
یک کارشناس تغذیه:
تغذیه صحیح راهکار حفاظت از بدن مقابل ریزگردهاست
یک کارشناس تغذیه گفت: در روزهایی که نفس کشیدن سخت میشود، تغذیه میتواند نقش نجاتدهنده داشته باشد؛ تغذیه صحیح و آگاهانه، یکی از مهمترین راههای محافظت از بدن در برابر آسیبهای آلودگی هوا و ریزگردهاست.
سارا اربابی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکی از مؤثرترین اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا، پیروی از اصول تغذیهای درست است؛ تغذیه نهتنها بر سیستم ایمنی تأثیرگذار است، بلکه میتواند نقش کلیدی در کاهش جذب و آسیبزایی آلایندهها در بدن ایفا کند.
وی با تأکید بر اهمیت نوشیدن مایعات سالم ادامه داد: مصرف آب سالم، مهمترین اقدام در این روزهاست؛ نوشیدن آب باعث شستشوی مجاری تنفسی و دستگاه گوارش میشود و به دفع بخشی از آلایندههایی که وارد بدن شدهاند، کمک میکند.
این کارشناس تغذیه گفت: در روزهایی که هوا آلوده است، استفاده از هیچگونه نوشیدنی شیرین یا گازدار توصیه نمیشود، زیرا نهتنها خاصیت سمزدایی ندارند بلکه ممکن است شرایط را بدتر کنند.
وی با بیان این که یکی از نکات کلیدی در این شرایط، مصرف روزانه شیر کمچرب است، گفت: مصرف سه تا چهار فنجان شیر کمچرب در روز توصیه میشود؛ کلسیم موجود در شیر نقش مؤثری در ممانعت از جذب آلایندهها دارد؛ همچنین شیر به عنوان یک ماده غذایی پایه، در تقویت عمومی بدن اهمیت زیادی دارد.
اربابی در ادامه افزود: آلودگی هوا به سلولهای بدن آسیب میزند و زمینهساز بسیاری از بیماریهای التهابی و مزمن میشود؛ آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که با رادیکالهای آزاد مقابله و از تخریب سلولها جلوگیری میکنند ویتامینهای E، C، کاروتنوئیدها، سلنیوم و پلیفنولها جزو ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند که در میوهها و سبزیجات تازه یافت میشوند.
وی با تأکید بر مصرف خام سبزیجات و میوهها تصریح کرد: ویتامین C در برابر حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس است، بنابراین باید میوهها و سبزیجات حاوی آن را به صورت خام مصرف کرد تا خواص آن حفظ شود؛ پیاز، فلفل سبز، کلم بروکلی، گلکلم، گوجهفرنگی، کیوی، طالبی و توتفرنگی از جمله منابع غنی این ویتامین هستند.
این کارشناس تغذیه همچنین به نقش بتاکاروتن به عنوان پیشساز ویتامین A اشاره کرد و گفت: این ماده در بدن به ویتامین A تبدیل میشود که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد؛ استفاده از سبزیها و میوههای سبز، زرد و نارنجی مانند هویج، اسفناج، کدوحلوایی، طالبی و زردآلو در این روزها بسیار توصیه میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف صحیح مواد غذایی نهتنها باعث افزایش مقاومت بدن در برابر آلودگیها میشود، بلکه با تنظیم عملکرد اندامهایی مانند ریه، بهویژه در کودکان و سالمندان، کیفیت تنفس را بهبود میبخشد؛ تغذیه، یک سلاح پیشگیرانه و بسیار کمهزینه در برابر بیماریهای محیطی است.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!