حالت تاریک
یکشنبه, 16 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
هزار و یک مشکل ساکنان پردیس کرمانشاه
آنچه به جایی نرسد فریاد است؛

هزار و یک مشکل ساکنان پردیس کرمانشاه

ساکنان مجتمع بزرگ امیریه پردیس کرمانشاه با هزاران چالش و مشکل مواجه هستند در حالی که گوش شنوایی برای مطالبات آن‌ها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بسیاری از صاحب‌نظران حوزه علوم انسانی اعتقاد دارند که محیط زندگی در انگیزش‌ها، افکار، انتخاب سبک زندگی و گفتمان روزمره بسیار مؤثر و حیاتی است. به گونه‌ای که انسان‌ها در فضاهای اجتماعی رشد می‌کنند و تربیت، آرامش و حتی آموزش آن‌ها تحت تأثیر محیط اطراف قرار دارد. اینجاست که با نگاه ویژه باید به بررسی فضاهای عمومی و محل‌های سکونت پرداخت و سلامت و امنیت این اماکن را از جنبه‌های مختلف مدنظر قرار داد.

در پژوهش‌های مختلف، محققان حوزه شهرسازی و رفتارشناسی به بررسی شاخصه اجتماعی - خدماتی که یکی از مهم‌ترین معیارهای ایجاد فضای سکونتی است، پرداخته اند. خدمات در سطح رفاه یا تعامل، باعث جذب و سرزندگی مخاطب در یک محیط اجتماعی می‌شود. اینجاست که مسائل رفاهی و بهداشتی خیلی حیاتی و اثربخش خواهد بود.

بسیاری از پژوهشگران و صاحب‌نظران مسائل اجتماعی با روش مطالعات کتابخانه‌ای به تدوین چهارچوب نظری پرداخته که معمولاً در در ابتدا بررسی انواع فضاهای خدماتی اعم از (اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی) می‌پردازند و نهایتاً به بررسی تعاملات اجتماعی که مهم‌ترین هدف فضای باز مجتمع‌های مسکونی است، تکیه می‌کنند. اما عمده بررسی‌ها به شیوه میدانی و تهیه پرسشنامه‌ها صورت می‌گیرد که جامعه هدف آن، افراد تأثیرگذار و تأثیرپذیر در مجموعه‌های مورد بررسی است‌.

به هر حال، فضاها در ترویج سبک زندگی و نهادینه کردن رفتارهای اجتماعی و بسیاری از استانداردهای دیگر مؤثر است و باید قدری عمیق و اساسی به آن بیندیشیم.

حالا سئوال اینجاست که چقدر در استان کرمانشاه این دغدغه در شهرسازی، ساخت تفرجگاه‌ها و اماکن تفریحی و عمومی مدنظر قرار می‌گیرد؟ چقدر با نگاه فرهنگی و اعتقادی مراقب مسائل اجتماعی و رفاهی اطراف هستیم؟ چقدر برای آسایش فکری شهروندان ارزش قائل هستیم؟ این موارد همه سئوالهای بی‌جوابی هستند که سال‌هاست ذهن همگان را درگیر کرده است.

متأسفانه پروژه‌های شخصی و حتی مسکن‌های مهر استان کرمانشاه در بسیاری از موارد، با فضاهای نامناسب و امکانات بسیار ضعیف برای زندگی افراد، مواجه است. در این گزارش قصد داریم به مشکلات عدیده یک پروژه عظیم مسکن مهر در کرمانشاه بپردازیم.

ساکنان مجتمع بزرگ امیریه پردیس بیش از ۱۰ سال است که در حسرت ساماندهی این مجموعه بزرگ مسکونی با حضور ۵ هزار خانوار، همچنان چشم به راهند، مجموعه‌ای که متأسفانه به فراموشی سپرده شده است.

خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی «مرصاد»؛ با هماهنگی قبلی به بررسی این مشکلات و گفتگو با ساکنان فاز اول و دوم این مجتمع پرداخت؛ مشکلات متعددی که زندگی این عزیزان را با مسائل عدیده‌ای مواجه کرده است.

نارضایتی ساکنان شهرک پردیس کرمانشاه 

محسن قاسم‌نژاد یکی از ساکنان محل از نامطلوب بودن شرایط موجود و نداشتن هیچ‌گونه امکانات رفاهی، تفریحی و آموزشی گرفته تا فضای سبز، حتی نبودن محلی برای گذران اوقات فراغت و سرگرمی خانواده‌ها گفت، در واقع از همه جوانب نارضایتی همسایگان در حرفهایش موج می‌زد.

وی به حضور گله‌ سگ‌های ولگرد در سراسر محوطه اشاره کرد و ادامه داد: زنان و کودکان به سختی و با نگرانی از منازل بیرون می‌آیند و هیچ امنیت جانی به این واسطه ندارند این شرایط برایمان به هیچ وجه قابل تحمل نیست.

