حالت تاریک
دوشنبه, 01 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بی‌توجهی به شادی مانع توسعه فرهنگی است
شادی گیلانغربی‌ها؛ رؤیایی در انتظار تحقق؛

بی‌توجهی به شادی مانع توسعه فرهنگی است

شادی و رفاه اجتماعی از مواردی هستند که به رشد و توسعه جوامع کمک کرده و از اهمیت فراوانی برخورداراند و باید تلاش بیشتری برای بهبود و افزایش آن‌ها در جامعه انجام شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در شهرستان گیلانغرب، نیاز به شادی و نشاط اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است و قطعاً اجتماعات و فعالیت‌های جمعی نقش بسیار مهمی در ارتقای روحیه و نشاط افراد این منطقه دارند.

بدون شک، بسترسازی و ارائه فضاهای مناسب برای انجام انواع فعالیت‌های اجتماعی ضروری است؛ چرا که شادی و نشاط اجتماعی بر تقویت همبستگی و ارتباطات انسانی تأثیر مثبت دارد. بنابراین، لازم است تا این امکانات و فرصت‌ها به شکلی مناسب و کامل در این شهرستان فراهم شوند.

خوشبختی و رفاه اجتماعی از مواردی هستند که به رشد و توسعه جوامع کمک می‌کنند. قطعاً این موضوع از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید تلاش بیشتری برای بهبود و افزایش آن در جامعه انجام شود.

توجه به نیازهای روحی و اجتماعی جامعه از جمله وظایف اساسی اعضای جامعه و خصوصاً مسئولان گیلانغرب است که باید بدون تقابل و نگرش‌های بسته، با برنامه‌ها و پروژه‌هایی که به ارتقای شادی و نشاط اجتماعی کمک می‌کنند، مورد توجه و اقدام قرار گیرند.

در حوزه بسترسازی اجتماعی، نیازمندی‌های شهرستان گیلانغرب باید به دقت از سوی نهادهای فرهنگی و کارگروه شورای فرهنگ شناسایی شوند و سپس، بدون کوتاه‌نگری، برنامه‌های عملی مدیریت‌شده برای تأمین این نیازها اجرا شوند.

اهمیت نشاط اجتماعی در کاهش استرس

نادر فتاحی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ نیوز اظهار داشت: پرداخت و توجه به شادی و نشاط اجتماعی در شهرستان‌ها واقعاً اهمیت زیادی دارد، چرا که می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر کیفیت زندگی مردم و همچنین توسعه اجتماعی و اقتصادی شهرستان گیلانغرب، که عموماً ساختار اجتماعی سنتی و عشایری دارد، داشته باشد.

کارشناس سلامت روان عنوان کرد: تقویت روابط اجتماعی به نشانه شادی و نشاط اجتماعی باعث می‌شود که افراد بیشتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و روابط اجتماعی قوی‌تری در بطن ساختار سنتی بسازند. این روابط می‌توانند به ایجاد حس همبستگی و حمایت متقابل که از گذشته نیز ریشه قبیله‌ای سنتی دارد، کمک کنند.

وی ترویج و اهتمام در مسیر ارتقا و تقویت فضای شادی در جامعه را مولفه و عامل کاهش استرس و اضطراب دانست و یادآور شد: فعالیت‌های شاد و اجتماعی و برنامه‌ریزی برای تحقق آن‌ها می‌توانند به کاهش استرس و اضطراب در افراد کمک کنند و به بهبود سلامت روانی جامعه منجر شوند.

این کارشناس سلامت روان گفت: افزایش مشارکت اجتماعی از دیگر دستاوردهای مثبت نشاط اجتماعی است، چرا که وقتی افراد احساس شادی و نشاط کنند، تمایل بیشتری به مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی مردم‌محور دارند و قطعاً این احساس مثبت و این مشارکت می‌تواند به توسعه شهرستان کمک کند.

فتاحی ابراز داشت: یکی از ضروریات توسعه فرهنگی در هر شهر و منطقه‌ای ترویج مولفه‌های نشاط و شادی اجتماعی در آن خطه است و می‌توان گفت در شهرستانی مانند گیلانغرب با سابقه تاریخی و فرهنگی غنی، برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری و جشنواره‌های بومی می‌تواند به غنای فرهنگی شهرستان کمک کند و باعث شود که افراد بیشتری به فرهنگ و هنر علاقه‌مند شوند.

وی در پایان توجه به شادی و نشاط اجتماعی را از ضروریات دنیای پرهیاهو و استرس‌ساز کنونی دانست و گفت: مسئولان و متولیان برنامه‌های فرهنگی در شهرستان باید به شکل معقول و متوازن، حتی‌ اگر شده در قالب مراسمات ملی و مذهبی، نگاه مسئولانه‌تری به جنبه نشاط و شادی مردم داشته باشند. قطعاً جامعه شاد و فعالی با مشارکت اجتماعی بالاتر، حتی می‌تواند تراز پایین‌تری از آسیب‌های اجتماعی را داشته باشد.

 

نگاه رهبر معظم انقلاب به مقوله شادمانی و نشاط

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ نگاه اسلامی، محتوایی و پیشروانه مقام معظم رهبری به مقوله طنز، شادمانی و نشاط اجتماعی نیز بیانگر واقعیت‌های بسیار دلپذیری از سیاست‌های نظام اسلامی است؛ نگاهی که متأسفانه عده‌ای به هر دلیلی ترجیح می‌دهند کمتر درباره‌اش سخن بگویند!

آنچه در ادامه می‌خوانید، بخش‌هایی از بیانات و تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر مقوله «طنز»، «لبخند» و «شادمانی» در جامعه اسلامی و ایرانی است که در مواقع مختلف ایراد شده‌اند. مقام معظم رهبری، ۱۷ سال قبل و در دیدار با مسئولان وقت سازمان صدا و سیما، سیاست‌های مهمی را درباره چیستی نگاه نظام اسلامی به مقوله لبخند، شادمانی و نشاط جامعه بیان فرمودند.

ایشان در بخشی از این بیاناتشان می‌فرمایند: «یکی از مقوله‌های بسیار مهم و یقیناً یکی از ضرورت‌های جامعه، لبخند است؛ لبخند یکی از نیازهای زندگی انسان است، زندگی بدون شادی و بی‌لبخند، زندگی دوزخی است.»

مقام معظم رهبری همواره تأکید کردند: «زندگی بهشتی، زندگی با لبخند است؛ حضرت علی (ع) می‌فرماید: المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه؛ اگر غصه‌ای دارید، باید در دلتان نگه دارید؛ مؤمن این‌طور است؛ لبخند و شادی مؤمن در چهره‌ی اوست.»

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ تغییر و تحولات اجتماعی در حال وقوع است و این موضوع نیازمند بهبود و اصلاح سیاست‌ها و برنامه‌های اجتماعی است؛ بدون شک باید توجه بیشتری به این امور شود تا بتوانیم جامعه‌ای سالم و پویا ایجاد کنیم.

شادی و نشاط اجتماعی به‌عنوان یکی از عوامل مهم در سلامت روانی و جسمی افراد شناخته شده است؛ بنابراین نباید از تأمین این نیاز اصلی جامعه غافل بمانیم.

ناگفته پیداست که باید با همکاری و توجه مضاعف از سوی مسئولان، به‌ویژه در قالب شورای فرهنگ شهرستان و حتی اعضای جامعه، به بهبود و توسعه فضاهای مناسب برای انجام فعالیت‌های اجتماعی و ترویج شادی و نشاط اجتماعی پرداخته شود.

گزارش به قلم مجتبی جنگلی‌نیا؛ فعال رسانه‌ای

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.