
بازیدراز نماد غربت شهداست؛
خانقاه عرفان در انتظار زائران و عاشقان شهدا
صعود هزاران نفری زائران و عاشقان شهدا از سراسر کشور به ارتفاعات بازیدراز در شهرستان سرپلذهاب همزمان با سالروز گرامیداشت این عملیات برگزار میشود و همه شرایط برای این صعود مهیا شده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بازیدراز ارتفاعاتی صعبالعبور و حساس با قلههای بلند و شیبهای تند و بریدگیهای ممتد که یکی از مناطق مهم و استراتژیک در غرب استان کرمانشاه است و در هشت کیلومتری محور سرپلذهاب به گیلانغرب قرار گرفته است.
قلههای این ارتفاعات اشرافیت کاملی بر شهرهای سرپلذهاب، قصرشیرین، سومار و دشتهای دیره، ذهاب، قلعهشاهین و پادگان ابوذر در خاک ایران و شهرهای خانقین در خاک عراق دارد.
این ارتفاعات مهم در ابتدای جنگ توسط بعثیان عراقی اشغال شد و در اولین اقدام جادهای آسفالته به طول ۶ کیلومتر از سمت محور قصرشیرین به گیلانغرب تا روی ارتفاع یکهزار و ۱۵۰ متری احداث شد و از آن برای پشتیبانی و تأمین تدارکات نیروهای مستقر در ارتفاعات استفاده میشد.
اوایل سال ۱۳۶۰ نیروهای مسلح ایران تصمیم گرفتند اقداماتی برای عقب راندن دشمن بعثی متجاوز و بازپسگیری ارتفاعات انجام دهند و پس از سهماه شناسایی، قرارگاه مقدم سپاه و لشکر ۸۱ زرهی ارتش نخستین عملیات نیمهگسترده را در این منطقه در قالب «طرح عملیاتی محسن» طرحریزی کردند که یکی از اولین تجربههای همکاری مشترک سپاه و ارتش بود و با نام «عملیات بازیدراز» در بامداد ۲ اردیبهشت ۱۳۶۰ در چهار محور به وسعت ۳۰ کیلومتر مربع آغاز شد و هفت روز به طول انجامید و طی آن نیروهای خودی و دشمن بارها به تک و پاتک متقابل پرداختند.
دشمن با استفاده از پشتیبانی هوایی و جادههای مواصلاتی، یگانهای خود را حمایت میکرد، اما رزمندگان ایران از جاده و حمایت هوایی کافی و پشتیبانی آتش محروم بودند، در نتیجه نتوانستند روی تمام اهداف مستقر شوند و با وجود آزادسازی قلل جنوبی بازیدراز، در تثبیت قله شمالی ناکام ماندند. در این عملیات هوانیروز ارتش نیز نقش بسزایی داشت که طی آن خلبان علیاکبر شیرودی به شهادت رسید.
ارتفاعات بازی دراز در شهریورماه همان سال بار دیگر طی عملیاتی پنج روز توسط سپاه و ارتش پس گرفته شد اما به دلیل پاتک سنگین دشمن دوباره اشغال شد و در نهایت این ارتفاعات پس از فتح خرمشهر بهصورت کامل از اشغال دشمنان بعثی خارج شد.
این ارتفاعات به گفته شهید بهشتی بهخاطر رشادت، ایثار و شجاعت رزمندگان اسلام در آن به خانقاه واقعی عرفان نام گرفت و هرساله خیل عظیم عاشقان و رهروان شهداء در سالروز این عملیات غرورآفرین با صعود به این ارتفاعات ضمن زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهداء در خانقاه واقعی عرفان مشق عشق میکنند و به سیر و سلوک عارفانه میپردازند.
مراسم گرامیداشت سالروز عملیات غرورآفرین بازیدراز از سالها پیش با حضور گروه کوچکی از بسیجیان و کاروانی که به سرپرستی حاج محمد طالبی شیر بازیدراز و از یادگاران این عملیات در استان کرمانشاه راهی این دیار میشوند آغاز شد اما رفتهرفته شکل منسجمتری به خود گرفت و از سال ۱۳۹۰ به یک برنامه ملی تبدیل شد و با ساخت حسینیه و فضاسازی آن و آسفالتشدن مسیر تا روی ارتفاعات و استقرار امکانات و همچنین با تدفین دو شهید گمنام امروز به یک برنامه مهم سپاه در سطح کشور تبدیل شده و هرساله صعود ۱۵ هزار نفری و بیشتر از آن با حضور کاروانهای راهیان نور از سراسر کشور در این ارتفاعات برگزار میشود و سخنرانان و مداحان کشوری در این مراسم حاضر میشوند، این مراسم صعود همچنین بهعنوان مراسم افتتاحیه اردوهای راهیان نور کشوری سال انتخاب میشود که اهمیت آنرا چند برابر کرده است.
