اوضاع کرپناز کرمانشاه روبهراه نیست؛
رنجش کارگران کرمانشاهی از تعدیل نیرو
تعدیل نیروهای کار در کارخانه کرپناز کرمانشاه از وجود چالشهای جدی در این واحد حکایت دارد که امیدواریم به سرانجامی نیک بینجامد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ گزارشهای دریافتی از واحد تولیدی نساجی کرپناز در استان کرمانشاه نشاندهنده وجود مشکلات متعدد در بخش نیروی انسانی، مدیریت و روند تولید است.
این کارخانه که سابقهای طولانی در تولید پارچههای چادری با کیفیت دارد، اکنون با چالشهایی مواجه است که نهتنها تولید را تحتالشعاع قرار داده، بلکه اعتراضات کارکنان را نیز بهدنبال داشته است.
مشکلات بیمهای نیروی انسانی
یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: کارخانه نساجی کرپناز هرسین در سال ۱۳۷۵ در زمینی به مساحت بیش از ۳۳ هکتار با زیربنای حدود ۴/۵ هکتار با ظرفیت اشتغال ۴۵۰ نفر بهعنوان تنها واحد نساجی استان کرمانشاه افتتاح شد که اکنون حدود ۲۰۰ نفر در آن مشغول بهکار هستند.
وی گفت: یکی از موضوعات اصلی که کارکنان شرکت کرپناز به آن معترض هستند، عدم تأمین بیمههای اجتماعی است، نیروهای شرکتی این مجموعه که بخش عمدهای از نیروی انسانی را تشکیل میدهند، با عدم امنیت شغلی و تهدید به تعدیل مواجهاند، این مسئله باعث شده تا بسیاری از کارکنان از شرایط کاری ناراضی باشند و اعتراضاتی را ترتیب دهند.
تغییرات پیاپی مدیرعامل و بحران مدیریتی
این منبع آگاه گفت: یکی دیگر از مشکلات اساسی این شرکت، تغییرات مداوم مدیرعامل طی سالهای اخیر است، از زمان تأسیس این شرکت تاکنون چندین مدیرعامل منصوب شدهاند که هرکدام بدون داشتن تخصص کافی در حوزه صنعت، نتوانستهاند مشکلات موجود را حل کنند.
وی افزود: در گذشته، این شرکت یکی از برندهای مطرح در تولید پارچههای چادری بود، اما اکنون تولید پارچههای با کیفیت متوقف شده و به جای آن، تنها فرآیندهای ابتدایی مانند تقسیمبندی نخ و آمادهسازی مواد اولیه برای فروش انجام میشود، این افت کیفیت و کاهش تولید به دلایل مختلف از جمله فرسودگی تجهیزات و عدم برنامهریزی مناسب رخ داده است.
اعتراضات کارکنان و عدم پاسخگویی استاندار در سفر به هرسین!
این منبع آگاه بیان کرد: اعتراضات کارکنان به شرایط کاری و بیتوجهی به خواستههای آنها، اخیراً منجر به تجمعاتی در تاریخ ۲۴ آذرماه مقابل این کارخانه شد، یکی از درخواستهای اصلی کارکنان دیدار با استاندار و مسئولان محلی بود که طی سفر استاندار به هرسین، این دیدارها به نتیجه نرسید و آقای حبیبی از کارخانه کرپناز بازدید نکرد!
الزام بیمه مزدبگیران، وظیفه قانونی کارفرمایان
اسکندر کاکایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: بر اساس قوانین سازمان تأمین اجتماعی، هر فردی که در چارچوب رابطه مزدبگیری قرار گیرد (یعنی در قبال انجام کار از کارفرما دستمزد دریافت کند)، از همان لحظه آغاز اشتغال، مشمول مقررات تأمین اجتماعی خواهد بود.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه افزود: کارفرما مکلف است از ابتدای اشتغال، بیمه کارگر را پرداخت کند حتی اگر حادثهای برای کارگر در حین انجام کار رخ دهد، سازمان تأمین اجتماعی موظف است تمامی تعهدات قانونی خود را بر اساس اشتغال فرد انجام دهد.
وی گفت: توجه داشته باشید، چیزی تحت عنوان عدم پوشش بیمه به دلیل قرارداد نداشتن، در این موارد وجود ندارد، صرف وجود رابطه کاری و مزدبگیری، کارفرما را موظف به پرداخت بیمه میکند؛ چه قرارداد کتبی وجود داشته باشد و چه نداشته باشد.
