
تنها پس از ۴ سال؛
یوگا میان بانوان سنقری جا باز کرد
یوگا ورزشی پر طرفدار در میان بانوان سنقری است که با وجود نوپا بودن توانست جای خود را در این شهرستان باز کند.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ یکی از پرطرفدارترین ورزشهای این روزهای سرتاسر جهان، یوگا است. یوگا علاوه بر آرامش جسم، آرامش روحی و رهایی از تنشها را نیز به ارمغان میآورد. حال بهتر است کمی جزئیتر این ورزش را بررسی کنیم؛ از لحاظ زبانشناسی، ریشه کلمه یوگا، واژه سانسکریت YUJ به معنای اتحاد است.
شاید گرفتن واژه یوگا از این ریشه به این معنا است که این ورزش قادر است بین جسم و روح و نیروها و انرژیهای موجود، اتحادی باورنکردنی ایجاد کند. یوگا یک علم و ورزش باستانی اصیل با قدمت زیاد و یک مفهوم عمیق است. آرامشی که یوگا به انسان تزریق میکند یک آرامش درونی و شگرف است.
یوگا یک ورزش باستانی است خاستگاه آن به هند و ۵ هزار سال پیش باز میگردد. منشأ یوگا از مکتب شامانیسم، یکی از مکتبهای هند باستان، است. هدف اولیه این مکتب سوق دادن مردم به سمت مذهب بود. اینکه خاستگاه یوگا به هند باز میگردد را از دیوارنوشتههای کوههای هندوستان برآورد کردهاند.
یوگا چیزی فراتر از یک سری حرکتهای ورزشی باستانی است، اتحاد روان، ذهن و جسم است که از فلسفه ودایی سرچشمه میگیرد، مجموعهای از حرکات ورزشی است که به عقیده یوگیها، هدف آن در واقع یک طریقت روحانی است که به تمام جنبههای حیات انسان و جهان میپردازد.
یوگا قادر است شناختی در انسان ایجاد کند که بهوسیله آن بتواند در راستای تکامل زندگی خود گام بردارد، میتواند فرد را به متعادلترین حالت درونی خود از لحاظ درک و شناخت و ارتباط با جهان درون برساند. در واقع انسان را وادار به انجام کارهایی میکند که روح و اندیشه را تعالی میبخشد و او را به سوی نظم، ثبات، آرامش، خلاقیت، مثبتاندیشی و سلامت سوق میدهد.
این ورزش باستانی دارای ۶ شاخه است:
۱_یوگای هاتا: هدف از انجام این یوگا، اتصال و سلامتی جسم و روان است.
۲_یوگای باکتی: ایجاد و نشان دادن مسیر ایثار، فداکاری، هدایت احساسات و افزایش قدرت پذیرش و تحمل از اهداف انجام این یوگا است.
۳_یوگای راجا: هدف از این یوگا، مراقبه و انجام یک سری مراحل انضباطی است که از آنها بهعنوان هشت اندام یوگا یاد میشود.
۴_یوگای کارما: هدف از این یوگا، دستیابی به آینده خالی از انرژیهای منفی و خودخواهی است.
۵_یوگای جننا: این یوگا به هدایت انسان در راه خرد، رشد عقل و دانش از راه مطالعه اهتمام میورزد.
۶_یوگای تانترا: این یوگا یک مسیر آئینی و تشریفاتی مبنی بر پایان یک رابطه است.
یوگا همانطور که ذکر شد چیزی فراتر از خم و راست شدن بدن و چند حرکت کششی و ورزشی است. یک ورزش اصولی و فلسفهدار است و هدفش افزایش همبستگی بین جسم و روح انسان و در نهایت رساندن فرد به تعالی روح و جسم و اندیشه است. بخشی از فواید این ورزش باستانی:
۱_بهبود گردش خون
بسیاری از حرکات یوگا در سبکهای مختلف بر تصحیح تنفس و آموزش آن بر اساس اصول و قواعد درست استوار است. تنفس صحیح موجب گردش اکسیژن بیشتر و بهتر در سرتاسر بدن میشود و این اتفاق، بهبود جریان گردش خون را به همراه خواهد داشت.
۲_درمان فشار خون بالا
انجام حرکات یوگا افزایش گردش اکسیژن در بدن و در پی آن، بهبود گردش خون میتواند فشار خون بالا را کاهش داده و آن را تنظیم کند.
۳_افزایش استقامت قلب و عروق
تمرینات قدرتی و تنفسی یوگا باعث تنظیم ضربان قلب و افزایش اکسیژنرسانی آن به سایر اعضای بدن و در نتیجه بالا رفتن قدرت و استقامت سیستم قلبی و عروقی میشود.
۴_تصحیح تنفس
همانطور که گفتیم، یکی از مهمترین اهداف یوگا، تنظیم تنفس انسان است. بسیاری از تمرینات و سبکهای یوگا، خصوصاً سبک وینی یوگا، بر انجام تمرینات اصولی تنفسی و هنر درست نفس کشیدن استوار است. همچنین یوگا در بهبود بیماران مبتلا به آسم کمککننده است.
۵_افزایش قدرت و مقاومت بدن
تمرینات یوگا باعث افزایش قدرت و استقامت اندامهای داخلی بدن مانند قلب، ریهها، مغز، سلولها و سایر اندامهای حیاتی بدن میشود و در نتیجه، تقویت سیستم ایمنی بدن را به همراه خواهد داشت. همچنین تأثیر تمرینات یوگا در بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن بسیار مشهود است و ورزشکارانی که یوگا انجام میدهند، بسیار کمتر از دیگران در معرض بیماریهای گوارشی، دردهای معده و سوءهاضمه قرار میگیرند.
