حالت تاریک
یکشنبه, 23 شهریور 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تأمین نان سالم باید اولویت نخست مسئولان باشد
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

تأمین نان سالم باید اولویت نخست مسئولان باشد

یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اینکه تأمین نان سالم باید اولویت نخست مسئولان باشد، گفت: آموزش و افزایش آگاهی و مطالبه‌گری نقطه شروع حرکت‌های مردمی در حوزه تغذیه و سلامت عمومی است.

رضا تحویلیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با تأکید بر اینکه بهره‌گیری از آرد کامل و توجه به کیفیت نان، یکی از ضرورت‌های سلامت عمومی است، اظهار داشت: سبوس‌گیری بیش از حد باعث می‌شود بسیاری از ریزمغذی‌ها و مواد ضروری از آرد جدا شوند و در نتیجه ارزش تغذیه‌ای کاهش یابد. برای ارتقای سلامت مردم، باید آرد کامل عرضه شود، حتی اگر کمی تیره‌تر باشد.

وی افزود: تجربه نشان داده است در برخی استان‌ها مردم آگاهانه به دنبال محصولاتی با ارزش غذایی بالاتر هستند و تولیدکنندگان نیز برای پاسخ به این مطالبه، محصولات سلامت‌محور عرضه می‌کنند. بنابراین آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم، نقطه شروع حرکت‌های مردمی در حوزه تغذیه است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: همکاری با نهادهای خیریه و مؤسسات آموزشی می‌تواند تأثیرگذاری این حرکت را افزایش دهد. ما با مؤسسات خیریه‌ای مانند امدادگران عاشورا تفاهم‌نامه داریم تا علاوه بر تأمین دارو و درمان بیماران، در زمینه آموزش پیشگیرانه و آگاهی‌بخشی به مردم نیز مشارکت داشته باشند.

تحویلیان خاطرنشان کرد: دولت و ملت جدا از هم نیستند و اگر در هر گوشه‌ای از این مسیر کوتاهی شود، همه ما آسیب می‌بینیم. تجربه ایثار و همکاری مردم در جنگ ۱۲ روزه نشان داد مشارکت همگانی می‌تواند تأثیرات بزرگی داشته باشد.

وی تصریح کرد: مشاهده می‌کنیم که در برخی فروشگاه‌ها و محله‌ها، تغذیه مناسب عرضه نمی‌شود و هیچ نهاد مسئول پاسخگو نیست. برای کاهش بیماری‌ها و ارتقای سلامت، باید از نقطه مدیریت و نظارت مسئولان آغاز کنیم و سپس با همکاری مردم، فرهنگ تغذیه سالم گسترش یابد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: نان به عنوان قوت اصلی مردم نقش حیاتی در سلامت جامعه دارد و تأمین نان سالم، با حفظ ارزش غذایی، باید اولویت نخست مسئولان باشد. کیفیت نان نه تنها سلامت جسمی مردم را تضمین می‌کند بلکه الگوی تغذیه سالم را در خانواده‌ها و جامعه نهادینه می‌سازد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همان‌طور که مردم با آگاهی و مطالبه‌گری توانستند کیفیت خودروها را ارتقا دهند، اگر درباره سلامت خود و تغذیه‌شان اطلاعات کافی داشته باشند، محصولات ناسالم را کنار می‌گذارند و به سمت کالاهای سالم حرکت می‌کنند. عرضه و نظارت درست، همراه با آموزش مردم، کلید موفقیت در این مسیر است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!