حالت تاریک
سه‌شنبه, 04 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور
رئیس شورای تأمین کنندگان دام مطرح کرد:

تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور

رئیس شورای تأمین کنندگان دام گفت: بنابر آمار سالانه ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود که با کسر استخوان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن می‌رسد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ منصور پوریان اظهار داشت: با جلوگیری از واردات یا کاهش میزان واردات، بازار مجدد با جهش قیمت روبرو می‌شود چراکه امکان تأمین نیاز پرمصرف ها از تولید داخل وجود ندارد.

رئیس شورای تأمین کنندگان دام عنوان کرد: قیمت گوشت های تنظیم بازار در بازار مشخص است به طوری که هر کیلوگرم گوشت منجمد ۳۰۰ هزارتومان و گوشت گرم در محدوده ۳۷۰ تا ۳۸۰ تومان است، اما در بخش تولید داخل به دلیل گرانی دام و خرید با نرخ بالا توسط سیستم قصابی شاهد قیمت بالا در بخش خرده فروشی برای مصرف کننده هستیم که اگر بخواهیم جلوی واردات بگیریم با نوسانات بیشتری در بحث قیمت روبرو می‌شویم.

پوریان ادامه داد: در ایام پاییز و زمستان  که با پیک مصرف روبرو می‌شویم، واردات به منظور تنظیم بازار و تأمین گوشت داخل باید انجام شود و در مقابل باید اجازه صادرات برای بخش دام داده شود.

ضرورت واردات سالانه ۲۵۰ هزارتن گوشت قرمز 

رئیس شورای تامین کنندگان دام کل نیاز کشور به واردات سالانه گوشت قرمز را ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار سالانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تن وارد می شود.

او با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار تن گوشت در کشور تولید می شود، افزود: بنابر آمار سالانه کل میزان مصرف و نیاز بازار گوشت یک میلیون تن است که تولید داخل با کسر استخوان ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن است، از این رو کمبود آن را از طریق واردات باید رفع کنیم.

پوریان ذخیره گوشت منجمد را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به ذخایر مناسب گوشت منجمد، گوشت منجمد کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود. به طوریکه گوشت برزیل با قیمت ۲۷۰ تا ۲۷۵ هزار تومان و گوشت گرم لاشه ۲۹۰ هزار تومان و قطعه‌بندی برای مصرف کننده ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار تومان است. 

۴۸ میلیون رأس دام مولد کشتار در کشور داریم

او ادامه داد: در سنوات گذشته بدلیل نیاز گوشتی دام‌مولد کشتار می‌شد، اما واردات گوشت گوسفندی و گوساله سبب شد تا بخشی از دام مولد و ماده کشتار نشود که با استمرار این سیاست ها می‌توان تا پایان سال ترمیم خوبی در بخش دام‌مولد ایجاد کرد، اکنون جمعیت دامی‌ متناسب با بازار است.

 پوریان با بیان اینکه ۶۰ تا ۶۵ درصد گوشت مربوط به گوساله است، افزود: بنابر آمار سالانه ۹۰۰ هزار تن گوشت مورد نیاز بازار داخل است که ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن کل تولید گوشت خالص است و مابقی از طریق واردات باید وارد شود، بر این اساس با رسیدن به پیک زایش در استان‌های جنوب غربی در پاییز با داشتن جمعیت بخش های مولد خواهیم داشت.

به گفته او، ۴۷ تا ۴۸ میلیون راس دام‌ مولد داریم که استان‌های غرب و جنوب غرب تولیدکننده دام سبک هستند.

پوریان حجم ذخایر گوشت های منجمد را  ۱۷ تا ۱۸ هزار تن در بازار اعلام کرد و گفت: اتفاقاتی که در صنعت دام افتاده در کنار امر واردات بخشی از دام باید صادر شود که می‌تواند برای تولید مثمر‌ثمر باشد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از