حالت تاریک
جمعه, 07 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
از وضعیت کتابخانه مرکزی تا سینمای کرمانشاه؛

زیرساخت‌های فرهنگی کرمانشاه مناسب نیست

زیرساخت‌های فرهنگی کرمانشاه مناسب نیست

استان کرمانشاه با وجود داشتن مفاخر بسیار بزرگ فرهنگی از نداشتن زیرساخت‌های لازم در این حوزه رنج می‌برد، به صورتی که احداث مجموعه‌های فرهنگی در کرمانشاه نیمه‌تمام باقی‌مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اقتصاد، سیاست و فرهنگ از مؤلفه‌های هر کشوری محسوب می‌شوند که مسئولان باید برای تقویت هر کدام از آنها به عنوان قدرت ملی برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند و برای توسعه زیرساخت‌ها اقدام کنند.

رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر لزوم توجه به حوزه فرهنگ تأکید و بیان کردند: توجه به حوزه اقتصاد و سیاست به معنای غفلت از حوزه فرهنگ نیست، زیرا غفلت از فرهنگ می‌تواند تمام جامعه و حکومت اسلامی را در معرض آسیب قرار دهد.

اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه دارد علاوه بر حمایت از هنرمندان در عرصه‌های مختلف، نسبت به احداث و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در تمام شهرها و روستاهای ایران کمک کند و شرایط سرمایه‌گذاری را برای فعالیت بخش خصوصی هموار کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نوروزی خود خطاب به مردم و مسئولان می‌فرمایند: «عزیزان من! فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است چرا؟ چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنيم؛ شما ناچار هوا را تنفس می‌کنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد».

 استان کرمانشاه با توجه به اینکه حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از استان‌های بزرگ و پرجمعیت در غرب کشور است از لحاظ برخورداری از زیرساخت‌های فرهنگی وضعیت مطلوبی ندارد، به صورتی‌ که نیاز به احداث مجموعه‌ جدید و یا نوسازی مجموعه‌های قدیمی وجود دارد.

تکمیل کتابخانه مرکزی نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار

محمد امین بهرامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: کتابخانه مرکزی پس از سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه به تصویب رسید و از اوایل دهه ۹۰ عملیات اجرایی ساخت آن آغاز شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه گفت: کتابخانه مرکزی کرمانشاه، ابتدا در هفت طبقه در حال ساخت بود اما به دلیل کمبود اعتبارات دو طبقه آن حذف شد و هم‌اکنون پروژه در زمینی به مساحت ۱۲ هزار متر مربع در حال احداث است.

بهرامی بیان کرد: از نیمه دهه ۹۰ تخصیص اعتبار به پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه متوقف و یا کاهش یافت و پروژهایی که با اعتبار بسیار کم تکمیل و در اختیار مردم قرار میگرفت اکنون به ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

وی ادامه داد: از محل اعتبارات سفر رئيس جمهور به استان کرمانشاه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به کتابخانه مرکزی کرمانشاه اختصاص یافت که تاکنون حدود ۱۳ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است و این پروژه هم‌اکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه گفت: طی نشستی که استاندار کرمانشاه و نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند، مصوب شد ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به کتابخانه مرکزی برای تکمیل اختصاص پیدا کند.

بهرامی تأکید کرد: همچنین استاندار کرمانشاه، دیداری با وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و نفت به انجام رسانده تا در دور دوم سفر رئیس جمهور به این استان تخصیص اعتبار لازم به پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه قطعی شود.

پروژه‌های فرهنگی کرمانشاه نیازمند مساعدت مسئولان هستند

افشین آزادی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: از نگاه دولت‌ها فرهنگ، سرمایه نیست بلکه هزینه است و همین دیدگاه سبب شده حوزه فرهنگ و هنر مورد غفلت قرار بگیرد.

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه گفت: ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی توجیه اقتصادی ندارد و باید با ایجاد مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاران همراه باشد و دولت نیز کمک‌های خود را از حوزه فرهنگ دریغ نکند.

آزادی بیان کرد: هم‌اکنون گران‌ترین بلیت سینما ۶۰ هزار تومان است و در صورتی که تمام ظرفیت سینما تکمیل شود ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد؛ با این وجود هزينه‌های ساخت و نگهداری نیز باید در نظر گرفته شود و دولت نیز هیچ برنامه‌ای برای توسعه سینماها ندارد.

وی با بیان اینکه نباید یارانه‌های دولتی از حوزه فرهنگ قطع شود، ادامه داد: کتاب‌فروشی و سینما نسبت به سایر طرح‌های اقتصادی توجیه اقتصادی به مراتب کمتری دارند؛ دولت موظف است با پرداخت یارانه از فرهنگ حمایت کند.

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه افزود: در برخی استان‌ها مدیران از محل مشارکت‌های مردمی بنگاه‌های اقتصادی نسبت به دریافت کمک‌هایی برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی استفاده می‌کنند که در استان کرمانشاه تاکنون شاهد چنین موضوعی نبوده‌ایم.

سینما پیروزی کرمانشاه لنگ دریافت مجوز

آزادی خاطرنشان کرد: سینما آزادی کرمانشاه طی یک سال گذشته با حضور سرمایه‌گذار آماده آغاز فعالیت اجرایی خود است اما تاکنون به دلیل عدم حمایت از سرمایه‌گذار برای ایجاد توجیه اقتصادی، قرارداد به صورت ناقص باقی‌مانده است.

وی اضافه کرد: سینما پیروزی کرمانشاه تاکنون نتوانسته مجوزهای لازم برای تغییر کاربری را دریافت کند که نیازمند کمک و همراهی مسئولان است و تمام وعده‌ها تاکنون عملی نشده است و همچنین سینما آزادی نیز نیازمند بازسازی و به‌روزرسانی تجهیزات است.

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه گفت: محل اجرای نمایش(پلاتوی) حوزه هنری کرمانشاه نیز طی سال‌های گذشته فرسوده شده و بودجه‌های محدود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جوابگوی بازسازی و تجهیز مجدد آن نیست و در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی دچار پس‌رفت شده‌ایم.

حوزه فرهنگ و هنر نیازمند توجه ویژه است

حامد دمیاد در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: استان کرمانشاه به لحاظ برخورداری از هنرمندان در جایگاه خوبی قرار دارد که بسیاری از آنان دارای عناوین کشوری و جهانی هستند و هنر آن‌ها زبانزد است.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: فرهنگ و هنر، هویت ما را تشکیل می‌دهد و هر چه سرمایه‌گذاری بیش‌تری در این حوزه‌ها داشته باشیم قطعاً ضرر نخواهیم کرد و باعث پیشرفت جامعه خواهیم شد.

دمیاد تأکید کرد: غفلت از حوزه فرهنگ و هنر قطعاً آسیب‌های جدی را به همراه دارد چنانکه مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته بحث نفوذ فرهنگی و سند ۲۰۳۰ را مطرح کردند که جلوی آسیب‌ها گرفته شد اما نیازمند توجه جدی به حوزه فرهنگ هستیم.

وی افزود: قطعاً توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و شناسایی استعدادهای هنری به پیشرفت فضای هنری استان کرمانشاه کمک می‌کند و سبب می‌شود علاقمندان به این حوزه با اشتیاق بیش‌تری استعداد خود را دنبال، و پرورش دهند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تأکید کرد: قطعاً هر چه بیش‌تر زمینه حضور مردم و به ویژه نسل جوان و نوجوان را در مجتمع‌های فرهنگی و هنری فراهم کنیم می‌توانیم با استفاده از ابزار هنر مفاهیم ارزشمند را به آنها منتقل کنیم.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از