![از تسهیل تردد تا توسعه گردشگری ثلاثباباجانی](https://mersadnews.ir/default-image/default-730x400.png )
سالهاست که ثلاثیها خواستار راهاندازی تونل سیاطاهر هستند؛
از تسهیل تردد تا توسعه گردشگری ثلاثباباجانی
با توجه به نقش حیاتی تونل سیاطاهر شهرستان ثلاثباباجانی مردم خواستار افتتاح این پروژه هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ تونل سیاطاهر یکی از مهمترین پروژههای حوزه حمل و نقل در اورامانات است که مردم منطقه از دهه ۸۰ خواستار اجرای آن بودهاند.
این تونل نقش مهمی در تسهیل جابهجایی کالا از محور کرمانشاه – جوانرود – مرز شیخ صله به اقلیم کردستان دارد و موجب بهبود وضعیت تردد مسافران و گردشگران در منطقه میشود.
گردنه پرپیچ و خم سیاطاهر در زلزله آبان ۱۳۹۶ بر اثر ریزش کوه مسدود و راه ارتباطی این مسیر بهطور کامل قطع شد، در پی پیگیریهای مسئولان و نماینده وقت، عملیات اجرایی احداث تونل در این گردنه به طول یک هزار و ۸۰ متر، دوم مردادماه ۱۳۹۹ بهصورت رسمی آغاز شد.
این تونل که در محدوده جاده کرمانشاه – جوانرود قرار دارد، باعث کاهش ۱/۵ کیلومتری مسیر خواهد شد. همچنین با بهرهبرداری از آن، نقاط حادثهخیز این مسیر صعبالعبور حذف شده و علاوه بر افزایش ایمنی، موجب کاهش ترافیک و کوتاه شدن مسیر نیز خواهد شد.
بهرهبرداری تونل سیاطاهر بهزودی آغاز میشود
محمود رحیمیپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ از اقدامات انجامشده در پروژه تونل سیاطاهر قدردانی کرد و اظهار داشت: چندین پروژه دیگر نیز توسط شرکت فروزنده بهعنوان پیمانکار در شهرستان ثلاثباباجانی اجرا شده که همگی به بهترین نحو ممکن تکمیل و به بهرهبرداری رسیدهاند.
معاون امور عمرانی و برنامهریزی فرماندار ثلاثباباجانی با اشاره به بازدیدهای دورهای از روند اجرای پروژه تونل سیاطاهر عنوان کرد: این بازدیدها بهصورت میانگین هر ۱۵ روز یکبار انجام میشود و در هر مرحله، بخشی از پروژه به پایان رسیده است. خوشبختانه، آیتمهای اصلی پروژه از جمله حفاری، بتنریزی، گالری مصنوعی و بسترسازی بهطور کامل انجام شده که جای تقدیر دارد.
رحیمیپور در پایان اظهار داشت: پس از سالها انتظار مردم ثلاثباباجانی، اکنون تنها مراحل نهایی شامل نصب سیستم روشنایی، علائم ایمنی و راهنمایی و رانندگی باقی مانده است تا در کوتاهترین زمان ممکن، مردم این منطقه محروم و مرزی از این خدمت ماندگار دولت و نظام بهرهمند شوند.
لزوم رعایت استانداردهای ایمنی در تونل سیاطاهر
فرامرز خزایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با قدردانی از اقدامات انجامشده، اظهار داشت: با افتتاح تونل سیاطاهر، چندین نقطه حادثهخیز در این گردنه مرتفع خواهد شد و ایمنی مسیر به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
فرمانده پلیسراه محور روانسر – پاوه با تأکید بر رعایت الزامات ایمنی در پروژههای عمرانی افزود: مطابق آئیننامههای راهسازی، تمامی مباحث مرتبط با روشنایی، علائم راهنمایی و رانندگی و سایر استانداردهای ایمنی باید در این پروژه رعایت شود تا شرایط ایمنتری برای تردد وسائل نقلیه فراهم شود.
خزایی با اشاره به نقش نظارتی پلیسراه در این پروژه تصریح کرد: پس از بررسیهای نهایی و تأیید پلیسراه، این تونل قابل افتتاح خواهد بود. رعایت کامل استانداردهای ایمنی، امری ضروری است که بدون آن، اجازه بهرهبرداری داده نخواهد شد.
فرمانده پلیسراه روانسر – پاوه در پایان تأکید کرد: هدف ما و مجریان این پروژه، تأمین سفری ایمن، استاندارد و مطمئن برای مردم عزیز است. امیدواریم با تکمیل همه الزامات، هرچه سریعتر شاهد بهرهبرداری از این پروژه حیاتی باشیم.
تونل سیاطاهر در مراحل پایانی اجرا قرار دارد
آزاد محمدی، یکی از عوامل اجرایی پروژه تونل سیاطاهر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ ضمن قدردانی از مسئولان محلی و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عملیات اجرایی داخل تونل تقریباً به اتمام رسیده و در حال حاضر بسترسازی برای آسفالت این پروژه در دست انجام است.
وی با اشاره به برنامهریزیهای انجامشده برای تکمیل این پروژه افزود: با مساعد شدن شرایط جوی، عملیات آسفالت تونل آغاز خواهد شد. همچنین پس از ابلاغ کارفرما، اقدامات مرتبط با برقرسانی، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، و اجرای سر در ورودی و خروجی تونل انجام خواهد گرفت.
پیمانکار پروژه تونل سیاطاهر در پایان تصریح کرد: این تونل بدون شک یکی از ایمنترین و بهترین تونلهای غرب کشور خواهد بود. به لطف خدا، افتتاح رسمی آن در روز ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۳ انجام خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با توجه به اهمیت راهبردی تونل سیاطاهر در بهبود زیرساختهای حمل و نقل منطقه اورامانات، بهرهبرداری از این پروژه علاوه بر کاهش مسافت و ترافیک، نقش مؤثری در افزایش ایمنی جادهای و توسعه اقتصادی و گردشگری منطقه خواهد داشت.
تکمیل این تونل، که نتیجه سالها مطالبه مردم و پیگیری مسئولان است، میتواند زمینهساز رونق تجاری، بهبود مبادلات مرزی و تسهیل تردد مسافران و گردشگران شود و بهعنوان یکی از پروژههای کلیدی در ارتقای شبکه حمل و نقل غرب کشور شناخته شود.
گزارش به قلم امیررضا سلطاننیا؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/