مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران مطرح کرد:
انباشتگی ۱۷۰ هزار رأس دام در دامداریها
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران گفت: امسال افزایش حجم واردات گوشت منجر به انباشتگی دام در واحدهای دامداری و رکود بازار داخل شده است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ جواد آزاد از انباشتگی دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری خبر داد و اظهار داشت: بنابر آمار ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار رأس دام سنگین در واحدهای دامداری انباشت شده که براین اساس خرید تضمینی با قیمت منطقی در راستای حمایت از دامدار باید انجام شود.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران قیمت کنونی هر کیلو گوساله را ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان و دام سبک ۲۷۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو لاشه گوساله با استخوان باید ۳۵۰ هزار تومان باشد و از آنجا که دولت قیمت خرید تصمینی گوشت پنج تیکه را ۴۲۰ هزار تومان اعلام کرده، این نرخ مورد اعتراض دامداران قرار گرفته است چرا که قیمت تمام شده هر کیلو گوساله زنده برای دامدار بدون احتساب سود ۱۸۱ هزار تومان که بر این اساس گوشت پنج تیکه باید ۴۵۰ هزار تومان از دامدار خریداری شود.
آزاد خرید تصمینی دام را یکی از عوامل رونق بازار گوشت اعلام کرد و گفت: تقاضای دامداران آن است که قیمت خرید گوشت افزایش یابد تا انباشتگی دام کاهش یابد.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران کشور با اشاره به انباشتگی دام ناشی از افزایش حجم واردات گوشت بیان کرد: معاونت دام در حال پیگیری است چرا که واردات بدلیل تخصیص ارز موجب شده تقاضا برای خرید گوشت داخل کاهش یابد که همین امر عامل اصلی نوسان قیمت است.
به گفته وی، در سنوات گذشته ۱۰ درصد کسری نیاز گوشت کشور وارد میشد که امسال این رقم به ۲۰ درصد رسیده است، در حالی که اگر ارزی که به دام خارجی میدهند، آن را تحت عنوان یارانه به تولید داخل دهند، دیگر نیازی به واردات نداریم.
آزاد با بیان اینکه خرید تضمینی دام با ۱۰ هزار رأس آغاز شده است، افزود: امکان تأمین ۱۰۰ درصدی گوشت گوساله از منابع داخل وجود دارد به طوریکه در صورت حمایت دولت، نیازی به واردات نداریم.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران کشور با بیان اینکه امسال ۹۳۰ هزار تن گوشت در داخل تولید میشود، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال ۱۷۰ هزار تن گوشت وارد شده و پیشبینی میشود که تا پایان سال به ۲۰۰ هزار تن برسد، در حالی که شاخص اصلی بازار قیمت و سود دامدار است که در صورت حمایت دولت نیازی به واردات گوشت گوساله نداریم و امکان تأمین ۱۰۰ درصدی از منابع داخل وجود دارد.
او نیاز سالانه گوشت کشور را یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: اگر سود تولیدکننده دیده نشود، تولیدکنندگان رغبتی به تولید ندارند، به همین خاطر باید به فکر حمایت از دامدار باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/