حالت تاریک
یکشنبه, 07 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ترامپ و موقعیت استراتژیک مذاکره با ایران!
گزارش؛

ترامپ و موقعیت استراتژیک مذاکره با ایران!

اهمیت گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در عرصه بینالملل تا جایی است که دولت‌ها و ملت‌ها روند این گفتگوها بررسی می‌کنندتا روشن شود کدام یک از دوطرف در وضعیت امتیازدهی و کدام در وضعیت امتیازگیری قرار خواهد گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در شرایطی با پیشنهاد ایالات متحده و شخص ترامپ آغاز و در حال انجام است که هیچ اعتمادی به آمریکا در فضای دیپلماسی وجود ندارد. 

ایران در جریان مذاکرات برجام پس از ۲ سال مذاکره فشرده با غرب، با حسن نیت به تمام تعهدات خود عمل کرد، اما درست وقتی که نوبت به طرف غربی رسید، با بدعهدی از اجرای تعهدات خود سرباز زد و سرانجام با روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، برجام به دست او پاره شد. 

اگرچه خسارت‌های برجام ناشی ازعدم تضمین گرفتن از طرف غربی و اجرای یک طرفه تعهدات بود اما، در سوی دیگر ماجرا، غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا نشان داد که قابل اعتماد نیست و نمی‌تواند به عنوان یک سوی ماجرا در هرگونه مذاکره‌ای به شمار برود. 

دونالد ترامپ همان زمان اعلام کرد، برجام یک توافق ضعیف بوده و او به دنبال یک توافق جامع‌تر و بهتر با ایران است. موضوعی که ۴ سال بعد و در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بارها بر آن تاکید کرد. 

تلاش ترامپ برای مذاکره با ایران سرانجام با ارسال یک نامه به طور رسمی اعلام شد؛ این اقدام در شرایطی بود که هیچ رویکرد مثبتی در دفاع از مذاکره با ترامپ و اعتماد به آمریکا در عرصه دیپلماسی وجود نداشت با این حال اما ایران با تعیین شرط مذاکرات غیر مستقیم و با میانجی‌گری عمان موافقت خود را برای مذاکره با ایالات متحده اعلام کرد. 

آغاز این گفتگوها اگرچه به طور غیرمستقیم بود اما توانست تحولاتی بسیاری را در حوزه دیپلماسی رقم بزند و موجب شد رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطح منطقه و بین‌الملل شتاب پیدا کند. 

به نظر می‌رسد اهمیت این مسئله در عرصه بین الملل تا جایی است که دولت‌ها و ملت‌ها روند این گفتگوها و نتایج حاصل از آن را به طور دقیق بررسی می‌کنند تا نتیجه پنجاه سال منازعه میان دو طرف و اینکه در نهایت کدام یک از دوطرف در وضعیت امتیازدهی و کدام در وضعیت امتیازگیری قرار خواهد گرفت را نظاره کنند. 

آنچه در شرایط کنونی از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است هوشمندی تیم مذاکره کننده کشورمان است چرا که تجربه نشان داده نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد، حالا اما، باید در جریان سناریویی که از سوی ترامپ طراحی شده فضا را به سمت امتیازگیری هرچه بیشتر از ایالات متحده سوق داد. 


ترامپ و نیاز استراتژیک به مذاکره با ایران! 

ابوالفضل ظهره وند، نماینده مردم تهران در مجلس در این باره به خبرنگار راه دانا گفت: ترامپ نیاز استراتژیک به مذاکره با ایران و دستیابی به یک توافق به هر قیمتی دارد چرا که امروز نقش ناجی ایالات متحده را بازی می‌کند. 

نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه نباید تمرکز سیاسی کشور معطوف به مسئله مذاکرات شود، تصریح کرد: این مسیله شرایط را برای آمریکا و رژیم صهیونیستی مساعد خواهد کرد که در لبنان جنگ به راه بیندازد، کار انصارالله یمن را یک سره کنند و در افغانستان نیز ایجاد ناامنی کنند. 

نماینده مردم تهران این را هم گفت که امثال روبیو و هگست در برابر ترامپ هیچ قدرت و جایگاهی ندارند، در سناریوی ترامپ هرکدامشان یک نقش را بازی می‌کنند در حقیقت تکه‌های پازلی هستند که باید هر کدام برای هدف ترامپ نقش خود را بازی کنند. 

حالا، اما با پایان دور سوم گفتگو و روند کار تخصصی و کارشناسی باید ورود گفتگوها به مرحله حساس را منتظر بود چرا که بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که منازعات سیاسی اولویت اول گفتگوها نبوده و نظرات کارشناسی تعیین‌کننده مسیر حرکت گفتگوها خواهد بود.

منبع: راه دانا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!