به بهانه سالگرد وفات چهره برتر جهان اسلام؛
آیتالله نجومی چهرهای تکرار نشدنی است
آیتالله سید مرتضی نجومی از چهرههای برجسته جهان اسلام است که علاوه بر تحصیلات حوزوی و دستیابی به مقامات فقهی در حوزه هنر خوشنویسی بهویژه خط ثلث سرآمد بودند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ حضرت آیتالله سید مرتضی نجومی سال ۱۳۰۷ در کرمانشاه و خانوادهای مذهبی متولد شد و پس از آن تحصیلات حوزوی را نزد پدر و سایر علما آموخت، با تأسیس حوزه علمیه کرمانشاه در مسجد حاج شهبازخان تحصيلات حوزوی را نزد اساتیدی مانند آقا میرزا ابراهیم پورمعتمد، سید محمود معصومیلاری و حسن حاجآخوند ادامه داد.
پس از آن در سال ۱۳۲۹ آیتالله نجومی برای کسب علم کرمانشاه را به مقصد نجف اشرف ترک کرد و ادامه تحصیلات حوزوی خود را نزد علمایی در مدارس سید محمد کاظم یزدی، مدرسه آیتالله آخوند خراسانی، مدرسه «حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل» و مدرسه آخوند ادامه داد و به درجه اجتهاد رسید.
سال ۱۳۴۹ پس از اخراج ایرانیان مقیم عراق توسط ارتش بعث، آیتالله نجومی به کرمانشاه بازگشت و از آن پس در کرمانشاه ساکن شد و فعالیتهای هنری خود را پی گرفت تا جایی که یکی از چهرههای پرنفوذ معنوی شهر بهشمار میرفت و امام جماعت مسجد نواب صفوی را بر عهده گرفت.
آیتالله سید مرتضی نجومی در کتابخانهاش در نجف، بیش از ۱۸ هزار جلد کتاب را جمعآوری کرد که بخشی از آن کتابهای خطی نادر بوده است و بخشی از این کتابها را در هنگام بازگشت از نجف به کرمانشاه منتقل کرد؛ ایشان از اعضای فرهنگستان هنر بود و پس از انقلاب بارها از وی بهعنوان هنرمند برتر و چهره ماندگار جهان اسلام تقدیر شد.
آیتالله سید مرتضی نجومی با وجود مراتب علمی بالا و پرورش شاگردان بسیار اما همواره روحیه مردمداری را حفظ کرد و مردم استان کرمانشاه نیز بهعنوان پدر معنوی ایشان را دوست داشتند.
آیتالله نجومی شخصیتی مردمدار بودند
حجتالاسلام والمسلمین حجتالله فاضلی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: آیتالله سید مرتضی نجومی شخصیتی جامع، مردمی و هنری داشتند اما در عین حال ایشان جزو علمای گمنام بودند که ابعاد مختلف شخصیتی ایشان پس از گذشت ۱۵ سال نیازمند تبیین و معرفی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کرمانشاه با اشاره به شخصیت هنری آیتالله نجومی، گفت: ایشان جزو اساتید برجسته خوشنویسی در جهان اسلام بودند که در خط ثلث تبحر بسیاری داشتند و آثار بینظیری را خلق کردند.
فاضلی با بیان اینکه آیتالله نجومی فردی سادهزیست بودند، تصریح کرد: با وجود اینکه ایشان بهعنوان چهره برتر جهان اسلام معرفی شدند اما همواره مردمداری را سرلوحه کار خود قرار میدادند و مردم نیز برای حل مشکلات خود به آیتالله نجومی مراجعه میکردند.
وی ادامه داد: اوج محبت و محبوبیت آیتالله نجومی را میتوان در تشییع پیکر ایشان مشاهده کرد، زمانی که با وجود بارش باران اما سیل جمعیت مردم قدرشناس کرمانشاه برای تشییع ایشان به خیابان آمدند و صحنههای بینظیری از ارادت خود را به نمایش گذاشتند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: آیتالله سید مرتضی نجومی نزد مقام معظم رهبری جایگاه ویژه و ممتازی داشتند و در دیدارهای خود از شخصیت عارف و ممتاز ایشان سخنانی را بیان کردند و حتی تابلوهایی خوشنویسی آیتالله نجومی در دفتر مقام معظم رهبری نصب شده است.
فاضلی اضافه کرد: رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء، رساله النجاسه الخمر، تفسیر سوره مومن، و رسالهای در تعظیم شعائر اسلامی از جمله آثار تألیفی آیتالله سید مرتضی نجومی است.
وی عنوان کرد: آیتالله سید مرتضی نجومی در دوران حیات خود کتابهای خطی ارزشمندی را جمعآوری کردند که علمای بسیاری از آن بهرهمند شدند.
آیتالله نجومی هنرمند متعهد جهان اسلام بودند
پوریا جلالی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: آیتالله سید مرتضی نجومی علاوه بر شخصیت علمی و فقهی برجسته دارای شخصیت هنری ممتازی بودند به نحوی هنر در خانواده ایشان نهادینه بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: آیتالله نجومی در رشته خوشنویسی خط ثلث از اساتید برجسته بودند و هنرمندان بسیاری در محضر ایشان تربیت یافتند و آثار هنری ایشان و کتیبههای ایشان در حرم مطهر رضوی مورد استفاده قرار میگیرد.
جلالی تصریح کرد: آیتالله سید مرتضی نجومی شخصیت هنری متعهدی بودند و همواره پیرو ولایت فقیه و آرمانهای انقلاب اسلامی بودند و همواره خط قرمز خود را ولایت فقیه میدانستند و موضعگیری مشخصی در حوادث گوناگون داشتند.
وی با بیان اینکه باید شخصیت آیتالله نجومی را تبیین کنیم، خاطرنشان کرد: شخصیت ایشان میتواند به الگویی برای تمام مردم قرار بگیرد و بهویژه نسل نوجوان و جوان باید از ابعاد فقهی و هنری ایشان بهرهبرداری کنند زیرا الگوهای غربی به هیچ وجه برای مناسب نیستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه عنوان کرد: مراسم بزرگداشت آیتالله نجومی روز ۳۰ آبانماه همزمان با اختتامیه سی و دومين هفته کتاب و کتابخوانی برگزار میشود و باید تلاش کنیم بیش از گذشته شخصیت ایشان را برای جامعه تبیین کنیم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با گسترش ترویج الگوهای غربی و لزوم تربیت مناسب نسل نوجوان و جوان بیش از گذشته نیازمند معرفی چهرههای برتر جهان اسلام مانند آیتالله سيد مرتضی نجومی هستیم.
انتهای خبر/