حالت تاریک
سه‌شنبه, 30 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
قدمت کرمانشاه به درازای تاریخ است
استاندار کرمانشاه:

قدمت کرمانشاه به درازای تاریخ است

استاندار کرمانشاه گفت: هر چه تاریخ عمر دارد، کرمانشاه نیز سابقه و تمدن دارد. در این استان، فرهنگ، معنویت و تاریخ را می‌توان به‌صورت ملموس و زنده مشاهده کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ منوچهر حبیبی صبح امروز سه‌شنبه در آئین افتتاحیه مجتمع فرهنگی - هنری بیستون اظهار داشت: قدمت کرمانشاه به درازای تاریخ است؛ هر چه تاریخ عمر دارد، کرمانشاه نیز سابقه و تمدن دارد. در این استان، فرهنگ، معنویت و تاریخ را می‌توان به‌صورت ملموس و زنده مشاهده کرد.

استاندار کرمانشاه افزود: مسیر تاریخی این استان از معبد آناهیتا، طاق‌بستان، قصرشیرین تا بغداد را شامل می‌شود؛ مسیری که همگی جلوه‌هایی از تمدن و تاریخ کهن هستند. البته من نمی‌خواهم صرفاً به گذشته دور بپردازم، بلکه تأکید دارم که تاریخ معاصر کرمانشاه، به‌ویژه در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نیز مملو از افتخار است.

 نقش تعیین‌کننده کرمانشاه در دفاع مقدس

به گفته حبیبی، اصالت کرمانشاه در دوران دفاع مقدس به‌ کمال رسید؛ اگرچه این استان پیش‌تر نیز دارای پیشینه‌ای غنی بود، اما در دوران جنگ تحمیلی، جایگاه واقعی خود را به‌طور ویژه نشان داد.

وی گفت: از پاوه بگویم که با شهید چمران به اسطوره تبدیل شد، از گیلان‌غرب بگویم که دومین شهر مقاوم ایران لقب گرفت. از مرصاد بگویم که منافقین در تنگه چهارزبر به مسلخ رفتند و مردم این استان، به تعبیر مقام معظم رهبری، «میخ آخر را بر تابوت منافقین» کوبیدند.

وی افزود: استان کرمانشاه هم آغازگاه جنگ بود و هم نقطه پایان آن. دشمن در این استان شکست خورد. شهرهای مختلف کرمانشاه، فقط یک نام جغرافیایی نیستند، بلکه هر کدام یک صفحه پرافتخار از تاریخ این کشور هستند.

 خانواده‌های شهدا، سند افتخار کرمانشاه

به گفته حبیبی، مردم کرمانشاه در دوران جنگ تحمیلی، ایثار را به معنای واقعی کلمه معنا کردند.

استاندار کرمانشاه افزود: رهبر معظم انقلاب نیز از این مردم به‌عنوان «سربازان واقعی ایران اسلامی» یاد کرده‌اند.

 انسجام قومی و مذهبی در کرمانشاه

به گفته حبیبی، استان کرمانشاه دارای تنوع قومی و مذهبی کم‌نظیری است. اهل تشیع، اهل سنت، و دیگر اقوام با وجود تفاوت‌های فرهنگی، با هم همدل و هم‌صدا هستند و در حمایت از نظام جمهوری اسلامی وحدت مثال‌زدنی دارند.

وی افزود: رمز موفقیت این همزیستی، همدلی و انسجام اجتماعی است که باید آن را حفظ و تقویت کرد.

ظرفیت‌های فرهنگی و هنری کرمانشاه

به گفته حبیبی، کرمانشاه در حوزه مفاخر فرهنگی، هنری و ادبی نیز سرآمد است، گفت: در این استان، هنرمندان، نویسندگان و بازیگران برجسته‌ای در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند. خوشبختانه این ظرفیت‌ها هم گسترده و هم با سابقه‌ای درخشان همراه هستند.

وی افزود: در حوزه «نرم‌افزار فرهنگی» این ظرفیت‌ها می‌توانند منشأ تحولات بزرگی باشند. در زمینه زیرساخت‌ها نیز نگاه دولت به‌ویژه در زمینه افزایش سرانه فضای فرهنگی، عدالت‌محور و متوازن است.

 توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در سراسر استان

 حبیبی، با بیان اینکه شاخص فضای فرهنگی کرمانشاه در بین استان‌های کشور جایگاه ویژه‌ای دارد، گفت: پروژه‌های متعددی در حوزه عمرانی و فرهنگی در نقاط مختلف استان تعریف شده‌اند که شامل مناطق شرقی، مرکز و غرب استان می‌شوند.

وی افزود: برخی از این پروژه‌ها از جمله مجتمع‌های فرهنگی فاخر، امسال به بهره‌برداری می‌رسند که می‌تواند شاخص فضای فرهنگی استان را در رتبه‌های برتر کشور قرار دهد.

 فرهنگ، پایه توسعه ملی

استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت حوزه فرهنگ اظهار داشت: من اعتقاد دارم خمیرمایه هر مملکتی، فرهنگ آن است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!