حالت تاریک
جمعه, 07 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه مطرح کرد:

وجود ۱۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در کلان‌شهر کرمانشاه

وجود ۱۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در کلان‌شهر کرمانشاه

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه گفت: یک‌هزار و 224 هکتار از شهر کرمانشاه در زمره بافت‌های فرسوده شهری قرار می‌گیرد که حدود 15 درصد جمعیت شهری در این بافت ساکن هستند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»،  بهزاد مسعودی‌اصل عصر امروز چهارشنبه در نشست خبری که در سالن جلسات شهرداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: کرمانشاه  در حوزه نظارت ساخت و ساز جزو شهرهای پیشرو محسوب می‌شود.

معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با اشاره به راه‌اندازی سیستم سامانه جامع برای جلوگیری از تخلفات شهری افزود: اقتصاد مهندسی ساخت و ساز ریشه تخلفات است که سود و زیان سازندگان از عوامل تخلف است.

مسعودی خاطرنشان کرد: بحث جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز صرفاً تکلیف شهرداری نیست دستگاه‌های دیگر نیز در این زمینه وظایفی دارند که باید به آنها عمل کنند.

وی گفت: تا زمانی که موضوع دو نقشه‌ای در شهر کرمانشاه پابرجاست و به راحتی تخلفات صورت می‌پذیرد و تا زمانی که اقدامات بازدارنده صورت نگیرد ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که تخلفات ساختمانی صرفاً توسط شهرداری کنترل شود و به عدد صفر مطلق برسد.

 مسعودی ادامه داد: در این خصوص تمهیدات و اقداماتی را انجام داده‌ایم که یکی از آنها تشکیل واحد نظارت بوده است، از سال ۱۴۰۰ دفترچه با رویکرد بازدارندگی تدوین شده است تمام کارشناسان و متخصصان بر این موضوع صحت می‌گذارند که این دفترچه‌ها در مسیر بازدارندگی پیش می‌روند. 

وی تصریح کرد: تا زمانی که ارزش ریالی جریمه برای سازنده‌ها به‌صرفه باشد تخلفات ساختمانی نیز وجود دارد بنابراین باید بیشتر بر روی دفترچه بازدارندگی کار کنیم و تا می‌توانیم رویکرد آن را قوی‌تر کنیم تا مانع از تخلفات بیشتر شویم. 

این مسئول افزود: گاهی بعضی اینگونه القا می‌کنند که خود شهرداری نیز چشمش را بر روی برخی تخلفات می‌بندد و حتی گاهی با بعضی از تخلفات صورت گرفته مسامحه کرده و با مجریان آنها همکاری می‌کند واقعیت امر این است که این حرف صحت ندارد و هیچگاه رویکرد شهرداری چنین نبوده است.

وی گفت: یکی از کدهای درآمدی شهرداری کد ماده ۱۰۰ است و درآمدهای ناشی از این ماده قابل توجه است اما شهردار کرمانشاه در این خصوص تاکید کرده‌اند که اخذ وجوه علی الحساب ممنوع است یعنی اگر تخلف ساختمانی صورت بگیرد قانوناً باید آن را پیگیری کرده و مانع از اجرای آن شد.

مسعودی افزود: با محرز شدن یک تخلف ساختمانی باید پرونده مربوط به آن را تکمیل کرد و به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شود و این کمیسیون نیز باید در خصوص نوع تخلف انجام شده رأی صادر کند و در آن خصوص تصمیم‌گیری کند در این خصوص نیز حوزه معاونت شهرسازی مکاتباتی انجام داده و اخذ وجه علی الحساب را ممنوع اعلام کرده که در حقیقت اخذ وجه علی الحساب به صلاح و صرفه شهرداری نیست. 

وی بیان کرد: اکثر شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری‌های کلان‌شهرها با کمبود درآمد و منابع درآمدی روبرو هستند اما هیچگاه از مسیرهای غیرقانونی اقدام به کسب آورده برای خود نکرده‌اند اگر هم خدایی ناکرده مدیر یا شخص دیگری از شهرداری تخلف کرده باشد و وجه علی الحساب دریافت کرده باشد قطعاً متخلف است و باید با او برخورد قانونی شود.

مسعودی گفت: اگر کسی ادعا کرد که فلان مسئول در شهرداری از او تقاضای وجه کرده است می‌تواند به بازرسی و یا حراست شهرداری و یا دستگاه‌های بازرسی کل کشور مراجعه کند.‌ 

وی ادامه داد: پرونده‌هایی که به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده می‌شوند و برای آنها رای صادر می‌شود دو مرحله دیگر را نیز پیش رو دارند که یکی مرحله بدوی و دیگری مرحله تجدید نظر است که برخی پرونده‌ها نیز به دیوان عدالت اداری کشیده می‌شوند.

مسعودی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که در حوزه شهرسازی صورت گرفته در بحث بافت فرسوده شهری است، افزود: یکی از ابر مشکلاتی که دامنگیر کلان‌شهرهاست موضوع بافت فرسوده شهری است که از جمله یک‌هزار و 224 هکتار از شهر کرمانشاه در زمره بافت‌های فرسوده شهری قرار می‌گیرد که حدود 15 درصد جمعیت شهر کرمانشاه در این بافت ساکن هستند. 

 معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه اذعان داشت: بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهری باعث پدید آمدن آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و کاربردی می‌شود.

وی یادآوری کرد: رسیدگی به موضوع بافت فرسوده شهری جزو تکالیف اداره راه و شهرسازی است با این حال معاونت فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه پیشنهاد کرده تا در این خصوص با مشاور یا مشاورانی در خصوص تعیین محدوده و ضوابط عقد قرارداد کند که امیدواریم با این اقدام به نقشه راهی برای ساماندهی بافت فرسوده دست پیدا کنیم.

مسعودی گفت: در شورای عالی معماری و شهرسازی یک بسته ۱۹ گانه به تصویب رسید که رسیدگی و ساماندگی بافت های فرسوده نیز جزوی از این مصوبات بوده است با این حال شهرداری به این مصوبات اکتفا نکرده است و خود اقدام به تصویب یک ماده تشویقی کرده که در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسیده و به مناطق ابلاغ شده است. 

وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با این اقدامات گام‌های موثری در جهت ساماندهی بافت‌های فرسوده برداریم البته یک محدوده ۳۴۰ هکتاری 

در بافت تاریخی کرمانشاه وجود دارد که موضوع آن با بافت فرسوده متفاوت است.

مسعودی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تعیین محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر کرمانشاه بر عهده میراث فرهنگی است علی‌رغم اینکه میراث فرهنگی از سال ۸۶ با یک مشاور در این خصوص اقدام به عقد قرارداد کرده متاسفانه بعد از گذشت ۱۴ سال طرحی که توسط مشاور تهیه شده در کمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب نرسیده است. 

وی گفت: شهرداری کرمانشاه در این موضوع نیز پیش‌قدم شده و اعلام کرده که حاضر است طرح ساماندهی محدوده بافت تاریخی کرمانشاه را در کمیسیون ماده پنج به تصویب برساند.

مسعودی افزود: این تصمیم چند ماه پیش در جلسه‌ای که با حضور استاندار و معاونان مربوطه برگزار شد، طرح ساماندهی محدوده بافت تاریخی کرمانشاه توسط کارشناسان ما آماده شده به زودی به کمیسیون ماده پنج ارسال می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از