حالت تاریک
چهارشنبه, 19 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بزرگداشت زنده‌یاد احمد عزیزی توسط انجمن مفاخر
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد:

بزرگداشت زنده‌یاد احمد عزیزی توسط انجمن مفاخر

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به منظور پاسداشت مقام ادبی زنده‌یاد استاد احمد عزیزی، شاعر برجسته آئینی، برنامه‌ای ویژه برای بزرگداشت این شاعر فقید در نظر گرفته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ احمد مقیمی عصر امروز چهارشنبه در آئین رونمایی از مستند تلویزیونی احمد عزیزی که مجتمع فرهنگی‌ - هنری انتظار شهر کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به منظور پاسداشت مقام ادبی زنده‌یاد استاد احمد عزیزی، شاعر برجسته آئینی، برنامه‌ای ویژه برای بزرگداشت این شاعر فقید در نظر گرفته است. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این آئین قرار است در زادروز احمد عزیزی یعنی در دی‌ماه یا سالگرد درگذشت (اسفندماه) این شاعر گرانقدر در تهران برگزار شود.

وی گفت: احمد عزیزی، شاعر معاصر و زاده سرپل‌ذهاب در استان کرمانشاه، یکی از چهره‌های تأثیرگذار در ادبیات آئینی و انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌آید. 

مقیمی افزود: ایشان با ارائه سبک جدید مثنوی، نقشی برجسته در تبلور چهره‌ای نو از ادبیات شیعی داشت و آثارش آمیخته‌ای از عرفان اسلامی، آیات و احادیث و اصطلاحات فلسفی و ادبی است. 

وی با بیان اینکه عشق و ارادت او به اهل بیت (ع) در بسیاری از آثارش جلوه‌گر است، ابراز امیدواری کرد: این مراسم به شایستگی برگزار شود و چراغی که احمد عزیزی در ادبیات کشور برافروخته، همچنان توسط جوانان پرشور و علاقه‌مند روشن بماند.

مقیمی خاطرنشان کرد: زنده‌یاد احمد عزیزی با خلق آثاری همچون کتاب «کفش‌های مکاشفه» و ارائه ترکیبات نو، نقشی مؤثر در شعر معاصر ایران ایفا کرد و سبک منحصر به‌فرد خود را در ادبیات تثبیت کرد.

تکنیک زیست و زبان رابطه‌ متقابلی دارند

رهبر قنبری نیز در این آئین اظهار داشت: ارادت دارم که رسانه (مدیا) به‌جای کلام، فیلم را تبدیل به شعر کند، فلسفه‌ام این است که من به‌جای حرف‌زدن مستقیم، انتخاب کردم با فیلم سخن بگویم. 

این کارگردان و مستندساز افزود: چون زبان‌های دیگری هم مطالعه کردم تا به مطالب عمق بیشتری ببخشم، این مطلب کوتاه فقط برای این است که دیدگاه من را درک کنید؛ فیلسوفی جمله‌ای زیبا دارد: «زبان خانه‌ی وجود آدمی است.» آن چیزی که انسان را به جاودانگی می‌رساند، همین زبان است.

قنبری ادامه داد: کسی که نتواند احساسات و شور خود را ترجمه کند، گرفتار عصبیت می‌شود؛ بی‌زبانی، انسان را به سوی نابودی می‌کشاند؛ دروازه‌ای که اگر بسته شود، گستره‌ زیست را محدود و کوچک می‌کند.

این کارگردان خاطرنشان کرد: اگر یک قبیله، ملت یا مردم نتوانند زبان خود را گسترش دهند، زندگی‌شان توسعه پیدا نمی‌کند، تکنیک زیست و زبان رابطه‌ متقابلی دارند.

وی گفت: افرادی مثل احمد عزیزی در این زمینه تلاش‌های زیادی کردند، استادانی مثل جناب بیابانکی هم در این مسیر گام‌های مهمی برداشتند، این افراد به ما نشان دادند که چگونه می‌توانیم زندگی و فرهنگ‌مان را بهتر درک کنیم و با زبان درستی بیان کنیم.

قنبری بیان کرد: امیدوارم که توانسته باشم قدمی در راه خدمت به فرهنگ و هنر بردارم، ان‌شاءالله که این تلاش‌ها مورد قبول واقع شود.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از