![عوامل محیطی و ارثی بیماریهای کبدی](https://mersadnews.ir/public/default-image/default-730x400.png )
عوامل محیطی و ارثی بیماریهای کبدی
بیماریهای کبدی ممکن است به دلایل ارثی یا عوامل محیطی ایجاد شوند؛ عواملی مانند ویروسها، مصرف الکل و چاقی میتوانند به کبد آسیب وارد کرده و منجر به مشکلات جدی شوند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بیماریهای کبدی ممکن است به صورت ارثی به فرد منتقل شوند، اما عواملی چون ویروسها، مصرف الکل و چاقی نیز میتوانند آسیبهایی به این عضو حیاتی وارد کنند و باعث مشکلات کبدی شوند.
با گذشت زمان، عواملی که به کبد آسیب میرسانند، میتوانند منجر به ایجاد زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی کبد شوند که یک وضعیت تهدیدکننده به شمار میرود.
به همین دلیل، متخصصان بر اهمیت آگاهی از عوامل خطر و پیشگیری یا درمان زودهنگام تأکید دارند تا به کبد فرصت بهبودی و بازسازی داده شود.
طبق گزارش سایت تخصصی «وبامدی»، سه عامل خطر شایع در بروز آسیبهای کبدی به شرح زیر هستند:
چربی اضافی:
چربی اضافی میتواند در سلولهای کبد جمع شود و موجب بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید، چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، خطر ابتلا به NAFLD در شما بیشتر است.
قند:
کبد از نوعی قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده میکند. مصرف شکر تصفیهشده میتواند باعث تجمع چربی در کبد شود. برخی از مطالعات نشان میدهند که قند میتواند به اندازه الکل برای کبد مضر باشد، حتی اگر فرد اضافه وزن نداشته باشد. این موضوع دلیلی است برای محدود کردن مصرف غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینیها و آبنباتها.
الکل:
الکل یکی از عوامل اصلی و خطرناک در ابتلا به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی به شمار میآید.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/