کاکایی خاطرنشان کرد: در مواردی که کارفرما تنها برای مدت کوتاهی بیمه کارکنان را پرداخت میکند (مثلاً یک ماهه)، این عمل خلاف قانون تلقی میشود، برای بررسی صحت و قانونی بودن قراردادها، پیشنهاد میشود با اداره کار منطقه خود تماس بگیرید.
وی گفت: بهطور کلی، کارفرما مسئولیت کامل دارد تا بیمه و حقوق قانونی کارکنان خود را بر اساس قوانین کار و تأمین اجتماعی پرداخت کند، هرگونه کوتاهی در این زمینه قابل پیگیری از مراجع مربوطه است.
فعالیت کارخانه کرپناز با ۱۶۰ نیرو
محمد شهریاری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به فعالیت مستمر واحد تولیدی کارخانه کرپناز، گفت: این کارخانه هماکنون با بیش از ۱۶۰ نفر نیروی فعال در حال تولید بر اساس نیاز بازار است.
مدیرعامل کارخانه کرپناز افزود: تمام حقوق و مزایای کارگران بهموقع پرداخت شده و تاکنون حتی یک ماه تأخیر در پرداختها نداشتهایم؛ تنها در موارد محدودی حداکثر سه یا چهار روز تأخیر پیش آمده است.
وی با اشاره به قدمت و جایگاه ویژه این کارخانه در بازار گفت: این واحد از کارخانههای قدیمی و بزرگ منطقه و دارای سابقه فعالیت ۳۰ ساله است و تولیدات متنوع و بازار پسندی داشته که علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، بخشی از تولیدات آن به خارج از کشور صادر میشود.
شهریاری خاطرنشان کرد: ما تلاش کردهایم به ظرفیتهای رقابتساز خود توجه کرده و با اتکا به منابع انسانی ارزشمند خود روند تولید را بهینه کرده و جایگاه خود را در بازار حفظ کنیم.
وی همچنین از علاقهمندان دعوت کرد تا از کارخانه بازدید کنند و افزود: ما آمادگی داریم در هر زمانی میزبان بازدیدکنندگان از بین مدیران و دانشگاهیان عزیز باشیم تا از نزدیک با روند تولید و دستاوردهای کارخانه آشنا شوند.
شهریاری تأکید کرد: هدف ما پاسخگویی به نیاز بازار داخلی و ارتقای بهرهوری منابع است، از همین رو تلاش کردهایم در انتخاب نیروهای متخصص و آموزش آنها دقت بیشتری داشته تا کیفیت تولیدات کارخانه همچنان در سطح بالایی باقی مانده و ارتقا یابد.
وی در ادامه بیان داشت: شرایط فعلی فضای کسب و کار و نبودن برق و گاز موجب میشود که بر تولیدکنندگان فشار جدی وارد شده و امکان بروز تمام استعدادها و قابلیتها را از آنها سلب میکند و مشکلات برونبنگاهی همواره بر فعالیت آنها سایه میاندازد.
شهریاری گفت: بر همین اساس از مدیران دستگاه های دولتی و خدماترسان انتظار میرود شرایط ویژه فعلی را درک کرده و همه خود را در یک جبهه به نام جبهه تولید ملی ببینند و راه تعامل و همکاری را بیش از گذشته در پیش بگیرند تا بتوانیم با کمک هم از شرایط فعلی گذر کنیم و اشتغال و تولید را حفظ کنیم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ مدیران شرکت ادعا میکنند فعالیت تولیدی در کارخانه ادامه دارد و کارگران مشغول بهکار هستند، گزارشها حاکی از آن است که تنها تعداد محدودی از کارکنان در بخشهای محدود مشغول بهکارند و برخی از نیروها یا تعدیل شدهاند یا در معرض تعدیل قرار دارند.
سئوالهای بیپاسخ و ضرورت شفافسازی
با توجه به مشکلات یادشده، لازم است مدیران و مسئولان ذیربط پاسخگوی سئوالات زیر باشند: چرا تأمین اجتماعی و امنیت شغلی نیروهای انسانی تضمین نشده است؟ دلیل تغییرات مداوم مدیرعامل و نبود برنامهریزی بلندمدت چیست؟
این مشکلات نه تنها تولید را تحت تأثیر قرار داده، بلکه زندگی و معیشت دهها کارگر و خانوادههای آنها را نیز با بحران روبهرو کرده است لذا شفافسازی و ارائه برنامهای جامع از سوی مدیران و نهادهای نظارتی برای حل این مشکلات امری ضروری بهنظر میرسد.
انتهای خبر/