
یادداشت؛
شهید صیاد شیرازی سردار بینشان جبههها
مکتب شهید صیاد شیرازی، همچنان الهامبخش نسلهای آینده در عرصههای مختلف دفاعی و فرهنگی است؛ راهی که به شهادت ختم شد، اما اثرش تا همیشه باقی خواهد ماند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ شهید علی صیاد شیرازی یکی از برجستهترین فرماندهان نظامی دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است که نامش با نظم، ایمان، فداکاری و شجاعت در تاریخ ایران اسلامی ماندگار شده است. او در ۲۳ خرداد ۱۳۲۳ در شهرستان درگز در استان خراسان بهدنیا آمد. پدرش درجهدار ارتش بود و همین موضوع، از کودکی او را با فضای نظامی آشنا کرد. صیاد از همان دوران نوجوانی، فردی اهل عبادت، منظم و مسئولیتپذیر شناخته میشد.
وی پس از طی تحصیلات مقدماتی، وارد دانشکده افسری ارتش شد و با جدیت و تلاش فراوان، توانست در رسته توپخانه تخصص بگیرد. بعدها برای گذراندن دورههای تکمیلی به خارج از کشور اعزام شد و با دانش و تجربهای که کسب کرده بود، به عنوان افسری نخبه به کشور بازگشت. صیاد شیرازی در دوران پیش از انقلاب نیز روحیهای مذهبی و انقلابی داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با حفظ تعهد خود به ارتش، نقش مهمی در تثبیت و پالایش نیروهای مسلح ایفا کرد.
در آغازین روزهای جنگ تحمیلی، او در کنار فرماندهان جوان و انقلابی، در جبهههای جنوب حضور یافت و مسئولیتهای مختلفی را بر عهده گرفت. صیاد شیرازی خیلی زود به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد و با رویکردی جهادی، زمینهساز تحول در ساختار عملیاتی ارتش شد. او اعتقاد داشت ارتش و سپاه باید در کنار هم و نه در تقابل با یکدیگر عمل کنند و از پیشگامان وحدت این دو نهاد در عرصه میدانی جنگ بود.
نقش صیاد شیرازی در عملیاتهای موفقی همچون «ثامنالائمه»، «فتحالمبین»، «بیتالمقدس» و «والفجر ۸» کاملاً مشهود است. این عملیاتها باعث آزادسازی مناطق وسیعی از خاک کشور شدند و ضربات سختی به دشمن بعثی وارد کردند. ویژگیهای شخصی او مثل دقت، انضباط، برنامهریزی، ایمان و اعتماد به نفس، سبب شده بود هم در میان رزمندگان محبوب باشد و هم در میان فرماندهان مورد احترام.
پس از پایان جنگ، شهید صیاد شیرازی به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و با همان روحیه جهادی، در سنگر دیگری به خدمت ادامه داد. او همواره نگران نفوذ دشمن در لایههای فرهنگی، امنیتی و فکری جامعه بود و با صراحت، بر ضرورت هوشیاری نسبت به تهدیدهای دشمن تأکید میکرد. صراحت، صداقت و تعهد او، خشم دشمنان نظام را برانگیخت.
در صبح روز ۲۱ فروردین ۱۳۷۸، زمانی که از منزل خود در تهران خارج میشد، مورد حمله تروریستی عوامل گروهک منافقین قرار گرفت و به شهادت رسید. این ترور با برنامهریزی قبلی و هدف حذف یکی از نمادهای وفاداری به انقلاب صورت گرفت. شهادت صیاد شیرازی واکنش گستردهای در جامعه بهدنبال داشت و مردم با حضور پرشور در مراسم تشییع، وفاداری خود را به مسیر او نشان دادند.
امروز نام صیاد شیرازی یادآور ایمان، تخصص، انضباط و ولایتمداری است. او نمونهای از یک فرمانده تراز انقلاب اسلامی بود که هم از لحاظ علمی و نظامی برجسته بود، هم از نظر اخلاقی و معنوی. مکتب صیاد، همچنان الهامبخش نسلهای آینده در عرصههای مختلف دفاعی و فرهنگی است؛ راهی که به شهادت ختم شد، اما اثرش تا همیشه باقی خواهد ماند.
یادداشت از پرستو قبادی فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!