۶_بهبود متابولیسم بدن
تمرینات قدرتی و تنفسی یوگا قادر است سوخت و ساز و بهطور کلی متابولیسم بدن را بهبود بخشیده و آن را افزایش دهد و موجب تناسب اندام فرد شود.
۷_افزایش تعادل
عمده تمرینات یوگا، تمرینات تعادلی است و به همین دلیل ورزشکارانی که یوگا انجام میدهند، توانایی بالاتری در نگهداشتن سطح تعادل و هماهنگی بین عصب و عضله خود دارند.
۸_جلوگیری از پیری زودرس
یوگا آرامشی درونی به انسان تزریق میکند. آرامش دشمن استرس است و کاهش سطح اضطراب و استرس میتواند سرعت روند پیری را کاهش دهد. همچنین یکی دیگر از فواید یوگا، سمزدایی و تقویت سیستم غدد لنفاوی است و کاملاً واضح است که پاکسازی بدن از سموم در جوانی و شادابی اندام مؤثر است.
۹_بهبود خواب
تمرینات یوگا باعث ریلکس شدن بدن و آرامش اندامهای درونی و روح و روان فرد میشود. این آرامش تنش را از انسان دور کرده و میتواند خوابی عمیق را به انسان هدیه دهد.
۱۰_افزایش سطح انرژی
تمرینات کششی و قدرتی یوگا قادر است بهطور کامل خستگی را از بدن فرد بزداید و برای او انرژی وصفناشدنی به ارمغان بیاورد. همچنین تمرینات یوگا آستانه تحمل درد فرد را بسیار بالا میبرد.
۱۱_مثبتاندیشی
تمرینات یوگا باعث آرامش مغز میشود و دور شدن ذهن از تنشهای روحی و روانی، دید فرد را به زندگی تغییر داده و او را مثبتاندیشتر میکند که این باعث میشود فرد زندگی شادتری را تجربه کند. همچنین یوگا میتواند تا حد زیادی به درمان اختلالات روحی مانند افسردگی کمک کند.
۱۲_بهبود عملکرد حافظه
دوری از تنشهای روحی، کاهش استرس و افزایش تمرکز، عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و فرد را برای یک روز کاری و تحصیلی خوب آماده میکند.
۱۳_جذب بهتر ویتامینها
بهبود عملکرد بخشهای مختلف بدن خصوصاً سیستم تنفسی، باعث جذب بهتر ویتامینهای موجود در غذا توسط بدن میشود. همچنین یوگا قادر است سطح گلیسرید و کلسترول بدن را کنترل کند که این خود در بهبود عملکرد ویتامینها در بدن بسیار تأثیرگذار است.
۱۳_کاهش ریسک ابتلا به پوکی استخوان
تمرینات قدرتی یوگا بر سیستم اسکلتی بدن تمرکز دارد و باعث تقویت استخوانها میشود. همچنین یوگا سطح کورتیزول بدن را کاهش داده که باعث میشود کلسیم در استخوانها باقی بماند؛ در نتیجه ریسک ابتلا به پوکی استخوان کاهش پیدا میکند.
حال موضوع این است، با وجود فوایدی که این ورزشی باستانی برای آرامش و سلامت و... روح جسم انسان دارد چقدر به اهمیت یوگا در شهرستان سنقر و کلیایی پرداخته شده است. در این خصوص با شیوا خطیبی مربی یوگا در این شهرستان به گفتگو نشستهایم که شرح آن در ادامه میآید؛
کمیته یوگا در سنقر فعال است
شیوا خطیبی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ اظهار داشت: کمیته یوگای سنقر فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ در شهرستان سنقر و کلیایی آغاز کرد.
وی افزود: آن زمان با توجه به نوپا بودن و تازگی رشته یوگا در سطح شهر سنقر، نگاه اغلب افراد به این رشته ورزشی، بهعنوان ورزشی کمککننده به درمانهای پزشکی از قبیل کمک به کاهش دردهای مفصلی و ستون مهرهها بود و برخی دیگر صرفاً برای رسیدن به تناسب اندام در کلاسها حضور پیدا میکردند.
خطیبی در ادامه بیان کرد: امروز بعد از سپری شدن حدود چهار سال از فعالیت یوگا در شهر، افراد متوجه شدند که با انجام مرتب یوگا رفتهرفته در خلال تمرینات میتوانند به حس آسودگی، تعادل و اشتیاق بیشتر و... در زندگی خود دست یابند.
مربی یوگا در شهرستان سنقر و کلیایی گفت: افراد این حس تعادل را در تمامی ابعاد زندگی خود از جمله، زندگی شخصی و روابط اجتماعی لمس کردند، گویی که افزایش حس اشتیاق به زندگی برایشان به انگیزهای بسیار قدرتمند بهمنظور ادامه یوگا و حضور مستمر در کلاسها تبدیل شده است.
خطیبی در پایان تصریح کرد: با حضور بانوان یوگا کار در شهرستان سنقر و کلیایی، کمیته یوگای سنقر در سطح استان بهعنوان کمیتهای پویا و فعال دیده شده است. امید آنکه با حمایت مسئولان ذیربط و تلاش بیشتر بانوان مشتاق یوگا، در این مسیر به موفقیتهای بیشتر دست یابیم.
گزارش به قلم زهرا دانیاری؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!