
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه:
کاهش آسیبهای اجتماعی مستلزم ارتقای فرهنگی است
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه گفت: ارتقای فرهنگ، مهارت و شخصیت اجتماعی کودکان، رسالتی است که ما در کانون با افتخار دنبال میکنیم، هر جا که کفه فرهنگ سنگینتر باشد، آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند.
منیژهسادات حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به اهمیت گذراندن مفید و هدفمند اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در ایام تابستان، اظهار داشت: یکی از دغدغههای اصلی ما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، ایجاد بسترهایی برای بهرهبرداری اثربخش دانشآموزان از زمان استراحتشان است؛ بهگونهای که در کنار سرگرمی، سود و آوردهای نیز برای آنها داشته باشد، از جمله کشف استعداد، یادگیری مهارت و ارتقاء توانمندیهای فردی.
وی افزود: برای تحقق این هدف، یک نظامنامه جامع برای فعالیتهای تابستانی طراحی کردهایم که در آن سلیقه مخاطب، کنشگری اجتماعی نوجوانان و مهارتآموزی کودکان لحاظ شده است. برنامههای متنوعی از جمله کلاسهای نقاشی، خوشنویسی، سفالگری، فن بیان، مجریگری و نیز دورههای کتابمحور در دستور کار مراکز قرار گرفتهاند. همچنین کارگاههایی همچون «حال خوش زندگی»، «فلسفه برای کودکان» و «نجوم» با استقبال خوبی از سوی کودکان و نوجوانان مواجه شدهاند.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه ادامه داد: طی یکی دو سال اخیر، کانون با قدرت بیشتری به آموزش مهارتهای علمی ورود کرده است. کارگاههای رباتیک، نجوم، الکترونیک، محاسبات ذهنی و رزین از جمله فعالیتهایی هستند که در مراکز ما اجرا میشوند. برنامهها دارای طرح درس مشخص، هدفگذاری رفتاری و خروجی تربیتی هستند و همگی با محور رشد فرهنگی و اجتماعی کودک تعریف شدهاند.
وی با تأکید بر ضرورت آسیبشناسی فعالیتها گفت: اگر یک برنامه بدون بازخورد و اصلاح ادامه پیدا کند بهروز نخواهد شد. ما از والدین، بچهها و همکاران خود بازخورد میگیریم تا در صورت رضایت پایین یا اقبال اندک، تغییرات لازم را اعمال کنیم. کلاسهایی که محبوبیت بیشتری دارند تقویت میشوند و در صورت نیاز، دورههای جدید جایگزین دورههای کماستقبال خواهند شد.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: ارتقای فرهنگ، مهارت و شخصیت اجتماعی کودکان، رسالتی است که ما در کانون با افتخار دنبال میکنیم. هر جا که کفه فرهنگ سنگینتر باشد، آسیبهای اجتماعی کاهش خواهد یافت.
حسینی درباره برنامههای ویژه برای روستاها نیز اظهار کرد: دو واحد سیار کانون در روستاهای مناطق اسلامآبادغرب و ماهیدشت مشغول خدمترسانی هستند. این واحدها با خودروهای مجهز به کتاب و ابزارهای فرهنگی، هر هفته به روستاها رفته و برنامههای متنوعی از جمله اوریگامی، نمایش، بازیهای فرهنگی و معرفی منظومه شمسی با چتر آسماننما را برای بچهها برگزار میکنند. تمامی خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت الگوسازی برای کودکان و نوجوانان گفت: ما در قالب برنامه «آشنایی با مفاخر»، بچهها را با بزرگان فرهنگی و هنری کرمانشاه آشنا میکنیم. در همین راستا، دیدارهایی حضوری با اساتیدی همچون استاد اردشیر کشاورز برای کودکان ترتیب داده شده است. همچنین پوسترها و معرفینامههایی از مفاخر استان در مراکز نصب شدهاند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره افرادی که قصد اهدای کتاب به کانون را دارند، گفت: با احترام به حُسن نیت مردم، اما کانون کتابهایی را میپذیرد که از فیلترهای تخصصی عبور کرده باشند. کتابها باید از سوی نویسندگان معتبر و متناسب با رده سنی کودک تهیه شده و به تائید روانشناسان کودک و کارشناسان فرهنگی برسند تا در اختیار بچهها قرار بگیرند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!