تلاش ناموفق برای بهبود وضعیت زندگی ساکنان پردیس

 شاماری یکی دیگر از ساکنان این منطقه به شرایط نامناسب دفع فاضلاب در بسیاری از نقاط اشاره کرد و بوی نامطبوع زباله‌ها و مسیرهای انتقال فاضلاب بلوک‌های مختلف را عاملی برای انتقال بیماری و نارضایتی همه اهالی دانست، شرایطی که به قول وی سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و خود ساکنان در این مجموعه مسکونی به صورت خودجوش با ادارات مختلف ارتباط برقرار کرده، یا با مشارکت دسته‌جمعی برای حل آن‌ها در تلاش هستند.

زندگی برای ساکنان پردیس سخت شده است

الهام صادقی نیز به نمایندگی از بانوان، به نظافت نامناسب همه نقاط محوطه و آلودگی‌های فراوان به واسطه دفع نامناسب زباله و خاکی بودن بسیاری از مسیر اشاره کرد و گفت: در فصل تابستان گرد و غبار شدید، در فضای منازل و همه بلوک‌ها زندگی کردن را برایمان سخت می‌کند، همچنین با وجود بحران آب، مصرفمان برای شستشوی وسائل خانه و ظروف افزایش می‌یابد. سلامتی جسمی همه نیز با مخاطره مواجه می‌شود.

اوضاع نامناسب جاده‌های داخلی این مجتمع بزرگ

علی رستمی یکی دیگر از ساکنان مجتمع امیریه نیز به اوضاع نامناسب جاده‌های داخلی این مجتمع بزرگ مسکونی در هر دو فاز اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی از نقاط به‌صورت محدود آسفالت شده و بسیاری از مسیرها همچنان در شرایط نامطلوبی به سر می‌برند که خسارات مالی و جانی برای رانندگان خودروها و ساکنان محل ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: درضمن هر زمان پیگیری می‌کنیم  یا خبرنگارانی برای انعکاس مشکلات این چنینی در این منطقه حاضر می‌شوند، برای پوشش نقاط ضعف، شاهد خدمات مقطعی هستیم. 

رستمی به وجود پرتگاه‌هایی اشاره کرد که در اطراف ساختمان‌های مسکونی قرار دارد و گفت: این موضوع در بسیاری از موارد، به سقوط‌های ناگهانی کودکان و حوادث جانی منجر شده است.

وی که یکی از بازنشستگان ارتش جمهوری اسلامی ایران است در آخر با ناراحتی و تأسف گفت: همه همکارانم در این ۵ هزار واحد ساکن هستند، ما همه سرمایه مالی زندگیمان را به خرید این منازل اختصاص داده‌ایم و حقمان این نیست که در این شرایط نامناسب زندگی کنیم.

در ادامه این گزارش، خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ برای جویا شدن مسائل عمرانی و خدمات شهری به گفتگو با احسان نجفی معاون شهردار منطقه ۸ کرمانشاه پرداخت و تمام مشکلات ساکنان مجتمع امیریه را مطرح کرد.

باید مدیران تعاونی مسکن مهر ارتش پاسخگو باشند

نجفی با ابراز تأسف، گفت: متاسفانه با وجود گستردگی این مجموعه مسکونی، اما بر اساس مصوبات قانونی، در راستای خدمات شهرداری و عمرانی، تنها تا درب ورودی این مجوعه مجاز به خدمت‌رسانی هستیم و باید مدیران تعاونی مسکن مهر ارتش که صاحبان حقوقی این پروژه عظیم هستند، پاسخگو باشند.

وی خاطرنشان کرد؛ همکارانم در شهرداری منطقه ۸ کرمانشاه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند، به‌عنوان مثال در مقابل همین مجتمع امیریه، پیاده‌راهی با طول و عرض مناسب برای راحتی عبور و مرور و پیاده‌روی مردم ساخته‌ایم که نشان‌دهنده اهمیت دادن ما به رفاه عمومی است.

رئیس هیأت‌مدیره تعاونی مسکن مهر کارکنان ارتش کرمانشاه پاسخگو نبود

در ادامه این گزارش، طی تماس‌های تلفنی مکرر، موفق به برقراری ارتباط با رضا پزشکی، رئیس هیأت‌مدیره تعاونی مسکن مهر کارکنان ارتش نشدیم. البته همه اهالی هر دو فاز مجتمع امیریه به بی‌توجهی همیشگی و حتی پاسخ ندادن ایشان به تماس‌های تلفنی، اذعان داشتند.

گفتنی است شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ تا دستیابی به نتیجه منطقی، پیگیر این مطالبات بحق همشهریان عزیزمان در مجتمع مسکونی امیریه است.

 

گزارش به قلم حامد شبابی

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از