شهرستان سرپلذهاب و در وهله اول سپاه این شهرستان بهعنوان مجری اصلی این مراسم هرساله از اسفندماه با برگزاری جلسات و تشکیل کارگروههای مختلف متشکل از ادارات شهرستان تمهیدات برگزاری باشکوه این مراسم را فراهم میکند و امسال نیز از اسفندماه سال گذشته جلسه آغاز تمهید مقدمات برگزاری مراسم را باحضور جانشین فرماندهی سپاه استان و مسئولان شهرستانی در فرمانداری سرپلذهاب برگزار و کارگروههای مختلف را تشکیل داد که هر اداره در قالب شرح وظایف کارگروه خود با انجام وظایف محوله در آماده شدن شهرستان برای این مراسم باشکوه کمک کنند.
مراسم یادواره شهدای بازیدراز از مصادیق مهم زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهداست
میرحسن رحیمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: مراسم یادواره شهدای بازیدراز یکی از مصادیق مهم زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهداست که مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
فرماندار شهرستان سرپلذهاب افزود: مراسم یادواره شهدای بازیدراز نقش مهمی در ترویج فرهنگ جبهه و مقاومت و شهادت دارد و در شرایطی که دشمنان ما امروز با فضاسازی تبلیغات رسانه در صدد ایجاد یأس و ناامیدی و انداختن ترس در دل مردم هستند این مراسم میتواند روحیه مقاومت و جهاد و تسلیم نشدن در برابر ظالم و ذلتناپذیری را در جامعه زنده نگهداشته و توطئههای دشمن را خنثی کند.
وی در ادامه با تشریح اقدامات صورت گرفته اذعان داشت: شهرستان سرپلذهاب با تمام توان خود تلاش خواهد کرد که این مراسم را باشکوه بیشتر از سنوات گذشته برگزار کند و در این مسیر تمام تلاش خود را برای تمهید مقدمات لازم برگزاری هرچه بهتر مراسم بکار خواهد گرفت.
رحیمی ادامه داد: در شهرستان سرپلذهاب تا امروز جلسات مختلفی جهت هماهنگی تمهید مقدمات برگزاری مراسم با حضور شورای اداری شهرستان برگزار شده و ۶ کارگروه مختلف نیز با حضور ادارات مختلف تشکیل و شرح وظایف هر عضو از این کارگروهها مشخص و ابلاغ شده است.
فرماندار شهرستان سرپلذهاب گفت: کارگروههای ششگانه برگزاری مراسم یادواره شهدای بازیدراز از هفتهها قبل در حال انجام وظایف محوله میباشند و با پایان یافتن تعطیلات نوروزی و با توجه به نزدیک شدن به تاریخ برگزاری مراسم این تلاشها بیشتر شده است و با شناختی که از مسئولان شهرستان وجود دارد تمام توان خود را برای تمهید مقدمات برگزاری مراسم بهکارخواهند گرفت و مراسمی باشکوه و در شأن شهدای گلگونکفن عملیات بازیدراز برگزار خواهد شد.
آمادگی سرپلذهاب برای اسکان ۴۰ هزار زائر
مجتبی کاکایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی«مرصاد»؛ اظهار داشت: مراسم یادواره عملیات بازیدراز و شهدای گلگونکفن این عملیات غرور آفرین یکی از برنامه ستادی مهم سپاه پاسداران است که هر ساله در شهرستان سرپلذهاب برگزار میشود.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سرپلذهاب افزود: برگزاری این مراسم نقش مهمی در ترویج و نهادینهکردن فرهنگ مقاومت و شهادت در جامعه دارد و با زنده نگهداشتن یاد شهداء و دوران دفاع مقدس این مطلب مهم که تنها راه مقابله با دشمنان در مقاومت و ایستادگی است و سازش چیزی جزء ذلت، خواری آوارگی بهدنبال ندارد را برای نسل جوان و نوجوان امروزی که آیندهسازان کشور و به گفته رهبر انقلاب فعالین گام دوم انقلاب هستند و امروز در جنگ شناختی دشمن هدف بیشترین هجمه رسانهای و تبلیغاتی هستند روشن میسازد لذا از اهمیت بسیاری برخوردار است و امسال نیز با توجه به شرایط کشور اهمیت آن چند برابر شده است.
وی تصریح کرد: مسئولان شهرستان سرپلذهاب از گذشته تاکنون هر سال با تلاش و زحمات بسیار مقدمات برگزاری این مراسم را فراهم کرده و همواره در کنار سپاه یار و یاور ما بودند و باعث شدند که مراسم با شکوه خاصی برگزار شود.
فرمانده سپاه ناحیه سرپلذهاب با تأکید بر لزوم اجرای باشکوه مراسم اذعان داشت: برگزاری باشکوه مراسم یادواره گرامیداشت عملیات بازیدراز و یادبود شهدای گلگونکفن آن اقدامی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و باتوجه به امنیت و آرامشی که شهدا برای ما به ارمغان آوردند به نوعی ادای دین ما به شهدا است لذا لازم است که با تمام توان خود برای برگزاری باشکوه مراسم تلاش کنیم.
