حالت تاریک
پنج‌شنبه, 03 مهر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ایمان و غیرت اورامی‌ها سدی مقابل بعثی‌ها بود
به بهانه گرامیداشت هفته دفاع مقدس؛

ایمان و غیرت اورامی‌ها سدی مقابل بعثی‌ها بود

هفته دفاع مقدس هر سال فرصتی برای یادآوری رشادت‌‌ها، ایثار و فداکاری‌های رزمندگان و مردم ایران اسلامی است که در هشت سال دفاع جانانه خود، امنیت و استقلال کشور را تضمین کردند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ شهرستان پاوه با تقدیم بیش از ۶۵۰ شهید، نقش بی‌بدیلی در دفاع مقدس ایفا کرده و مردمانش با ایستادگی مثال زدنی و حضور فعال در جبهه‌ها، الگویی بی‌نظیر از شجاعت و پایمردی را به نمایش گذاشتند. 

در این راستا، گفتگوهایی با رزمندگان  پاوه از جمله وهبی حمید، برزان پیران‌ویسه و محسن معاذی انجام شده است تا روایتگر خاطرات، سختی‌ها و لحظات ایثار و شهادت این مردم فداکار باشند. این گزارش تلاش دارد، همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، یاد و نام شهدای پاوه و رشادت‌های رزمندگان این دیار را به نسل امروز منتقل کند و پیام مقاومت و همبستگی را برجسته سازد. 

رزمندگان بومی سدی محکم در برابر عراقی‌ها

وهبی حمیدی یکی از رزمندگان شهرستان پاوه که در طول هشت سال دفاع مقدس در جبهه‌های غرب کشور حضور فعال داشته، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد؛ به بیان خاطرات و رشادت‌های خود پرداخت. 

وی با یادآوری روزهای آغازین جنگ تحمیلی گفت: در همان روزهای ابتدایی، دشمن بعثی با پشتیبانی قدرت‌های جهانی، هجوم سنگینی را به مناطق مرزی به‌ویژه اورامانات آغاز کرد و قصد داشت با اشغال ارتفاعات و روستاهای مرزی، راه نفوذ خود به عمق کشور را باز کند. اما رزمندگان بومی به همراه بسیجیان و نیروهای مردمی سد محکمی در برابر آنان شدند. 

این رزمنده پاوه‌ای افزود: من و همرزمانم در ارتفاعات اورامانات، شب‌ها در سرمای سخت کوهستان و روزها زیر آتش سنگین دشمن مقاومت می‌کردیم. شرایط بسیار دشوار بود، اما ایمان به خدا و غیرت مردم منطقه، قدرتی مضاعف به ما می‌داد. هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنم که حتی مردم عادی روستاها با نان، آذوقه و پشتیبانی خود، ما را تنها نگذاشتند. 

وی ادامه داد: در بسیاری از عملیات‌ها، دشمن با تجهیزات سنگین و تانک‌های مدرن وارد می‌شد، اما ما با سلاح‌های سبک و تکیه بر روحیه شهادت‌طلبی توانستیم آن‌ها را عقب برانیم. 

وی با تأکید بر اینکه دفاع مقدس یک مکتب است نه فقط یک جنگ، گفت: ما جوانان امروز را وارث همان روحیه می‌دانیم. اگر آن روز در برابر دشمن بعثی ایستادیم، امروز هم باید با همان ایمان و غیرت در برابر تهدیدات و توطئه‌های دشمنان ایستادگی کنیم.

مردم پاوه همواره در خطوط مقدم حضور داشتند

محسن معاذی؛ از دیگر رزمندگان دوران دفاع مقدس در پاوه، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، گفت: هفته دفاع مقدس فرصتی است تا فداکاری‌ها، ایثار و رشادت‌های رزمندگان در مقابل دشمنان را یادآوری کنیم و نسل امروز را با ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس آشنا کنیم.

وی افزود: در طول هشت سال دفاع مقدس، مردم و رزمندگان پاوه همواره در خطوط مقدم حضور داشتند و با روحیه‌ای مثال‌زدنی در برابر دشمن ایستادگی کردند. حضور نیروهای مردمی، بسیجیان و ارتش در کنار هم، نشان داد که اتحاد و همبستگی می‌تواند بر هر تهدیدی غلبه کند.

