حالت تاریک
یکشنبه, 07 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
صادرات عامل گرانی سیب‌زمینی در کرمانشاه
رئیس اتحادیه بارفروشان استان کرمانشاه مطرح کرد:

صادرات عامل گرانی سیب‌زمینی در کرمانشاه

رئیس اتحادیه بارفروشان استان کرمانشاه با انتقاد از صادرات بی‌رویه سیب‌زمینی، این موضوع را عامل اصلی گرانی و کمبود این محصول در بازار دانست و تأکید کرد: مدیریت صادرات و اولویت‌بندی تأمین نیاز داخلی، گامی مهم در کاهش قیمت‌ها و رفع مشکلات بازار است.

عزت‌الله گهرباری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ درباره کمبود سیب‌زمینی در بازار کرمانشاه، افزایش قیمت این محصول و دلایل آن، ضمن اشاره به مشکلات موجود در روند توزیع و صادرات، خواستار رسیدگی جدی به این موضوع از سوی مسئولان شد. 

رئیس اتحادیه بارفروشان استان کرمانشاه افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش قیمت سیب‌زمینی، صادرات بی‌رویه این محصول است؛ در حال حاضر، حدود یک‌سوم از تولید سیب‌زمینی استان صادر شده است اگر این روند ادامه یابد قطعاً قیمت‌ها بیش از این افزایش خواهد یافت، از طرفی در صورت توقف صادرات، حجم عرضه در بازار داخلی افزایش پیدا می‌کند و قیمت‌ها کاهش می‌یابد. 

وی با اشاره به تأثیر مستقیم صادرات بر بازار داخلی، افزود: صادرات باید مدیریت شود، اولویت با تأمین نیاز داخلی است، چرا که افزایش قیمت این محصول کشاورزی به‌شدت بر معیشت مردم، به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، تأثیر می‌گذارد. 

گهرباری با انتقاد از کیفیت پایین برخی از محموله‌های موجود در بازار، بیان کرد: بسیاری از مشتریان از کیفیت سیب‌زمینی‌های عرضه‌شده ناراضی هستند، در هر گونی سیب‌زمینی حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم ضایعات وجود دارد، این امر موجب کاهش اعتماد مردم به محصولات عرضه‌شده در بازار شده است، اگر کیفیت محصول بهبود پیدا کند، بخشی از مشکلات بازار کاهش می‌یابد. 

رئیس اتحادیه بارفروشان استان کرمانشاه به نقش شرایط فصلی و تغییرات آب و هوایی اشاره و تصریح کرد: علاوه بر صادرات، تغییرات آب و هوایی و شرایط فصلی نیز در کاهش عرضه سیب‌زمینی نقش دارند؛ کمبود آب، نوسانات دمایی و محدودیت‌های کشاورزی در برخی مناطق، تولید سیب‌زمینی را کاهش داده است، این مسائل باید از طریق سیاست‌گذاری‌های مناسب کشاورزی مدیریت شود. » 

وی درباره نحوه نرخ‌گذاری سیب‌زمینی، عنوان کرد: نرخ‌گذاری این محصول بیشتر بر اساس عرضه و تقاضای بازار انجام می‌شود و اتحادیه نقش مستقیمی در تعیین قیمت ندارد؛ در حال حاضر، نظارت کافی بر قیمت‌گذاری وجود ندارد و این وظیفه دولت است که با سیاست‌گذاری مناسب، از افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها جلوگیری کند. 

گهرباری با تأکید بر اینکه افزایش قیمت سیب‌زمینی تنها مختص کرمانشاه نیست، خاطرنشان کرد: مشکل گرانی سیب‌زمینی به سراسر کشور گسترش یافته است، این امر نشان می‌دهد که کنترل قیمت‌ها باید به صورت ملی انجام شود و دولت باید با اجرای برنامه‌های جامع و نظارت جدی، از ادامه این روند جلوگیری کند. 

رئیس اتحادیه بارفروشان استان کرمانشاه با اشاره به تأثیر صادرات بر گرانی محصولات کشاورزی، اذعان کرد: هر محصولی که قیمت آن افزایش پیدا می‌کند، معمولاً علت اصلی آن صادرات بی‌رویه است، سیب‌زمینی نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ سیاست‌گذاری مناسب در حوزه صادرات و اولویت‌بندی نیاز داخلی می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.