کاکایی درادامه گفت: کمیتههای ششگانه تمهید مقدمات برگزاری مراسم یادواره عملیات بازیدراز در شهرستان تشکیل شده و هر اداره شرح وظایف خود را دریافت کرده و با تمام توان پای کار است و جلسات بررسی اقدامات انجام شده نیز بهصورت مرتب برگزار میشود و هماهنگی لازم انجام میگیرد.
وی افزود: یکی از مهمترین کمیتههای ما کمیته اسکان است که باید برنامهریزی کند با توجه به شرکت بیش از ۴۰ هزار نفری رهروان شهدا در این مراسم با آمادگی کامل برای اسکان آنها مشکلی وجود نداشته باشد که هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
کاکایی تصریح کرد: مردم خونگرم و مهماننواز سرپلذهاب هرساله به یاری ما آمدند و بسیاری از میهمانان را در منزل شخصی خود اسکان میدهند و امسال نیز همین انتظار از مردم خوب سرپلذهاب میرود و لازم است از همه این عزیزان تقدیر کنم.
وی گفت: اسکان ، پذیرایی، برقراری امنیت، فضاسازی و آماده سازی محل برگزاری مراسم و مسیر صعود ، کنترل ترافیک و تردد خودروها با همکاری پلیس راه استان ، هماهنگی اجرای برنامههای فرهنگی در یادمان و ... در یک یا دو روز انجام میشود.
برگزاری سالروز عملیات بازیدراز در چهارم و پنجم اردیبهشتماه
سردار مسعود قنبری در ادامه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: آئین گرامیداشت سالروز عملیات بازیدراز در روزهای چهارم و پنجم اردیبهشتماه در ارتفاعات بازیدراز در شهرستان سرپل ذهاب برگزار میشود.
جانشین فرماندهی سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: برآورد ما این است که امسال بیش از ۴۵ هزار زائر شهداء در قالب کاروانهای راهیان نور از سراسر کشور در مراسم شرکت خواهند کرد که هماهنگی و برنامهریزی لازم برای میزبانی شایسته از آنها انجام شده است.
وی تصریح کرد: دفاع مقدس همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند گنجینه عظیمی است و ما باید از این گنجینه بزرگ برای انتقال فرهنگ جبهه و شهادت بهرهبرداری کنیم و بهخصوص در عصر کنونی که جوانان و نوجوانان ما مورد تهدید فرهنگ غربی در بستر فضای مجازی و رسانهها و شبکههای اجتماعی قرار دارند.
قنبری با اشاره به تهدیدات بیسابقه دشمن در یک جنگ شناختی اذعان داشت: ما امروز هرچقدر در حوزه فرهنگسازی و ارتقای سواد رسانه مردم بهویژه جوانان و نوجوانان هزینه کنیم سرمایه گذاری برای آینده کشور است چون همین جوانان و نوجوانانی که امروز دانشآموز و دانشجو هستند فردا صاحب این صندلیهای مسئولیت میشوند و باید آینده کشور را بسازند.
جانشین فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان تاکید کرد: فرهنگ، پایه و بستر همه برنامههاست لذا اگر ما در حوزه فرهنگی موفق باشیم بصیرتی که باید در مردم ایجاد شده و بسیاری از برنامه ها بدون هیچ مشکلی انجام خواهد گرفت.
قنبری در ادامه گفت: این مراسم یکی از پایههای مهم در انتقال فرهنگ جبهه و شهادت و مقاومت است که متولیان آن شما مسئولان سرپلذهاب هستید هرچند برنامههای ستادی در استان انجام می گیرد اما وظیفه و زحمت اجرای برنامه و میدان عمل در دست شما عزیزان قرار دارد.
وی در پایان افزود: نتیجه تلاشهای دوماهه شما مسئولان سرپلذهاب در سه روز نمود پیدا خواهد کرد و با توجه به سابقه شهرستان در اجرای مراسم، امسال نیز مراسم با شکوه هرچه بیشتر برگزار خواهد شد و خاطره خوبی از این مراسم و میزبانی شایسته و مهماننوازی مردم خوب شهرستان شهید پرور سرپلذهاب در اذهان رهروان شهداء نقش خواهد گرفت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ امیدواریم مراسم یادواره گرامیداشت عملیات غرورآفرین بازیدراز و شهدای گلگونکفن آن باشکوهتر از سنوات گذشته برگزار شود و در کنار این برگزاری و تحقق اهداف آن، برنامهریزی صورت گیرد که در جهت رشد و توسعه شهرستان نیز از این موقعیت مهم استفاده شود.
تهیه گزارش: سیروس صدیقی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!