این رزمنده اهل پاوه تصریح کرد: رزمندگان پاوه در جبهه‌های مختلف، از شمال غرب تا جنوب کشور، نقش مؤثری در شکست دشمن داشتند. بسیاری از شهدای این خطه با جان خود، امنیت امروز ما را تضمین کردند و خانواده‌های آنان نمونه‌ای از صبر، ایثار و فداکاری هستند.

معاذی ادامه داد: دفاع مقدس تنها یک جنگ نظامی نبود، بلکه دفاع از ارزش‌ها، ایمان و استقلال کشور بود. ما با ایمان و اعتقاد به هدف والای خود، توانستیم در برابر تجهیزات و نیروهای عظیم دشمن مقاومت کنیم و اجازه ندهیم که هیچ تهدیدی به خاک کشور نفوذ کند.

وی همچنین گفت: حماسه ۲۶ مرداد ۵۸ پاوه هم یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی است و این حماسه نتیجه جنگ ۶ روزه این شهر بود. این جنگ بر اساس تجربه جنگ ۶ روزه اعراب و رژیم صهیونیستی طراحی شده بود، اما مقاومت مردم پاوه و همراهی شهید چمران و فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) باعث شد که پاوه سقوط نکند و مسیر رشادت، ایثار و شهادت ادامه پیدا کند.

معاذی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، استکبار جهانی و استعمار تاب تحمل نظام نوپای ما را نداشتند و ایادی داخلی آن‌ها مأموریت گرفتند تا کشور را دچار آشوب کنند. از سیستان و بلوچستان تا آذربایجان و شمال غربی کشور، ناآرامی‌ها ایجاد شد، اما پاوه تنها نقطه‌ای بود که پایدار ماند و هیچ چراغ سبزی به خواسته‌های نامشروع ضدانقلاب نشان نداد.

وی با بیان اینکه مقاومت پاوه الگوی بزرگی برای سایر مناطق کشور شد، گفت: بعد از آن روزها، بسیاری از شهرها و مناطق در برابر ضدانقلاب سقوط کردند، اما پاوه همچنان پابرجا و استوار ماند. این افتخار بزرگی است که مردم و رزمندگان ما با ایثار و فداکاری، پای ارزش‌های انقلاب ایستادند.

 ۶۵۰ شهید از پاوه تقدیم انقلاب شد

برزان پیران‌ویسه؛ از دیگر رزمندگان پاوه، نیز در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: شهدای پاوه، با جان خود امنیت امروز ما را تضمین کردند. بسیاری از مردم این دیار با فداکاری‌هایشان در جبهه‌ها و حتی در لحظه شهادت، الگویی از ایثار و شجاعت برای همه نسل‌ها شدند. شهادت آن‌ها نتیجه ایمان، عشق به وطن و پایبندی به ارزش‌های انقلاب بود.

وی ادامه داد: هر کدام از رزمندگان و مردم این منطقه، داستانی برای گفتن دارند. سختی‌ها، کمبودها و لحظات تلخ جبهه‌ها، با شجاعت و امید به پیروزی پشت سر گذاشته شد. یاد و نام شهدا باید همیشه زنده بماند و به نسل‌های آینده منتقل شود تا روحیه مقاومت و ایثار همچنان پایدار بماند.

پیران‌ویسه گفت: خاطراتی که از جبهه‌ها دارم هنوز در ذهنم تازه است. لحظه‌هایی بود که دشمن با تجهیزات و نیروهای فراوان حمله می‌کرد، اما رزمندگان و مردم پای کار بودند و اجازه ندادند حتی ذره‌ای از خاک کشور به دست دشمن بیفتد. بسیاری از جوانان این دیار، بدون هیچ ادعایی، جان خود را در راه وطن فدا کردند.

وی ادامه داد: شهید شدن مردم پاوه و مناطق اطراف، نتیجه ایمان و اعتقاد عمیق به آرمان‌های انقلاب بود. هرکدام از آن‌ها با شجاعت و عشق به میهن، از خانواده، زندگی و آرامش خود گذشتند تا امروز ما در امنیت زندگی کنیم. این ایثارگری‌ها نه تنها در جبهه‌ها بلکه در پشت خطوط نیز دیده می‌شد.

پیران‌ویسه در پایان گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، بیش از ۶۵۰ شهید از شهرستان پاوه تقدیم انقلاب اسلامی شد. این تعداد شهید گواهی بر ایثار، فداکاری و پایمردی مردم این خطه است. هرکدام از آن‌ها با جان و دل در راه وطن ایستادند و امروز امنیت و آرامش ما مرهون فداکاری آن‌هاست.

گزارش به قلم یاور ازکات؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!