حالت تاریک
یکشنبه, 07 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
زیرساخت‌های فرهنگی سینه ستبر ایران لنگ می‌زند
خواب عمیق پروژه‌های فرهنگی در کلان‌شهر کرمانشاه؛

زیرساخت‌های فرهنگی سینه ستبر ایران لنگ می‌زند

کتابخانه مرکزی و پردیس سینمایی پیروزی دو پروژه مهم فرهنگی استان کرمانشاه هستند که طی سال‌های اخیر به‌دلیل کمبود اعتبار و بوروکراسی پیچیده اداری نیمه‌کاره باقی‌مانده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ یکی از مؤلفه‌های پیشرفت و توسعه هر کشوری در کنار مباحث اقتصادی و سیاسی مقوله فرهنگ است و رهبر معظم انقلاب در سخنانی می‌فرمایند «فرهنگ از ادبیّات و هنر تا سبک زندگی، فرهنگ عمومی، اخلاق و رفتار اجتماعی، شامل همه‌ی اینها است؛ ما در این زمینه‌ها تکلیف و مسئولیّت داریم.»

برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر فرهنگ بر ابعاد مختلف جامعه باید زیرساخت‌های لازم را نیز فراهم کرد اما متأسفانه طی سال‌های گذشته با وجود قول‌های متعدد مسئولان شاهد اتفاق چشم‌گیری در استان کرمانشاه نبوده‌ایم به‌نحوی که پروژه‌های عمرانی در حوزه فرهنگ همچنان بلاتکلیف باقی مانده‌اند.

پروژه کتابخانه مرکزی و پردیس سینمایی پیروزی پس از گذشت سال‌ها به‌دلیل کمبود اعتبارات و فرآیند طولانی اداری همچنان نیمه‌کاره باقی‌مانده، موضوعی که عزم جدی مسئولان ملی و استانی را می‌طلبد.

طی سال‌های گذشته نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم دیدار کرد و مصوب شد ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌ کتابخانه مرکزی کرمانشاه اختصاص یابد و طی سه سال این پروژه تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.

پردیس سینمایی پیروزی نیز پس از سال‌ها با جذب سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی تفاهم‌نامه همکاری آن به امضای حوزه هنری انقلاب اسلامی و سرمایه‌گذار رسید اما صدور پروانه ساخت آن با گذشت چند سال همچنان بلاتکلیف است تا پای زیرساخت‌های فرهنگی در استان کرمانشاه لنگ بزند.

تکمیل و بهره‌برداری پروژه‌های فرهنگی در استان کرمانشاه یک ضرورت محسوب می‌شود که نیازمند تخصیص به‌موقع اعتبارات پروژه از سوی دولت است زیرا عدم تکمیل این پروژه‌ها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور هر روز با تورم بیشتری همراه می‌شود.

اعتبارات پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه اختصاص پیدا نکرد

امین بهرامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه از سال ۸۶ در استان کرمانشاه آغاز شده اما به‌دلیل تعلل در پرداخت اعتبارات ۱۷ سال نیمه‌کاره باقی‌مانده و هم‌اکنون نیز با وجود پیگیری‌های فراوان اعتبارات آن پرداخت نمی‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه گفت: در سال‌های اخیر محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اسماعیلی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد و مصوب شد اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌ اختصاص پیدا کند و در لیست پروژه‌های سفر دوم رئیس‌جمهور قرار بگیرد.

بهرامی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی کرمانشاه یکی از زیرساخت‌های فرهنگی مؤثر و تأثیرگذار استان کرمانشاه است، تصریح کرد: پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه در ابتدا بنا بوده در هفت طبقه و با زیربنای ۱۵ هزار متر احداث شود اما به‌دلیل کمبود اعتبارات هم‌اکنون در پنج طبقه و ۱۱ هزار متر مربع در حال ساخت است.

وی عنوان کرد: با توجه به مشکلات فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه ساخت و بهره‌برداری از این پروژه می‌تواند به توسعه اقدامات فرهنگی در استان کمک کند و به پایگاهی برای فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی تبدیل شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه افزود: کتابخانه مرکزی کرمانشاه شامل بخش‌های مختلفی مانند سالن همایش، کتابخانه، مخزن نگهداری کتاب، سالن مفاخر و... است در مجموع برای کلان‌شهر کرمانشاه یک ضرورت محسوب می‌شود.

بهرامی با بیان اینکه در بیشتر استان‌ها پروژه کتابخانه مرکزی به افتتاح رسیده است، تأکید کرد: کتابخانه مرکزی کرمانشاه توانایی نگهداری ۲۰۰ هزار جلد کتاب را دارد و می‌تواند جمعیت قابل توجهی را تحت پوشش قرار دهد.

پروانه پردیس سینمایی پیروزی در انتظار رأی کمیسیون ماده ۵

کیوان ماهور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکی از موضوعات اصلی در حوزه توسعه و پیشرفت زیرساخت‌های فرهنگی جذب سرمایه‌گذار است اما متأسفانه با وجود جذب سرمایه‌گذار و آماده بودن اعتبار لازم فرآیند صدور مجوز پردیس سینمایی پیروزی بسیار طولانی شده است.

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه گفت: پس از انتظار فراوان کمیسیون ماده پنج در استان کرمانشاه تشکیل و رأی نهایی پس از تصمیم‌گیری برای تأیید به وزارت‌خانه ارسال شد اما تاکنون هیچ نامه‌ای مبنی بر تعیین تکلیف پرونده این پروژه ابلاغ نشده است.

ماهور با بیان اینکه کلان‌شهر کرمانشاه نیازمند تقویت زیرساخت‌های فرهنگی است، تأکید کرد: حوزه فرهنگ مانند سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی سود بسیار بالایی ندارد و باید برای سرمایه‌گذاران فرهنگی تسهیلات ویژه در نظر گرفت.

وی ادامه داد: هر چه بتوانیم زیرساخت‌های فرهنگی استان کرمانشاه را توسعه و بهبود ببخشیم می‌توانیم علاوه بر فراهم‌کردن امکانات رفاهی تأثیرگذاری بیشتری در انتقال مفاهیم اثرگذار در جامعه داشته باشیم.

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه عنوان کرد: استان کرمانشاه به‌لحاظ صندلی‌های سینمایی از وضعیت خوبی برخوردار نیست اما احداث پردیس سینمایی پیروزی می‌تواند رتبه استان کرمانشاه را بهبود ببخشد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در استان کرمانشاه در کنار بهبود وضعیت اشتغال و اقتصاد یک ضرورت محسوب می‌شود که مسئولان استانی باید نسبت به تسهیل شرایط اقدام کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.