مدرک را ارائه کنند و مشخص شود که منظورشان چیست؟ دخالت یک موضوع و واژه بسیار بزرگ است و یعنی خیلی از موارد را در برمی گیرد. قانونی و غیرقانونی و آشکار و غیر آشکار فیزیکی و یا به شکل دیگر موضوعاتی است که می‌تواند در انتخابات تاثیر گذار باشد و باید صبر کنیم و ببینیم که منظور آمریکایی‌ها چه بوده است.

کارشناس مسائل بین الملل گفت: باید ببینیم که منظور ما از دخالت چیست، به طور مثال اگر آگاهی بخشی درباره مسائل انتخاباتی و نظام انتخاباتی آمریکا و معایب آن باشد و یا حتی اطلاع‌رسانی درباره انتخابات این کشور آیا می‌تواند به نوعی دخالت محسوب شود؟  اگر یک جریان سیاسی و کانالی در فضای مجازی عنوان کند که در انتخابات آمریکا تقلب صورت گرفته یا آن که ترامپ فلان کار را کرده یا در آمریکا هر فرد یک رأی‌ ندارد برای آن که در آن جا انتخابات الکترال است و یا هر فردی با رأی‌ اقلیت می‌تواند رئیس جمهور شود این موارد اگر مطرح شود آمریکایی‌ها می‌توانند بگویند در انتخابات داخلی ما دخالت کردند و پایه‌های دموکرالسی را در کشور ما تضعیف می‌کنند.

وی اظهار کرد: اما این که با حملات سایبری و اخلال در شمارش آرا داشته باشیم و یا صندوق‌های رأی‌ را از کار بیندازیم و این موارد چیزی است که هیچ مدرکی را درباره این قضیه مطرح نکرده اند. این موضوعات را درباره دشمنانشان می‌گویند. طبیعی است که نمی‌گویند آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها این کار را کردند، می‌گویند ایران، روسیه، چین و کره شمالی این کار را کردند چون رقبا و مننتقدان و دشمنانشان را همین کشور‌ها می‌دانند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از